Επιχείρηση διάσωσης και μεταφοράς στο Νοσοκομείο Καλύμνου 32χρονου Ελβετού αναρριχητή που τραυματίστηκε από πτώση στο αριστερό πόδι.

880

Πετυχημένη επιχείρηση διάσωσης και μεταφοράς στο Νοσοκομείο Καλύμνου 32χρονου Ελβετού αναρριχητή  που υπέστη κάταγμα στην αριστερή κνήμη από πτώση, χθες Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr ο  Διοικητής του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Καλύμνου ενημερώθηκε μέσω του ΕΣΚΕ (112) του διεθνούς αριθμού έκτακτης ανάγκης, περίπου στις 2.15 το μεσημέρι για τραυματισμό αναρριχητή στο αναρριχητικό πεδίο «ΓΕΡΑΚΙΟΣ» στον Περιφερειακό δρόμο πάνω από το Μασούρι

Συγκροτήθηκε 6μελής Ομάδα, από 2 στελέχη του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού και 4 μέλη της «Ομάδας Διάσωσης Καλύμνου» η οποία άμεσα έφτασε στην περιοχή  όπου εντόπισε τομ 32χρονο Ελβετό που ήταν μαζί με παρέα αναρριχητών. Παρείχε τις πρώτες βοήθειες, τον ακινητοποίησε , τον έβαλε σε φορείο και τον μετέφερε με ασφάλεια στο δρόμο,  όπου τον ανέμενε και τον παρέλαβε ασθενοφόρο όχημα ΕΚΑΒ που την διακόμισε  στο Νοσοκομείο Καλύμνου.

Η επιχείρηση διήρκησε περίπου μιάμιση ώρα