Γέμισαν πάλι με φερτά και αδρανή υλικά σπίτια στον άγιο Χαράλαμπο.Η αγανάκτηση για αδιαφορία των υπευθύνων-Τι απαντά η Μ. Τρουμουλιάρη (video)  

1059

Στην έντονη βροχόπτωση πριν ένα μήνα περίπου στις 8 Ιανουαρίου 2022 σπίτια στα υψώματα του Αγίου Χαραλάμπους στη Χώρα Καλύμνου γέμισαν εσωτερικά και εξωτερικά  από φερτά και αδρανή υλικά ,καθώς και μπάζα από που είχαν εγκαταλειφθεί σε ημιτελές έργο που γίνεται από τη ΔΕΥΑΚ στα υψώματα του  άγιου Χαραλάμπους για την τοποθέτση δεξαμενής.

Οι ζημιές τεράστιες. Τότε πήραν διαβεβαιώσεις από το Δήμαρχο και απ΄άλλα στελέχη της Δημοτικής Αρχής ότι σύντομα θα επιλυθεί το πρόβλημα.

 Πριν 3 ημέρες την 1η Φεβρουαρίου 2022, ιδιοκτήτες των σπιτιών που υπέστησαν ζημιές μιλώντας στο φακό του kalymnos-news.gr εξέφρασαν την δικαιολογημένη αγανάκτηση τους ότι τίποτα δεν έχει γίνει, αν και πέρασε ένας μήνας, αλλά και την αγωνία τους ότι μπορεί να υποστούν εκ νέου με μία βροχόπτωση και νέες ζημιές αφού αδρανή και φερτά υλικά συνεχίζουν να παραμένουν πάνω από τα σπίτια τους.

 Δυστυχώς οι φόβοι του επιβεβαιώθηκαν, αφού με στη βροχόπτωση χθες Πέμπτη, αν και μικρής σε διάρκεια για μία ακόμη φορά φερτά και αδρανή υλικά μεταφέρθηκαν στις αυλές τους.

Από το πρωί συνεργείο της ΔΕΥΑΚ βρέθηκε την περιοχή απομακρύνοντας μπάζα και φερτά υλικά.

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Η ΜΑΡΙΑ ΤΡΟΥΜΟΥΛΙΑΡΗ

Στην περιοχή ήταν και η ειδική συνεργάτιδα του Δημάρχου σε θέματα ΔΕΥΑΚ Μαρία Τρουμουλιάρη,η οποία μίλησε στο φακό του kalymnos-news.gr για το πρόβλημα.

Η Μαρία Τρουμουλιάρη ανέφερε ότι υπήρξε μία κακοτεχνία από ένα έργο που προηγήθηκε από άλλες περιόδους και δημιούργησε ένα απίστευτο πρόβλημα.

Άφησε αιχμές κατά της προηγούμενης Διοίκησης ότι όποια ενέργεια έγινε μέχρι τώρα ήταν χωρίς μελέτη με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αυτό το πρόβλημα.

Συνεχίζοντας είπε, εμείς δεν είμαστε αυτής της τακτικής, προτιμούμε να μας βρίζουν οι πολίτες αρκετά με το δίκιο τους γιατί αυτοί πλήττονται, αλλά να ωριμάζουμε μελέτες, να ανοίγουν οι προϋπολογισμοί, να ξεκινάμε σοβαρά και μελετημένα και να κάνουμε κάτι που διευκολύνει τη ζωή των συμπολιτών μας και δεν τους δημιουργεί προβλήματα

Δείτε αναλυτικά τόσα ειπώθηκαν στο video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

4-2-2022 Μεγάλα τα προβλήματα στον Αγ.Χαράλαμπο από τις βροχέςΣάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός