Τακτικός επισκέπτης της Καλύμνου και των αναρριχητικών πεδίων του νησιού, ο ένας από τους 3 άτυχους ορειβάτες θύματα της τραγωδίας στα Καλάβρυτα
Πρόκειται για τον 56χρονο Γιάννη Τορέλλι, μορφή του ορειβατικού κινήματος στην Πάτρα, ένας από τους πιο έμπειρους και γνωστούς ορειβάτες των τελευταίων 30 ετών στην Ελλάδα , που λάτρευε τις ψηλές κορυφές και άνοιγε δρόμους στην αναρρίχηση,
Υπήρξε ο πρώτος Έλληνας αναρριχητής που σκαρφάλωσε διαδρομή 9ου βαθμού και από τους ελάχιστους Έλληνες που σκαρφάλωσε διαδρομή 10ου βαθμού.
Τακτικός επισκέπτης της Καλύμνου, ήταν εκείνος που άνοιξε την πασίγνωστη διαδρομή Αιγιαλίς στον Αρμεό στην Κάλυμνο, στο αναρριχητικό πεδίο Grande Grotta.

Επίσης ήταν από τους πρώτους ανθρώπους της ορειβασίας που είχε διαπιστώσει και προβλέψει ότι η ποιότητα των βράχων και οι αμέτρητες απόκρημνες πλαγιές της Καλύμνου με την κατάλληλη αξιοποίηση τους και με τη διάνοιξη διαδρομών θα μπορούσαν να μετατρέψουν το νησί σε παγκόσμιο προορισμό αναρρίχησης, όπως είναι σήμερα.

