Μαστροκούκος σε Διακομιχάλη για τη ΜΗ απογραφή της Χώρας ως αυτοτελούς οικισμού:Μέχρι την τελευταία στιγμή δεν έχετε τσίπα πάνω σας,να κάνετε τα πρέποντα.(video)

615

Σήμερα Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ιωάννης Μαστροκούκος, μίλησε στο kalymnos-news.gr για την αρνητική εξέλιξη με τη ΜΗ απογραφή της Χώρας ως αυτοτελούς οικισμού.

Η απόφαση της ΕΛ.ΣΤΑΤ που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ πριν ένα ολόκληρο χρόνο στις 19 Νοεμβρίου 2020 και πέρασε απαρατήρητη για τη Δημοτική Αρχή και δεν υπήρξε καμία αντίδραση, πυροδότησε το κλίμα  στη συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβουλίου την περασμένη Τρίτη, με σύσσωμη η αντιπολίτευση να «σφυροκοπά» το Δήμαρχο Δ.Διακομιχάλη, για λανθασμένους χειρισμούς στο θέμα, για απραξία, αδράνεια, αφήνοντας μάλιστα αιχμές, ότι έφερε το Δημοτικό Συμβούλιο προ τετελεσμένων γεγονότων.

Ο Γιάννης Μαστροκούκος αναφερόμενος στην αρνητική αυτή εξέλιξη για τη Χώρα, είπε ότι είναι ένα θέμα που μας απασχολεί εδώ και 10 χρόνια, από την προηγούμενη απογραφή του 2011 και όπως τόνισε, το θέμα εκτός από συναισθηματικό ,είναι  πολιτιστικό, ιστορικό και αποτελεί ιστορική εκτροπή η εξέλιξη αυτή ,αλλά είναι και θέμα αναπτυξιακής φύσης .

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, άσκησε κριτική στο Δήμαρχο και άφησε αιχμές εναντίον του, χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις . Όπως είπε, αυτός που δρομολόγησε αυτή την ιστορία, είτε από καλπάζουσα μορφής βλακεία, είτε από επικινδυνότητα, νομίζω ότι έχει κάνει μεγάλη ζημιά στο τόπο.

Συμπληρώνοντας είπε ότι ο Δήμαρχος δεν έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει. Το «ψάρι από το κεφάλι βρωμάει» και η δουλειά αυτή ξεκίνησε από τον κ. Διακομιχάλη.

Στη συνέχεια ο Ι.Μαστροκούκος αναφέρθηκε στους λανθασμένους χειρισμούς του Διακομιχάλη στην απογραφή του 2011, που οδήγησαν στη συνένωση της Χώρας με την Πόθια, επιδεικνύοντας σχετικά έγγραφα και  στις ενέργειες που έγιναν στη συνέχεια.

Κλείνοντας ο Ι.Μαστροκούκος, απαντώντας  στην επισήμανση  ότι η απόφαση της ΕΛ.ΣΤΑΤ που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ πριν ένα ολόκληρο χρόνο στις 19 Νοεμβρίου 2020 και στην αδράνεια και απραξία που επέδειξε η Δημοτική αρχή είπε: Αυτό είναι «που σπάει κόκαλα» για αυτό είπα και στην αρχή, καλπάζουσα μορφής βλακεία. Μέχρι και την τελευταία στιγμή κ. Διακομιχάλη ,δεν έχετε τσίπα πάνω σας ,να κάνετε τα πρέποντα.

Και όπως συμπλήρωσε, τώρα εν μέσω της εξέλιξης της απογραφής έρχεται ο κ. Διακομιχάλης ,σηκώνει τα μανίκια, μας κάνει τον επαναστάτη και αυτά που έλεγε το 2011, λέει να τα κάνουν «φτου και από την αρχή», τζερτζελές να γίνεται ,ενώ η χαρταδούρα άλλα λέει  και η ουσία είναι  αλλού , ο κ. Διακομιχάλης  είναι πάλι με το λαό. Διότι ο κ. Διακομιχάλης είναι παμπόνηρος,είναι πανούργος . Αυτά είναι τα κατορθώματα του κ. Διακομιχάλη ,όπως πήγε στα αζήτητα το Σταρ, όπως πήγε η Χώρα, όπως πήγαν τα άλλα θέματα ,αποχέτευση τουριστικών περιοχών, η Ψέριμος, τα Θέρμα, το Υποθαλάσσιο πάρκο,τα νερά του εμπορικού,έτσι πήγε για άλλη μια φορά στα αζήτητα η Χώρα Καλύμνου. Άξιος ο μισθός σας και να είστε ξανά υποψήφιος για να καταφέρετε με τους μοναδικούς τρόπους που μόνο εσείς γνωρίζετε, να ξαναπάρετε τις εκλογές και η Κάλυμνος δεν πειράζει με τη πορεία αυτή, θα την πάτε μαζί με το ΣΤΑΡ στον πάτο της θάλασσας.

Δείτε αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιάννης Μαστροκούκος στο video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μάιλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς 

22-11-2021 Ο Γ.Μαστροκούκος για την «Χώρα» ΚαλύμνουΣάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός