Ι.Μαστροκούκος για απογραφή:Ο κ. Διακομιχάλης δεν αποτελεί λύση στα προβλήματα του νησιού, αποτελεί το πρόβλημα του νησιού. (video)

574

Σήμερα Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 στις 11.00 το πρωί  πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο με τη συμμετοχή του Δημάρχου Δ.Διακομιχάλη , των επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων και της Επόπτριας Απογραφών της ΕΛΣΤΑΤ στα Δωδεκάνησα Παναγιώτας Μπράιλα με θέμα συζήτησης την επικείμενη απογραφή Πληθυσμού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr στους Αυτοτελείς οικισμούς της Καλύμνου για την απογραφή 2021 περιλαμβάνονται:

Κάλυμνος ή (Ποθαία)

Αργινώντα ΄

Άργος

Βαθύς

Βλυχάδια

Βοθύνοι

Εμπορειός

Ιμια, Λιμνιά δύο

Ιμια, Λιμνιά ενα

Καλαβρός

Καλόλιμνος

Καμάριον,

Μυρτέαι

Νερά

Πάνορμος

Πλάτη

Σαφονήδι

Σκάλια

Τέλενδος

Ψέριμος

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιάννης Μαστροκούκος μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, μίλησε στο φακό του kalymnos-news.gr για όσα διημείφθησαν.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας ξεκίνησε λέγοντας, ότι η σύσκεψη αυτή δεν προβλεπόταν θεσμικά και ότι η Χώρα δεν περιλαμβάνεται ως αυτοτελής οικισμός στο Φύλλο Αυτοτελών Οικισμών(ΦΑΟ) του Δήμου Καλυμνίων. Καυτηρίασε τη στάση της Δημοτικής Αρχής ,ότι δεν έπραξε κάτι για να απογραφεί ως αυτοτελής οικισμός η Χώρα, παρά τις υποσχέσεις, την απόφαση του ΔΣ, αλλά και του Συμβουλίου Επικρατείας.

Στη συνέχεια ο Ι.Μαστροκούκος αναφέρθηκε στα όσα δήλωσε στη σύσκεψη και συγκεκριμένα ότι πήγε στη σύσκεψη με βαριά καρδιά Μάλιστα στην ερώτηση του Δημάρχου γιατί το ανέφερε αυτό, απάντησε:  Για τον πολύ απλό λόγο .Δεν ήλθα για να αποτελέσω το άλλοθι σας για ότι ήθελε δημιουργηθεί από εδώ και πέρα. Την παρουσία μου δεν θα την χρησιμοποιήσεις ως άλλοθι, όπως τα έκανες ξεμπέρδεψε τα. Εμείς είμαστε εδώ για να πιέσουμε και να παρακολουθούμε τις εξελίξεις και τις διαδικασίες.

Αναφερόμενος ο Ι.Μαστροκούκος στην Επόπτρια Απογραφών  κ.  Μπράιλα, είπε ότι  ήταν ειλικρινής και ξεκάθαρη και άδειασε το Δήμαρχο  με τη μία. Είπε, κ. Δήμαρχε εγώ εδώ δεν έχω καμία αρμοδιότητα για το ΦΑΟ. Αν θέλετε οτιδήποτε άλλο απευθυνθείτε στους ανωτέρους μου.

Ο  Ι.Μαστροκούκος ήταν πολύ αυστηρός στην κριτική που άσκησε στο Δήμαρχο για τη στάση που έχει τηρήσει μέχρι τώρα.  Μάλιστα απευθυνόμενος στο Δήμαρχο του τόνισε «εσύ θα βγάλεις τα κάστανα από τη φωτιά όπως τα έκανες, γιατί εσύ είσαι ο Δήμαρχος.Αν δεν μπορείς  κάνε στην άκρη να αναλάβουμε εμείς να τακτοποιήσουμε τα θέματα που εκκρεμούν» .

Κλείνοντας ο Ι. Μαστροκούκος ανέφερε, ότι το  θέμα πρέπει να έλθει στο Δημοτικό συμβούλιο και να ληφθούν αποφάσεις , όχι να στείλει απλά μία επιστολή, αλλά να ληφθούν αποφάσεις να τρέξει ο Δήμαρχος να τις εφαρμόσει . Γιατί μέχρι τώρα για όλα τα άλλα, δυστυχώς ο μοιραίος  άνθρωπος για το νησί της Καλύμνου είναι ο ίδιος της ο Δήμαρχος. Και ο Δήμαρχος ο κ. Διακομιχάλης  δεν αποτελεί λύση στα προβλήματα του νησιού, αποτελεί το πρόβλημα του νησιού.

Δείτε αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιάννης Μαστροκούκος στο video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

1-11-2021 «Τα χώνει» ο Γ.Μαστροκούκος στο Δ.Διακομιχάλη