Η συνάντηση του Κώου ΓΓ Απόδημου Ελληνισμού Γιάννη Χρυσουλάκη με τον Καλύμνιο Δήμαρχο του Τάρπον Σπρινγκς Κρις Αλαχούζο.

167

Επίσκεψη στην ελληνική ομογένεια στη Φλόριδα των ΗΠΑ πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών Γιάννης Χρυσουλάκης, συναντώντας εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά και των ελληνικών ομογενειακών κοινοτήτων.

Η συγκινητική συνάντηση 2 Δωδεκανησίων

Ενδιαφέρουσα και συγκινητική η συνάντηση του Κώου Γιάννη Χρυσουλάκη με τον Καλύμνιο Δήμαρχο του Τάρπον Σπρινγκς Κρις Αλαχούζου

Ο Δήμαρχος του Τάρπον Σπρινγκς, Χρυσόστομος(Κρις) Αλαχούζος, ο υποδέχθηκε με ιδιαίτερη θερμότητα στο γραφείο του το Γιάννη Χρυσουλάκη προσφέροντάς του ως αναμνηστικό δώρο το αγαλματίδιο του Έλληνα σφουγγαρά.

Ο κ. Χρυσουλάκης ευχαρίστησε τον κ. Αλαχούζο για όσα έχει καταφέρει χαρακτηρίζοντάς τον άξιο δήμαρχο και άξιο Έλληνα και πατριώτη, επισημαίνοντας ότι έχει καταφέρει να δώσει ελληνικό χρώμα στην πόλη γεμίζοντας τη με ελληνικές σημαίες, γεγονός που προκαλεί συγκίνηση σε κάθε Έλληνα.

Ο Γενικός Γραμματέας επισκέφθηκε επίσης τα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φλόριδας στο Τάρπον Σπρινγκς, όπου ενημερώθηκε από τον πρόεδρο Μάικ Αλεξάνδρου σχετικά με τις δράσεις τους, ενώ από την πλευρά του ο κ. Χρυσουλάκης τους ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες της Γενικής Γραμματείας που έχουν σκοπό να συνδέσουν την ελληνική ομογένεια με το μητροπολιτικό κέντρο, αλλά και για όσα προβλέπονται με την ψήφο των Αποδήμων, αλλά και την καλύτερη εξυπηρέτηση των ομογενών στα ελληνικά προξενεία,ανταλλάσσοντας ιδέες και σκέψεις, ώστε να είναι ακόμη πιο αποτελεσματική η συνεργασία τους με τη Γενική Γραμματεία.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο Τάρπον Σπρινγκς, ο επικεφαλής της παρέλασης κ. Σισώης προσκάλεσε τον Γενικό Γραμματέα κ. Χρυσουλάκη να παρευρεθεί στην παρέλαση στον Τάρπον Σπρινγκς με την ευκαιρία των εορτασμών για την 25η Μαρτίου, η οποία θα λάβει χώρα στις 20 Μαρτίου.