Σύσκεψη στο Επαρχείο για κλιμάκωση ενεργειών επιστροφής στο αρχαιολογικό μουσείο Καλύμνου των χάλκινων αγαλμάτων

298

      Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022 σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Καλύμνου στην οποία συμμετείχαν  ο  Σεβασμιότατος Μητροπολίτης  κ. Παΐσιος , ο Έπαρχος Καλύμνου κ. Μουσελλής Μανόλης, η αρμόδια σε θέματα Πολιτισμού αντιδήμαρχος του Δήμου  Καλυμνίων κ. Μαγκάκη Ρένα και ο Πρόεδρος  του Αναγνωστηρίου «ΑΙ ΜΟΥΣΑΙ» κ. Γιαμαίος Παναγιώτης .

Το θέμα που συζητήθηκε αφορούσε την κλιμάκωση των ενεργειών   για την επιστροφή στο αρχαιολογικό μουσείο Καλύμνου των χάλκινων αγαλμάτων που μεταφέρθηκαν στην Αθήνα το 2015 προκειμένου να συντηρηθούν  από την αρμόδια αρχαιολογική υπηρεσία .

     Υπήρξε κοινή η απόφαση και των τεσσάρων φορέων του νησιού  να κλιμακώσουν τις ενέργειες προς την Κυβέρνηση,   ώστε οι αρχαιολογικοί θησαυροί που ανήκουν στο αρχαιολογικό Μουσείο του νησιού να επιστραφούν σ΄αυτό .  Ως  πρώτη ενέργεια αποφασίστηκε η αποστολή  επιστολής  προς τον Πρωθυπουργό, υπογεγραμμένη από τους εκπροσώπους  και των τεσσάρων φορέων που συμμετείχαν στη σύσκεψη, με την έκκληση να παρέμβει και να αποκαταστήσει  τα πράγματα.

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει ανταπόκριση  θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη στην οποία θα καθοριστούν οι αναγκαίες περαιτέρω ενέργειες για την  διεκδίκηση των γλυπτών.
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός