Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το ΔΣ η σκοπιμότητα τροποποίησης της Χερσαίας ζώνης στο λιμάνι Καλύμνου.(video)

546

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2021, ένα από τα θέματα που απασχόλησε το Σώμα, ήταν η ” Συζήτηση και λήψη απόφασης σκοπιμότητας αναφορικά με την τροποποίηση του καθορισμού χερσαίας ζώνης λιμένα Πόθιας –Παραλιακής ζώνης νήσου Καλύμνου”

Να θυμίσουμε ότι είναι ένα θέμα αντιπαράθεσης επί προηγούμενης Δημοτικής Αρχής ,η οποία στην προσπάθεια της να νομιμοποιήσει και να διευθετήσει και να επιλύσει ένα χρόνιο πρόβλημα με τις αυθαίρετες κατασκευές (πέργκολες) έμπροσθεν των καταστημάτων της παραλιακής, προχώρησε στον καθορισμό της Χερσαίας ζώνης όπως είχε υποχρέωση, με αποτέλεσμα η παραλιακή ζώνη να περιέλθει στην αρμοδιότητα του ΔΛΤ Καλύμνου και στο ΥΝΑΝΠ.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή είχε δεσμευτεί προεκλογικά ότι θα προχωρούσε στην τροποποίηση της Χερσαίας ζώνης ώστε η κεντρική πλατεία να περιέλθει στο Δήμο.

Ο Γιάννης Γαλουζής κατά τη συζήτηση του θέματος, στήριξε τη θέση της Παράταξης του με τον καθορισμό της Χερσαίας ζώνης όπως είναι σήμερα και όπως τόνισε στην τοποθέτηση του, επιλύσαμε προβλήματα και εκκρεμότητες ετών με τις πέργκολες και φέραμε την κοινωνική και επαγγελματική ηρεμία στις επιχειρήσεις της παραλιακής.

 Τελικά το θέμα για τη σκοπιμότητα τροποποίησης χερσαίας ζώνης λιμένα Πόθιας –Παραλιακής ζώνης νήσου Καλύμνου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με την Παράταξη του Γιάννη Γαλουζή να το καταψηφίζει.

Το θέμα πλέον θα το χειριστεί το ΔΛΤ Καλύμνου το οποίο θα εκδηλώσει τις απαραίτητες ενέργειες για την τροποποίηση και όπως είπε ο Πρόεδρος του ΔΛΤ Μιχάλης Μπούκης σίγουρα υπάρχουν δυσκολίες και απαιτείται χρόνος.

Δείτε αποσπάσματα  από τη συζήτηση με τις τοποθετήσεις του Δημάρχου, του Προέδρου του ΔΛΤ Μιχάλη Μπούκη ,του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ιωάννη Μαστροκούκου, του επικεφαλής της Ελάσσονος μειοψηφίας Γιάννη Γαλουζή, της δημοτικής συμβούλου Μελίνας Κατέρη και του δημοτικού συμβούλου Σάκη Χούλη, στο video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαϊλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

14-12-2021 Η συζήτηση για την Χερσαία Ζώνη Λιμένος στο Δημοτικό Συμβούλιο