Αντίθετη η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών στην ίδρυση Σχολής Μηχανικών Ε.Ν στην Κάλυμνο.

3937

Αντίθετη είναι  η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών στην ίδρυση Σχολής Μηχανικών Ε.Ν στην Κάλυμνο.

 Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Λάμπρου Καραγεώργου στον «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΌ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ» στις 10 Ιανουρίου 2022, με τίτλο «ΑΕΝ – Βάση παραγωγής αξιωματικών υψηλής επαγγελματικής κατάρτισης» που αυτούσιο μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ, η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών χαρακτηρίζει ως αποσπασματική αντιμετώπιση την πρόθεση του υπουργείου Ναυτιλίας να ιδρυθεί Σχολή Μηχανικών Ε.Ν. στην Κάλυμνο,

 Μάλιστα κάνει και αναφορά στην ΑΕΝ Πλοιάρχων Καλύμνου αναφέροντας: ..Ηδη η λειτουργούσα εκεί τα τελευταία χρόνια Σχολή Πλοιάρχων αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.

Παραθέτουμε το σχετικό απόσπασμα του δημοσιεύματος:

Η αποσπασματική αντιμετώπιση και η έλλειψη μακροχρόνιου στρατηγικού σχεδιασμού είναι μία από τις αιτίες των καθυστερήσεων που καταγράφονται στην ανάπτυξη μιας σύγχρονης ναυτικής εκπαίδευσης, σύμφωνα με παράγοντες της ελληνικής ναυτιλίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποσπασματικής αντιμετώπισης είναι και η πρόθεση του υπουργείου Ναυτιλίας να ιδρυθεί Σχολή Μηχανικών Ε.Ν. στην Κάλυμνο, και ενώ η ήδη λειτουργούσα εκεί τα τελευταία χρόνια Σχολή Πλοιάρχων αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.

Η ίδρυση των Ακαδημιών Ε.Ν. θα πρέπει να εντάσσεται σε ένα συνεκτικό στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης ολόκληρου του συστήματος ναυτικής εκπαίδευσης στη χώρα μας, και όχι να βασίζεται σε αποσπασματικές πρωτοβουλίες με έντονα τοπικιστικά χαρακτηριστικά και προβληματική βιωσιμότητα, επεσήμανε η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών προς το υπουργείο Ναυτιλίας, με αφορμή τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ναυτικής Εκπαίδευσης στα τέλη Νοεμβρίου για να εγκρίνει την ίδρυση της νέας Σχολής.

Σίγουρα οι θέσεις αυτές της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, όταν μάλιστα αναφέρονται επίσημα προς το ΥΝΑΝΠ και δημοσιοποιούνται, δημιουργούν προβλήματα με απρόβλεπτες συνέπειες, βραχυπρόθεσμες αλλά και μακροπρόθεσμεςκ

Θα πρέπει άμεσα το θέμα να έλθει στο ΔΣ Καλυμνίων καθόσον δεν μπορούν να μένουν αναπάντητες παρόμοιες προκλητικές αναφορές για την παρεχόμενη  Ναυτική εκπαίδευση στην Κάλυμνο .