Π.Μαγκούλιας για Ν.Γαβαλά: Τα μουστάκια και τα γένια του “γελούσαν” διαβάζοντας επιστολή για οχλούσες δραστηριότητες, η οποία συζητήθηκε εν απουσία μας κι ενώ την είχαμε αποσύρει!(video)  

539

Στο φακό του kalymnos-news.gr μίλησε o δημοτικός σύμβουλος και τέως Πρόεδρος του ΔΣ Ποθητός Μαγκούλιας, εστιάζοντας στο θέμα της επιστολής που έστειλε η Παράταξη του τέλη Απριλίου, για να συζητηθεί εκτός ημερησίας διάταξης ,αναφορικά με οχλούσες δραστηριότητες σε τουριστικές περιοχές. Ένα αίτημα που στη συνέχεια αποσύρθηκε και παρ’ όλα αυτά αυτά, η Δημοτική αρχή για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας το έθεσε για συζήτηση στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ όταν ήταν απούσα η Παράταξη του Γιάννη Γαλουζή.

Όπως είπε ο Ποθητός Μαγκούλιας, υπήρξαν αλλεπάλληλες αναβολές συνεδριάσεων του ΔΣ και σε αυτό το διάστημα, η Παράταξη του, αξιολογώντας τα δεδομένα και το ίδιο το θέμα αποφάσισε να το αποσύρει. Ο ίδιος προσωπικά έστειλε εκ μέρους της Παράταξης email στον ειδικό Γραμματέα του ΔΣ τον οποίο ενημέρωνε για την απόσυρση του θέματος καθόσον άλλαξαν τα δεδομένα.

Στο τελευταίο ΔΣ είπε ο Ποθητός Μαγκούλιας,από το οποίο απουσϊαζε η Παράταξη του. προς έκπληξη τους το θέμα συζητήθηκε, μονοπώλησε το ενδιαφέρον και δημιουργήθηκε ένα θέμα εκ του μη όντος.Δεν μπορεί όπως τόνισε αυτή η Δημοτική Αρχή να σεβαστεί το αυτονόητο.

Μάλιστα ο Π.Μαγκούλιας επισήμανε: Νομίζω ότι είναι δείγμα της στοιχειώδους ευγένειας και διακριτικότητας ,όταν συζητείται κάτι και ασκούμε κριτική σε κάποιους,καλό είναι να είναι παρόντες αυτοί που υφίστανται την κριτική. Εμείς στο προηγούμενο ΔΣ δεχθήκαμε σκληρή κριτική, όμως είχαμε πάρει μία απόφαση ως Παράταξη που ανακοινώσαμε με δελτίο τύπου να μην συμμετέχουμε λόγω των συνεχών αναβολών των συενδριάσεων και αλλαγής τηςς ώρας.

Στο ερώτημα αν υπήρξε πολιτική σκοπιμότητα στην ενέργεια να συζητηθεί ένα θέμα που είχε αποσυρθεί μάλιστα εν απουσία της Παράταξης που αρχικά το το υπέβαλε, ο Ποθητός Μαγκούλιας είπε: Από τα αποσπάσματα του ΔΣ που είδα, έβλεπα Παρατάξεις που δεν μπορούσαν να κρύψουν την ικανοποίηση ότι βρήκαν μία ευκαιρία να “κατακεραυνώσουν” την Παράταξη Γαλουζή που έφερε αυτό το θέμα.

 Επίσης διευκρίνισε ότι αυτό που ζητούσαν με το αρχικό αίτημα, ήταν να συζητηθεί το θεμα και όχι να ληφθεί κάποια απόφαση, μήπως και θα μπορούσε να βρεθεί μία λύση να περιοριστούν οι έντονα οχλούσες δραστηριότητες . Δεν μιλούσαμε για όλες τις οικοδομικές δραστηριότητες. Θα ήταν παράλογο να ζητούσαμε περιορισμό σε οικοδομικές δραστηριότητες που δεν ενοχλούν.

Συνεχίζοντας ο Ποθητός Μαγκούλιας είπε: Όταν αποσύρουμε ένα θέμα δεν μπορεί να υπάρχει σπέκουλα και να υπάρχει σκοπιμότητα, γιατί αυτό αποθαρρύνει αυτούς που θα ήθελαν να ασχοληθούν με τα κοινά, όταν βλέπουν αυτές τις συμπεριφορές. Θα στείλω ένα μήνυμα . Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που η Δημοκρατία θέλει υποστήριξη ,οι νέοι άνθρωποι κυρίως, γιατί η ανανέωση δεν θα ρθει με τα παλιά μυαλά. Μην αποθαρρύνονται να δηλώνουν παρόντες να στρατεύονται στα ψηφοδέλτια και καλώ να στρατευθούν και στο ψηφοδέλτιο του Γιάννη Γαλουζή ,είναι ο Δήμαρχος που έμπρακτα έκανε κάτι σε αυτό τον τόπο που δεν έχει μόνο αξία, αλλά υπεραξία

ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΣ

Απαντώντας σε ερώτηση για την ενέργεια τη Δημοτικής Αρχής να φέρει για συζήτηση την επιστολή της Παράταξης του, που είχε αποσυρθεί, ο Ποθητός Μαγκούλιας άσκησε κριτική στο πρόεδρο του ΔΣ,λέγοντας:

Πως να το αξιολογήσουμε αυτό, είδα το στιγμιότυπο με τον Πρόεδρο του ΔΣ να διαβάζει την επιστολή και τα μουστάκια του και τα γένια του γελούσαν, δηλαδή μια ικανοποίηση, “σφυροκοπείστε” την Παράταξη Γαλουζή . Είναι όμως δημοκρατικό δικαίωμα της παράταξης μας, να στείλει ένα θέμα ή να ζητήσει να αποσυρθεί ένα θέμα. Εδώ μπαίνει και ένα θέμα ,ότι εμείς δεν έχουμε εμπιστοσύνη στον τρόπο λειτουργίας του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Το έχει αποδείξει, έχει δικαιώσει όλες τις Παρατάξεις και όλοι είναι μάρτυρες της άσχημης συμπεριφοράς του προέδρου του ΔΣ . ’Ολα αυτά τώρα δεν μας εκπλήσσουν και πιστεύουμε το χρόνο που εναπομένει, η συμπεριφορά δεν θα βελτιωθεί θα είναι χειρότερη. Αυτό θα πρέπει να στιγματιστεί και να στηλιτευθεί από όλες τις Παρατάξεις.

Δείτε αναλυτικά τα όσα είπε ο Ποθητός Μαγκούλιας στο video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

25-5-2022 Ο Ποθητός Μαγκούλιας για το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο