Στην Κάλυμνο ο Δήμαρχος Σύμης Λευτέρης Παπακαλοδούκας και συνάντηση με το γλύπτη Σακελλάρη Κουτούζη.(video)  

1276

Στα σκαριά 2 έργα αφιερωμένα στους Συμιακούς ψαράδες που ανέσυραν το «μηχανισμό των Αντικυθήρων» και στη Συμιακιά Φώταινα, την πρώτη γυναίκα που βούτηξε με σκάφανδρο.

Στην Κάλυμνο βρέθηκε σήμερα Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022, ο Δήμαρχος Σύμης Λευτέρης Παπακαλοδούκας,συνοδευόμενος σπό τον Αντιδήμαρχο Ν.Γρύλλη 

Σκοπός της επίσκεψης τους η συνάντηση με τον Καλύμνιο γλύπτη Σακελλάρη  Κουτούζη προκειμένου να συζητήσουν για την δημιουργία στη Σύμη ενός μνημείου αφιερωμένου στους Συμιακούς ψαράδες που ανέσυραν από την θάλασσα το «μηχανισμό των Αντικυθήρων» . Επίσης για τη δημιουργία προτομής της Συμιακιάς Φώταινας,της πρώτης γυναίκας που βούτηξε με σκάφανδρο.

Να θυμίσουμε ότι ο Σακελλάρης Κουτούζης πριν 3 χρόνια δημιούργησε την προτομή του συμιακού δύτη –σφουγγαρά Στάθη Χατζή, μία προτομή που κοσμεί την παραλία της Σύμης.

Για όλα αυτά μίλησε στο kalymnos-news.gr ο επί 5 τετραετίες Δήμαρχος της Σύμης Λευτέρης Παπακαλοδούκας, ο οποίος αναφέρθηκε και σε άλλα θέματα του νησιού.

Συγκεκριμένα για το video clip που πρόσφατα γυρίστηκε στη Σύμη για το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην  Eurovision , για τη διατήρηση του Παραδοσιακού οικισμού του νησιού, για μία σειρά αναπτυξιακών έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη   

Δείτε τα όσα ενδιαφέροντα είπε στο video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαϊλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

20-2-2022 Ο Δήμαρχος της Σύμης Λευτέρης Παπακαλοδούκας στην ΚάλυμνοΣάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός