Στην Κάλυμνο ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Φυτωρίου Α.Ε για Περιβαλλοντολογικές δράσεις.

229

Στην Κάλυμνο βρίσκεται, μετά από πρωτοβουλία του Επάρχου ΠΕ Καλύμνου Μανώλη Μουσελλή, ο Πρόεδρος του  Περιφερειακού Φυτωρίου Α.Ε.στη Ρόδο, Μιχάλης Λουλούς.

Τον Πρόεδρο του Φυτωρίου συναντήσαμε στο Γραφείο του Επάρχου Μανώλη Μουσελλή. Παρών ήταν και ο Αντιδήμαρχος Παντελής Ζωίδης στην αρμοδιότητα του οποίου ανήκει και η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου.

Για το σκοπό της επίσκεψης, αλλά και τις δράσεις που θα υλοποιηθούν στην Κάλυμνο, μας μίλησαν ο Έπαρχος Μανώλης Μουσελλής ,ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Φυτωρίου Μιχάλης Λουλούς και ο Αντιδήμαρχος Παντελής Ζωίδης

Όπως τόνισε ο Μ.Λουλούς, στο πλαίσιο  περιβαλλοντολογικών εκπαιδεύσεων που γίνονται από το Φυτώριο και με εντολή του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, βρίσκεται στην Κάλυμνο για να ενημερώσει του Διευθυντές Σχολείων, το Έπαρχο και Αντιδήμαρχο για τα περιβαλλοντικά σχέδια τα οποία σε βάθος πενταετίας, θα λάβουν χώρα από την Περιφέρεια.Υπάρχει ένα πρόγραμμα περιβαλλοντολογικής εκπαίδευσης ώστε τα παιδιά από κάποιες δράσεις να ευαισθητοποιηθούν για την κλιματική αλλαγή ,για το πως θα πρέπει κάποια αναλώσιμα πράγματα να ανακυκλώνονται και να ευαισθητοποιηθούν ,για τα δάση, για τα δένδρα και τα φυτά.

Επίσης όπως είπε υπάρχει και πρόγραμμα βιωματικής εκπαίδευσης με τη δημιουργία λαχανόκηπων με έξοδα της Εταιρείας. Σε σχολεία που υπάρχουν παρτέρια, το φυτώριο δίνει και το φυτόχωμα και τα φυτά εποχής .Επίσης στα σχολεία που έχουν ανάγκη κάποιων καλλωπιστικών φυτών, τα παρέχουν  άμεσα μαζί με τα υλικά

Δείτε το video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

3-12-2021 Ενημέρωση από τον Έπαρχο Καλύμνου για ένα νέο διαδραστικό πρόγραμμα