Σε συμβιβαστική επίλυση νομικής διαφοράς με περιορισμό της οικονομικής απαιτήσεως από την οικογένεια του αείμνηστου Σ.Χαλκίτη προχώρησε η ΔΕΥΑΚ.

754

Σε συμβιβαστική επίλυση νομικής διαφοράς με περιορισμό της οικονομικής απαιτήσεως από την οικογένεια του αείμνηστου Σ.Χαλκίτη προχώρησε το ΔΣ της ΔΕΥΑΚ.

Σε έκτακτη συενδρίαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΚ την Πέμπτη 19 Μαΐου 2022, τα παρόντα μέλη του Δ.Σ. αφού άκουσαν την εισήγηση του προέδρου της επιχείρησης Δημητρίου Διακομιχάλη, την γνωμοδότηση των δικηγόρων Σπύρου Μπαλατσούκα και Γεωργίου Νικητιάδη, μετά από διαλογική συζήτηση αποφάσισαν ομόφωνα την αποδοχή του Πρακτικού Συμβιβαστικής Επίλυσης Διαφοράς για την υπόθεση του αείμνηστου Στυλιανού Χαλκίτη και την εξουσιοδότηση του προέδρου της επιχείρησης Δ. Διακομιχάλη για την υπογραφή του πρακτικού συμβιβαστικής επίλυσης διαφοράς

Η υπόθεση αφορά στο θάνατο του αείμνηστου Στέλιου Χαλικίτη συμβασιούχου  εργαζόμενου της ΔΕΥΑΚ

Ο 59χρονος Στέλιος Χαλκίτης απεβίωσε το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018,στο Νοσοκομείο Καλύμνου, όπου νοσηλευόταν, 5 μήνες περίπου μετά από εργατικό ατύχημα, όταν υπέστη ηλεκτροπληξία στις  9 Ιουλίου 2018 κατά τη διάρκεια εργασιών με συνεργείο της ΔΕΥΑΚ, στη νέα παραλιακή σε έργο του ΔΛΤ Καλύμνου, για αντικατάσταση φρεατίων

Η οικογένεια Χαλκίτη κατέθεσε αγωγή κατά της Δ.Ε.Υ.Α. Καλύμνου, του τότε Προέδρου Γεωργίου Μελά και 2 εργαζομένων με συνολικό κεφάλαιο απαίτησης 400.000,00 ευρώ.

 Σε πρώτο βαθμό το Μονομελές Πρωτοδικείο Κω επδίκασε συνολικό ποσό 32.000 ευρώ υπέρ της οικογένειας

Σε δεύτερο βαθμό που προσέφυγε η οικογένεια κατά της απόφασης επιδικάσθηκε συνολικό ποσό  223.300 ευρώ πλέον των νόμιμων τόκων από 5 Μαρτίου 2019.

Από τη ΔΕΥΑΚ κατατέθηκε αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο. Από πλευράς της οικογένειας στις 4 Απριλίου 2022 κατατέθηκε κατασχετήριο, με το οποίο επιβλήθηκε κατάσχεση εις χείρας τρίτων (τραπεζικούς λογαρισαμούς) σε βάρος των εναγομένων.

 Παράλληλα υπήρξε και πρόταση συμβιβαστικής λύσης.

Μετά από συζητήσεις μεταξύ δικηγόρων των δυό πλευρών υποβλήθηκε η παρακάτω συμβιβαστική λύση με περιορισμό των οικονομικών απαιτήσεων την οποία αποδέχθηκε το ΔΣ της ΔΕΥΑΚ 

Η ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ

Η Δ.Ε.Υ.Α. Καλύμνου δηλώνει ότι αποδέχεται τον συμβιβαστικό περιορισμό των απαιτήσεων των α΄ των συμβαλλόμενων στο άνω ποσόν των εκατόν πενήντα πέντε χιλιάδων ευρώ (155.000€) καθώς και του ποσού των τριών χιλιάδων τριακοσίων ευρώ (3.300€) ως την επιδικασθείσα δικαστική δαπάνη, το οποίο συμφωνείται αμοιβαίως να καταβληθεί σε τέσσερις δόσεις ως εξής:

α) Με την υπογραφή του παρόντος θα κατατεθεί το ποσό των ογδόντα χιλιάδων ευρώ (80.000€) καθώς και το ποσό των τριών χιλιάδων τριακοσίων ευρώ (3.300€) ως την επιδικασθείσα δικαστική δαπάνη, το, δε, υπόλοιπο ποσό των 75.000€ θα καταβληθεί ως εξής:

-Τον Σεπτέμβριο του 2022 το ποσό των 35.000 ευρώ,

Τον Δεκέμβριο του έτους 2022 το ποσό των 20.000€ και

-Τον Μαΐο του έτους 2023 το ποσό των 20.000€