Κατέπλευσε στο λιμάνι της Καλύμνου το εντυπωσιακό ρωσικό εκπαιδευτικό ιστιοφόρο “SHTANDART”- Θα είναι επισκέψιμο και ανοιχτό στο κοινό  4.00-6.00 ο απόγευμα.

1458

Κατέπλευσε στο λιμάνι της Καλύμνου, σήμερα Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021, στις 2.15 το μεσημέρι το  εντυπωσιακό  ρωσικό εκπαιδευτικό ιστιοφόρο “SHTANDART”.

Το πλοίο έχει προσδέσει στην κεντρική πρβλήτα και  θα είναι επισκέψιμο και ανοιχτό στο κοινό  4.00-6.00 ο απόγευμα..

 Το ιστιοφόρο “SHTANDART” (www.shtandart.ru) είναι ακριβές αντίγραφο της φρεγάτας που χτίστηκε το 1703 από τον Μεγάλο Πέτρο, Αυτοκράτορα της Ρωσίας για να υπερασπιστεί την Αγία Πετρούπολη. Το παρόν πλοίο χτίστηκε το 1999 και ταξιδεύει όλο τον κόσμο ως ζωντανό μουσείο ναυτικής κληρονομιάς και πλοίο ιστιοναυτικής εκπαίδευσης.

Η ιστιοναυτική εκπαίδευση εκτός της ναυτοσύνης και ναυτικών τεχνικών γνώσεων, αναπτύσσει διαπροσωπικές δεξιότητες και αρχές όπως ηγεσία, ομαδικότητα, σεβασμό, ανθεκτικότητα, ισότητα και προσφέρει σε νέους ανθρώπους εργασιακή εμπειρία στο πεδίο. Παράλληλα καλλιεργεί νοοτροπία που υποστηρίζει την προστασία του περιβάλλοντος, τη βιωσιμότητα και τη γαλάζια οικονομία.

Η «Πρωτεύς Κοινωνική Καινοτομία και Ανάπτυξη» από το 2014 ανέπτυξε το πιλοτικό πρόγραμμα ιστιοναυτικής εκπαίδευσης «ΕΙΔΟΘΕΑ» και εκτέλεσε 3 επιτυχημένα εκπαιδευτικά ταξίδια ιστιοναυτικής εκπαίδευσης στα νορβηγικά ιστιοφόρα “SORLANDET” και “CHRISTIAN RADICH”.

Το πλήρωμα του σκάφους είναι 25 άτομα.

Παραθέτουμε φωτογραφίες από το πλοίο στο λιμάνι Καλύμνου και θα ακολουθήσει σε επόμενη ανάρτηση μας video του Μάμα Χαραμαντά και της Μπέττυς Μαίλλη