2.000 ευρώ θα πληρώσει ο Δήμος Καλυμνίων για πρόστιμο που επιβλήθηκε από την Πυροσβεστική υπηρεσία για την Χωματερή.-Εκκρεμούν άλλα δύο πρόστιμα.

933

2.000 ευρώ θα πληρώσει ο Δήμος Καλυμνίων για διοικητικό πρόστιμο που επιβλήθηκε από την Πυροσβεστική υπηρεσία για την Χωματερή (ΧΑΔΑ),στα Γιανοχώραφα

Το διοικητικό  επιβλήθηκε στo Δήμο Καλυμνίων από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, για μη συμμόρφωση στην απαγορευτική διάταξη που ισχύει κατά την αντιπυρική περίοδο που απαγορεύει το άναμμα φωτιάς.

Το διοικητικό αυτό πρόστιμο, είναι ανεξάρτητο των τυχόν ποινικών ευθυνών από τη σχετική δικογραφία που σχηματίστηκε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr εκκρεμούν σε βάρος του Δήμου Καλυμνίων για τις φωτιές στη Χωματερή ,αλλά δύο διοικητικά πρόστιμα για την φετινή καλοκαιρινή περίοδο συνολικού ύψους 4.000 ευρώ. 

Να σημειώσουμε ότι ως ελάχιστο πρόστιμο ορίζονται τα 200 ευρώ, ενώ το πρόστιμο μπορεί να φτάσει και τις 5000 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των παραβάσεων, όταν ο παραβάτης είναι υπότροπος, σε συνδυασμό με το βαθμό επικινδυνότητας κάθε ημέρας. Όσο αυξάνει ο δείκτης επικινδυνότητας πολλαπλασιάζεται και το ύψος του προστίμου.

Όπως προαναφέραμε τα διοικητικά πρόστιμα είναι ανεξάρτητα των ποινικών ευθυνών των υπευθύνων.