Ο Γιάννης Γαλουζής για ερώτηση του στο Δήμαρχο για το νέο σκάφος της ΑΝΕΚ που δεν πήρε απάντηση και για την απεμπόληση της έδρας του Αναπτυξιακού Οργανισμού (video)

716

Στο φακό του kalymnos-news.gr μίλησε την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021, ο τέως Δήμαρχος Ιωάννης Γαλουζής.

Η συζήτηση εστιάστηκε στη συνεδρίαση του  Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη ημέρα, Τρίτη 19 Οκτωβρίου  2021 διά ζώσης.

Ο Γιάννης Γαλουζής ξεκίνησε με την ερώτηση που έθεσε στο Δήμαρχο για την κατασκευή του νέου σκάφους από την ΑΝΕΚ και για την οποία δεν πήρε απάντηση.

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ

Όπως είπε, είδαμε μία όμορφη  φωτογραφία που και οι «επτά ήταν υπέροχοι»(εννοώντας τα μέλη του ΔΣ της ΑΝΕΚ) που έδωσαν στη δημοσιότητα, έγραψαν και κάποια λόγια από κάτω ότι πήγαν στην Αθήνα, είδαν, υπέγραψαν, ψάχνουν και το όνομα ,μίλησαν και για μήκος σκάφους. Εμείς όμως θέλαμε να τα ακούσουμε από τα χείλη του Δημάρχου που είναι  και στο ΔΣ της ΑΝΕΚ ,γιατί ο κ. Θανάτσης δεν είναι αιρετός και δεν μπορούμε να περιμένουμε πότε θα γίνει ΓΣ για να έχουμε ενημέρωση επί του θέματος. Ο Δήμαρχος δεν απάντησε καθόλου και είπε ότι δήλωσε ο ναυπηγός. Δεν μας είπε ποιό θα είναι το ύψος της τιμής της ναυπήγησης του πλοίου. Θεωρώ ότι ήταν μεγάλο σφάλμα του Δημάρχου που σε μία εύκολη ερώτηση που θα μπορούσε να ενημερώσει το δημοτικό Συμβούλιο, μιας και είναι  μεγάλο θέμα δεν το έκανε

Κλείνοντας το θέμα αυτό ο Γιάννης Γαλουζής  είπε ότι, θα ζητήσει με επιστολή του από τον Πρόεδρο της ΑΝΕΚ να τον ενημερώσει εγγράφως για τη ναυπήγηση του νέου σκάφους που θα αντικαταστήσει το ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ καθόσον αργεί η Γενική Συνέλευση.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ

Το πρώτο θέμα στη συνεδρίαση  του ΔΣ ήταν ο ορισμός 2 μελών που θα συμμετέχουν στο ΔΣ του Αναπτυξιακού  Οργανισμού που θα έχει έδρα τη Λέρο και  θα συμμετέχουν πέντε νησιά, Λέρος, Πάτμος ,Λειψοί, Αγαθονήσι και Κάλυμνος 

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Γιάννης Γαλουζής, ο Δήμαρχος άφησε όλα τα περιθώρια στο Δήμο Λέρου που πήρε πρωτοβουλίες και έφτιαξε ένα Αναπτυξιακό Οργανισμό στα μέτρα του. Ο κ. Διακομιχάλης έκανε την Κάλυμνο ουραγό ,έστειλε την έδρα στη Λέρο και απεμπόλησε θέσεις εργασίας.

Ο τέως Δήμαρχοε με απλά λόγια, για να τα καταλάβει και ο κόσμος όπως είπε εξήγησε τι είναι ο Αναπτυξιακός Οργανισμός και ποια είναι η απσοτολή του.

Δείτε αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιάννης Γαλουζής στο video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

20-10-2021 Ο Γ.Γαλουζής για το τελευταίο Δημοτικό συμβούλιοΣάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός