Ο Γ.Θανάτσης μετά το “πυρ ομαδόν” κατά Διακομιχάλη από τις αντιπολιτεύσεις δεν αποδέχεται τον ορισμό του ως μέλους του ΔΣ της ΔΕΥΑΚ ! 

653

Αναρτήθηκε σήμερα Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022 στις 2.00 το μεσημέρι  στο διαύγεια, η υπ’αριθμ. 10/2022 «Διαπιστωτικού χαρακτήρα απόφαση» όπως αναφέρεται, με την οποία ορίζονται ο Γεώργιος Θανάτσης και η Μαρία Τρουμουλιάρη ως μέλη του ΔΣ της ΔΕΥΑΚ, με τη ιδιότητα του δημότη, σε αντικατάσταση του Παντελή Ωραιόπουλου και της Βούλας Γερακιού που παραιτήθηκαν από τον Ιούλιο 2021.

Μία απόφαση που όπως έχει δηλωθεί από τους επικεφαλής Μείζονος και Ελάσσονος μειοψηφίας και του επικεφαλής της “Λαϊκής συσπείρωσης” θα προσβληθεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου με κατάθεση Διοικητικής ειδικής προσφυγής ως παράτυπη και παράνομη.

Η απόφαση αυτή είναι φανερό ότι πάσχει τόσο τυπικά όσο και ουσιαστικά. Μάλιστα ανακριβώς αναφέρει, ότι αποφασίστηκε από το ΔΣ , όταν με πρωτοβουλία του Προέδρου δεν τέθηκε ούτε καν σε ψηφοφορία ,το δε πρακτικό δεν έχει υπογραφεί από τους δημοτικούς συμβούλους όπως αναγράφεται. Μάλιστα ξεκινώντας η συζήτηση του θέματος ο Πρόεδρος του ΔΣ Νικόλαου Γαβαλά δήλωσε ότι το θέμα αυτό είναι μία απλή ανακοίνωση του τι γίνεται  και  δεν περνά σε ψηφοφορία!

Να θυμίσουμε ότι αφορά σε θέμα που συζητήθηκε στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής 28 Ιανουαρίου 2022 όπου η εμμονή του Δημάρχου Δ.Διακομιχάλη να ορίσει το Γ.Θανάτση στο ΔΣ της ΔΕΥΑΚ με την ιδιότητα του δημότη, είχε ως αποτέλεσμα να δεχθεί “πυρ ομαδόν” κριτική από το σύνολο σχεδόν των αντιπολιτεύσεων. Δείτε το σχετικό δημοσίευμα μας από τη συζήτηση στο ΔΣ πατώντας εδώ

Βέβαια η ανάρτηση της απόφασης περνά σε δεύτερη μοίρα, αφού υπήρξε εξέλιξη στο θέμα από πλευράς Θανάτση. Στο site kalymniansvoice δημoσιεύτηκε επιστολή του Γ.Θανάτση προς το Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του ΔΣ με την οποία κάνει γνωστό τη μη αποδοχή του ορισμού ως μέλους της ΔΕΥΑΚ προβάλλοντας διάφορους λόγους.

Βέβαια δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα, γιατί η παραίτηση αυτή υποβάλλεται τώρα με ημερομηνία χθεσινή 1 Φεβρουαρίου 2022 και βλέπει το φως της δημοσιότητας σήμερα που αναρτάται και η “διαπιστωτική απόφαση” ορισμού τους;

Ποιός ο σκοπός της, τι εξυπηρετεί και σε τι αποβλέπει; Μήπως για να προλάβει την απόρριψη της ¨διαπιστωτικής απόφασης ορισμού του” από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση;

Παραθέτουμε την επιστολή Θανάτση
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός