Παιδίατρο προσέλαβε ο Δήμος Νισύρου.

149

Ο Δήμος Νισύρου μέσω της κοινωφελούς εταιρίας του ΔΗ.Κ.Ε.Ν (Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Νισύρου) υπέγραψε την υπ’ αριθ. 8231/14-12-2021 σύμβαση με γιατρό ειδικότητας Παιδιατρικής. Ολόκληρο το οικονομικό κόστος το αναλαμβάνει ο Δήμος μας και το μεγάλο όφελος το απολαμβάνει η κοινωνία της Νισύρου.

Ο νέος μας παιδίατρος κ. Πέτρος Μαυρονικόλας θα επισκέπτεται το νησί μας μία φορά το μήνα και θα προσφέρει τις ιατρικές του υπηρεσίες του σε βρέφη και παιδιά έως και 14 ετών χωρίς την οικονομική επιβάρυνση των γονιών τους. Δεν υπάρχει παιδίατρος στη Νίσυρο παρά τον μεγάλο αριθμό στο νησί μας που αναγκάζονται να μεταβαίνουν στην γειτονική Κω ή Ρόδο για την ιατρική τους περίθαλψη.

Η πρόσληψη παιδίατρου συμβάλει τα μέγιστα στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών του Δήμου μας και των οικογενειών τους. Το θέμα της υγείας στα νησιά μας  είναι ένα μεγάλο στοίχημα για την πολιτεία αλλά και την τοπική κοινωνία. Οι τακτικές επισκέψεις εθελοντικών ιατρικών κλιμακίων με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων προσφέρουν περισσότερη ασφάλεια στους πολίτες της Νισύρου.

 Η Δημοτική αρχή προσπαθεί να συνεισφέρει με κάθε τρόπο στη βελτίωση των παροχών υγείας στο νησί μας. Ο παιδίατρος είναι μια παροχή που προσπαθούσαμε εδώ και χρόνια να προσφέρουμε στα παιδιά του νησιού μας αλλά οι συνθήκες δεν το επέτρεπαν. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την εξέλιξη αυτής της προσπάθειας η οποία απέδωσε καρπούς και ευχόμαστε να εκτιμηθεί και να αγκαλιαστεί από τους κατοίκους. Δεν θα σταματήσουμε εδώ, θα αναζητούμε πάντα τρόπους να προσφέρουμε στο κοινωνικό σύνολο ώστε η κάθε προσφορά να καλύπτει ανάγκες, να λύνει προβλήματα και να δίνει λύσεις. 

Ο Δήμαρχος κ. Χριστοφής Κορωναίος δήλωσε: Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος με την θετική έκβαση της προσπάθειας πρόσληψης παιδιάτρου που θα επισκέπτεται τη Νίσυρο σε τακτά διαστήματα.  Ο Δήμος κατέβαλε συντονισμένες ενέργειες εδώ και αρκετό καιρό, προκειμένου να υπάρχει παιδίατρος που θα βοηθήσει στη θωράκιση της υγείας των παιδιών του νησιού μας. Θέλω να ευχαριστήσω τον νέο μας παιδίατρο κ. Μαυρονικόλα που επέλεξε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στη Νίσυρο. Η υγεία των παιδιών μας προέχει πάνω απ’ όλα και ο Δήμος μας θα κάνει τα πάντα για να εδραιωθεί ο παιδίατρος στο νησί μας.