Συλλυπητήρια μηνύματα του πολιτικού κόσμου της Δωδεκανήσου και Σωματείων για τον θάνατο της Σεμίραμις Ψαρομπά.  

1390

Τα συλλυπητήριά τους για τον θάνατο της Σεμίραμις Ψαρομπά η οποία  «έφυγε» σήμερα Παρασκευή 27 Μαΐου 2022 από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών, εκφράζουν εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου της Δωδεκανήσου και Σωματεία.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ

ΨΗΦΙΣΜΑ

Ο Δήμαρχος Καλυμνίων κ. Δημήτριος Διακομιχάλης και σύσσωμο το Δημοτικό
Συμβούλιο, με την αναγγελία του θανάτου της Σεμίραμις Ψαρομπά, αποφάσισαν να εκφράσουν τη θλίψη και την οδύνη τους για την απώλειατης.
Η Σεμίραμις Ψαρομπά ήταν μια σπουδαία γυναίκα που πάλεψε με γενναιότητα για τις αξίες και τα πιστεύω της.

Μια γενναία γυναίκα που έδωσε με αξιοπρέπεια όλες τις μάχες της ζωής της, τις πιο μικρές και τις πιο μεγάλες, χωρίς να χάσει ποτέ το κουράγιο της.
Υπηρέτησε με συνέπεια και πολιτικό ήθος την Τοπική Αυτοδιοίκηση είτε ως Νομαρχιακή Σύμβουλος, είτε ως Αντιδήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος Καλυμνίων.
Επίσης απετέλεσε σπουδαίο έργο, ως επί πολλά έτη Πρόεδρος του Συλλόγου Καλυμνίων Πολυτέκνων.
Σε όλους τους τομείς υπήρξε παράδειγμα προς μίμηση, όπως ως Γυναίκα, ως Σύζυγος, ως Μητέρα, καθώς και ως μέλος της Καλυμνιακής κοινωνίας.
Η εκλιπούσα ανάλωσε κυριολεκτικά τη ζωή της μέχρι το τέλος αγωνιζόμενη για το καλό του Δήμου μας, της Καλύμνου.
Έφυγε από τη ζωή, όπως έζησε τη ζωή. Έντιμη και αγωνίστρια.
Η απώλειά της αφήνει πιο φτωχή την πολιτική ζωή της Καλύμνου.
Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους οικείους της και στην οικογένειά ης.

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ
ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ, 27-05-2022, ΣΥΝΤΕΤΡΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ
ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΣΕΜΙΡΑΜΙΣ ΨΑΡΟΜΠΑ
ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ

  1. Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια του Δημάρχου και όλων των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οικογένεια και τους οικείους της εκλιπούσης επιδίδοντας το παρόν ψήφισμα.
  2. Να κυματίσουν μεσίστιες οι σημαίες στο Δημοτικό Κατάστημα σε
    ένδειξη πένθους.
  3. Να παραστεί ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος και το Δημοτικό Συμβούλιο στην εξόδιο ακολουθία.
  4. Να κατατεθούν στεφάνια στη σορό της εκλιπούσης εκ μέρους του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου.
  5. Να εκφωνηθεί επικήδειος λόγος από τον Δήμαρχο Καλυμνίων κ. Δημήτριο Διακομιχάλη.
  6. Να τηρήσει ενός λεπτού σιγή στην επόμενη συνεδρίαση του.
  7. Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην Ιστοσελίδα του Δήμου Καλυμνίων και να δημοσιευθεί στον τοπικό Τύπο

Δήλωση Βουλευτή Δωδεκανήσου Μάνου Κόνσολα

«Η εξαίρετη Δωδεκανήσια και για όλους μας αγαπημένη Σεμίραμις Ψαρομπά από την Κάλυμνο έφυγε από κοντά μας, παλεύοντας γενναία όπως ήξερε να παλεύει και να αγωνίζεται μια ζωή.

Πάντα με το χαμόγελο, άνθρωπος της προσφοράς με μεγάλη αγάπη για τον τόπο της.

Για όλους εμάς που ήμασταν φίλοι της είναι μια μεγάλη απώλεια.

Εκφράζουμε όλοι τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά της».

Συλλυπητήριο μήνυμα του Βουλευτή Δωδεκανήσου Βασίλη Α. Υψηλάντη

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Βασίλης Α. Υψηλάντης, Κοσμήτορας Α’ της Βουλής των Ελλήνων και Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής στο άγγελμα του θανάτου της Σεμίραμις Ψαρομπά προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«ΗΚάλυμνος και η Δωδεκάνησος θρηνούν τον θάνατο της αγαπημένης μας Σεμίραμις Ψαρομπά. Η Σεμίραμις Ψαρομπά αγωνίστηκε με πάθος και μαχητικότητα για την επίλυση των προβλημάτων της Καλύμνου, ως εκπρόσωπος της, τόσο στον α’ όσο και στον β’ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και για τα δικαιώματα των πολυτέκνων οικογενειών της Καλύμνου. Βοηθούσε τους συνανθρώπους μας που είχαν ανάγκη και διακρίθηκε στις οικογενειακές επιχειρήσεις δίπλα στον άντρα της και τα παιδιά της. Ήταν η ολοκληρωμένη Καλυμνιά μάνα, που στο πρόσωπό της έβρισκαν καταφύγιο ταλαιπωρημένοι και αδικημένοι συμπατριώτες μας. Υπήρξε μια λαμπρή πατριώτισσα. Τιμούσε την οικογενειακή μας φιλία και μου το εκδήλωνε με κάθε τρόπο.  Συλλυπούμαι εγκάρδια τα παιδιά της και εύχομαι να είναι ελαφρύ το χώμα της Καλυμνιακής  γης που θα την σκεπάσει.»

Συλλυπητήριο μήνυμα της Βουλευτού Δωδεκανήσου Μίκας Ιατρίδη

Έφυγε από κοντά μας μια δυναμική, πρωτοπόρος γυναίκα, που έδωσε την αγάπη της και την ψυχή της για την Κάλυμνο.

Η Σεμίραμις Ψαρομπά, Αντιδήμαρχος Καλύμνου, άφησε το δικό της στίγμα στα κοινά του νησιού, έχοντας τη χαρά να απολαμβάνει για δεκαετίες την εμπιστοσύνη των συμπατριωτών της, οι οποίοι την τιμούσαν ανελλιπώς με την ψήφο τους στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ως Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Καλύμνου εξέφρασε δυναμικά και προώθησε τα ζητήματα των πολύτεκνων οικογενειών.

Με βαθιά συγκίνηση την αποχαιρετούμε, κρατώντας στη μνήμη μας και την καρδιά μας τη δράση της, το παράδειγμά της και όλα όσα, απλόχερα, πρόσφερε στο νησί που τόσο αγάπησε. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της

Συλλυπητήριο μήνυμα του Βουλευτή Δωδεκανήσου Ιωάννη Παππά

Έφυγε σήμερα από κοντά μας μια καλή συμπατριώτισσα, αγωνίστρια της ζωής και της πολιτικής.

Η Σεμίραμις Ψαρομπά, Αντιδήμαρχος Καλύμνου και Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Καλύμνου, προσέφερε τα μέγιστα στην δωδεκανησιακή κοινωνία, αφού υπηρέτησε επί δεκαετίες την τοπική αυτοδιοίκηση και το αγαπημένο της νησί, την Κάλυμνο.

Παράδειγμα προς μίμηση, για την πλούσια κοινωνική και πολιτική της δράση, την προσφορά της στον συνάνθρωπο και την Καλυμνιακή κοινωνία.

Την αποχαιρετούμε με θλίψη και σεβασμό. Τα θερμότερα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια Ψαρομπά

Το συλλυπητήριο μήνυμα του Επάρχου Μανώλη Μουσελλή

       Αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω τα ειλικρινή   μου συλλυπητήρια, για την απώλεια της αγαπητής μας συμπατριώτισσας  Σεμίραμις Ψαρομπά.

      Ένα δραστήριο μέλος της κοινωνίας μας,  εξαιρετική μητέρα και σύζυγος , πάντα κοντά στην οικογένεια . Δυναμική   και ακούραστη,  συμμετείχε πολλά χρόνια   στα κοινά, είτε ως Νομαρχιακή Σύμβουλος είτε ως Δημοτική σύμβουλος. Με αξιοζήλευτη κοινωνική δράση είτε από τη θέση της αντιδημάρχου κοινωνικής πρόνοιας , είτε ως πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων, από την ίδρυση του,  η αγαπητή Σεμίραμις ήξερε  να δίνει το παρόν με αγάπη για τον τόπο της και τους ανθρώπους του  και με αίσθημα ευθύνης  για το μέλλον της κοινωνίας μας .

    Τα  Θερμά μας  συλλυπητήρια στην οικογένεια της , ας  είναι αιώνια η  μνήμη της και  ελαφρύ το χώμα που θα την σκεπάσει.

Συλλυπητήριο μήνυμα του  Περιφερειακού Συμβούλου και Προέδρου της Ενεργειακής Α.Ε. Ιωάννη Θεμέλαρου

Εκπροσωπώντας την διοίκηση της Ενεργειακής Α.Ε. θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια για την απώλεια της αείμνηστης Σεμίραμις Ψαρομπά.

Πάντα σεμνή και δραστήρια, με πλούσιο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο ως Νομαρχιακή Σύμβουλος, αντιδήμαρχος κοινωνικής πρόνοιας του Δήμου Καλυμνίων και Πρόεδρος του Συλλόγου πολυτέκνων ήταν από τα πλέον αγαπητά πρόσωπα στην τοπική κοινωνία.  Η πολυετή και ανιδιοτελής προσφορά της στα κοινά αποτελεί λαμπρό παράδειγμα για όλους μας. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της

Συλλυπητήριο μήνυμα της πρώην Διοικήτριας του Νοσοκομείου Καλύμνου Κατερίνας Εμμανουήλ

«Με βαθύτατη οδύνη και ιδιαίτερη συγκίνηση πληροφορήθηκα την απώλεια της αγαπητής Σεμίραμις Ψαρομπά.

Η γνωστή σε όλη την κοινωνία της Καλύμνου Σεμίραμις, υπήρξε μια σπουδαία γυναίκα, μάνα και οικογενειάρχης, ενώ επί σειρά ετών διετέλεσε Νομαρχιακή και Δημοτική Σύμβουλος.

Υπήρξε μια σημαντική και διακριτή προσωπικότητα, με σημαντική πορεία στον επιχειρηματικό τομέα. Με καταγεγραμμένη αγάπη και πολλαπλή προσφορά στον τόπο της, με κοινωνικές ευαισθησίες και συνεχείς αγώνες, άφησε δυνατό το αποτύπωμά της στο νησί της Καλύμνου και έχαιρε μεγάλης εκτίμησης από τους συμπολίτες μας.

Κανείς, ακόμα και μέχρι την τελευταία στιγμή, δεν ήθελε να πιστέψει ότι θα έχανε τη μάχη για τη ζωή, που έδινε με αξιοπρέπεια το τελευταίο διάστημα.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της καλυμνιακής γης, που θα τη σκεπάσει!

Καλό της ταξίδι!!»

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ

Συλλυπητήριο μήνυμα από την ΠΡΟΤΥΠΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ

H ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΠΡΟΤΥΠΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣΗ (CBA)  και όλα τα μέλη της , εκφράζουν την ειλικρινή θλίψη και τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια Ψαρομπά , για την απώλεια της αγαπημένης τους μητέρας και αντιδημάρχου Καλύμνου Σεμίραμις Ψαρομπά. Καλή δύναμη, κουράγιο, στην οικογένεια, τα παιδιά, τους συγγενείς και τους οικείους της για την δυσβάσταχτη αυτή απώλεια.Να είναι ελαφρύ το χώμα που θα την σκεπάσει.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε την απώλεια της αγαπημένης μας Σεμιράμιδος Ψαρομπά.
Την αποχαιρετούμε με σεβασμό, γιατί στο πρόσωπό της βλέπουμε όχι μόνο την
άξια γυναίκα, σύζυγο, πολιτικό, αλλά την καλυμνιά πολύτεκνη ΜΑΝΑ – σύμβολο για όλες
τις πολυμελείς οικογένειες, τις οποίες υπηρέτησε από τη θέση της Προέδρου του Συλλόγου
των Πολυτέκνων με αφοσίωση και φροντίδα, επί σειρά δεκαετιών.
Εκφράζουμε σε όλη την οικογένειά της τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου τριτέκνων Καλύμνου με απόφασή του αντί
στεφάνων, θα ενισχύσει στη μνήμη της το Σύλλογο απόρων φοιτητών «Οι τρεις Ιεράρχες».
Αιωνία της η μνήμη.

Α.Ο. Αργοναυτών Καλύμνου

Το Δ.Σ. και οι αθλητές του Α.Ο. Αργοναυτών εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της για την απώλεια της Σεμίραμις Ψαρομπά.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα την σκεπάσει.

Καλό ταξίδι

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΛΥΜΝΟΥ «ΑΙ ΜΟΥΣΑΙ»

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αναγνωστηρίου Καλύμνου «Αι Μούσαι» συνήλθε σήμερα, 28 Μαΐου 2022, σε έκτακτη συνεδρίαση προκειμένου να εκφράσει τη βαθιά θλίψη του για τον θάνατο της αγαπητής Σεμιραμίδος Ψαρομπά.

Τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος του Δ. Σ., ο οποίος εξήρε την προσωπικότητα της εκλιπούσης. Τονίστηκε η προσφορά της στην τοπική αυτοδιοίκηση ως αντιδημάρχου, δημοτικής και νομαρχιακής συμβούλου επί σειρά ετών, στον θεσμό της οικογένειας ως προέδρου του Συλλόγου Καλυμνίων Πολυτέκνων, στις τέχνες και τα γράμματα ως μέλους και χορηγού του Αναγνωστηρίου μας, ως γνήσιας Καλυμνιάς μάνας που πρόσφερε στην οικογένειά της και στον τόπο της με όλες της τις δυνάμεις.

Ιδιαιτέρως το Αναγνωστήριο Καλύμνου δέχθηκε επανειλημμένα τις ευεργεσίες της, καθώς η αείμνηστη υπήρξε χορηγός σε πολλές εκδηλώσεις και εκδόσεις του σωματείου μας, τόσο ως φυσικό πρόσωπο όσο και μέσω της οικογενειακής εταιρείας ΑΡΓΩ Α.Ε.  

            Κατόπιν, το Δ. Σ. του Αναγνωστηρίου Καλύμνου αποφάσισε ομόφωνα:

Να παραστεί και να παρακολουθήσει σε σώμα την εξόδιο ακολουθία.

Να καταθέσει χρηματικό ποσό σε φιλανθρωπικό σωματείο της Καλύμνου, αντί στεφάνου.

Να αναρτήσει το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του και να το δημοσιεύσει στον τοπικό τύπο.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΤΟ Νέας Δημοκρατίας Καλύμνου

Η Κάλυμνος και η Δωδεκάνησος ολόκληρη αποχαιρετά σήμερα με βαθιά θλίψη την Σεμίραμι Ψαρομπά.

Η αγαπημένη μας Σεμίραμις υπήρξε πάντοτε μια δυναμική γυναίκα, πρότυπο μητέρας και συζύγου, με σημαντική προσφορά στον τόπο της.  Διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων επί δεκαετίες και υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση με ήθος και αξιοπρέπεια στον α’και  β’ βαθμό. Υπήρξε ιστορικό στέλεχος της ΝΔ με ξεκάθαρες απόψεις για τα εθνικά μας θέματα.

Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Καλύμνικηςγης  που θα τη σκεπάσει!

Καλό ταξίδι Σεμίραμις!!

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

Ο Πρόεδρος και το ΔΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΛΥΜΝΟΥ εκφράζουν τη βαθιά θλίψη τους για τον θάνατο της αγαπητής Σεμίραμις Ψαρομπά.

Η Σεμίραμις υπήρξε μία δυναμική, δραστήρια, δυναμική, οξυδερκής, πετυχημένη επιχειρηματίας.

Πρότυπο μητέρας και συζύγου,ασχολήθηκε ενεργά με τα κοινά με σημαντική προσφορά στον τόπο της, τόσο μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ,όσο και ως Προέδρου του Συλλόγου Πολυτέκνων, με πλούσιο φιλανθρωπικό έργο’

Αιωνία η μνήμη της.

Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Καλύμνου ” ο “Αγιος Παντελεήμων”

Εις μνήμην της Αείμνηστης Σεμίραμις Ψαρομπά.

Έφυγε λοιπόν και η Σεμίραμις για το μακρινό της ταξίδι, αυτό της Αιωνιότητας!Η κοινωνία μας θρηνεί.Ο Τόπος μας φτωχότερος από σήμερα.

Η αείμνηστη Σεμίραμις έγραψε τη δική της ιστορία.

Άφησε τα αποτυπώματα της αγωνιστικής Της ζωής βαθειά χαραγμένα στην Εκλεκτή Οικογένεια Της, τα υπερήφανα παιδιά και εγγόνια Της , στο Δήμο και την Περιφέρεια που υπηρέτησε για πολλά χρόνια, στην Οικογένεια των πολυτέκνων, σε ολόκληρη την κοινωνία του Τόπου μας που τόσο αγάπησε και αγαπήθηκε.

Με βαθειά ενσυναισθηση συλλυπούμαστε τα άξια και εκλεκτά της παιδιά και εγγόνια και προσευχόμαστε ο Θεός μας να την κατατάξει εις “Τόπον χλοερόν”

Αιώνια η Μνήμη Τής!

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΠΌ ΤΟΝ τ.ΠΡΌΕΔΡΟ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΡΙΟΥ “ΑΙ ΜΟΥΣΑΙ” ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΙΑΜΑΙΟ

Περνά σήμερα στην αιωνιότητα, ακολουθώντας τη μακαρία οδό, και η πολύ αγαπητή στην καλυμνιακή κοινωνία  Σεμίραμις. Μια Καλυμνιά αρχόντισσα, λεβέντισσα, πληθωρική και άκρως γενναιόδωρη στον τόπο που έζησε. Μια κυρία ενάρετη, πρότυπο πολυσχιδούς  δράσεως και  προσφοράς, γυναίκα του καθημερινού πολύπλευρου και διαρκούς αγώνα, προσωπικότητα με έντονη κοινωνική παρουσία.

          Σήμερα,  στο Μοναστήρι της Αναλήψεως, χώρο ιερό και οικείο για την ίδια, γράφεται η τελευταία σελίδα του  βιβλίου της βιοτής της. Δεν είναι ένα βιβλίο απλό και συνηθισμένο. Είναι ένας ογκώδης, πολυσέλιδος τόμος. Ο τίτλος στο εξώφυλλο γράφει: Έκανα  ό,τι μπορούσα για να γίνει ο κόσμος μας καλύτερος. Σεμίραμις Ψαρομπά.

          Αφήνει τα εγκόσμια, όχι πλήρης ημερών αλλά πλήρης ικανοποιήσεων. Γεμάτη με τα ευγενέστερα συναισθήματα που μπορούν να κάνουν κάθε  άνθρωπο επί της γης ευτυχισμένο. Δεν αφήνει πίσω της εκκρεμότητες, κενά. Δεν τη βασανίζουν τύψεις για κάτι που δεν έκανε ή δεν πρόλαβε.

          Έζησε δύσκολα παιδικά χρόνια, όπως όλοι και όλες της γενιάς της. Αυτά τη χαλύβδωσαν, τη μέστωσαν, τη δίδαξαν πολλαπλώς, για να ξετυλίξει αργότερα στην τοπική μας κοινωνία τον αδαμάντινο χαρακτήρα που σταδιακά είχε πυργώσει.

          Υπηρέτησε την τοπική κοινωνία από πολλά μετερίζια. Μάχιμη ως τα στερνά της κολλούσε στην προσωπική της καρτέλα καθημερινώς ένσημα ανιδιοτελούς προσφοράς. Στο σύντομο αυτό κοσμικό της ταξίδι ήταν πάντα στο προσκήνιο με πολλούς κι ενδιαφέροντες ρόλους. Ως πολίτης, ως εθελόντρια, ως μάνα.

          Υπηρέτησε και τους δύο βαθμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης υποδειγματικά, με γνώση, σύνεση, συνέπεια  και μαχητικότητα.

Με θέσεις, προτάσεις και γενικά κοσμοθεωρία που εδραζόταν  στο περιεχόμενο του ακριβού αξιακού της ρεζερβουάρ, συνέβαλε- κατά το μέτρο που της  αναλογούσε- στην καλυτέρευση της ζωής όλων μας. Χαλκέντερη, δυναμική και με στιβαρή παρουσία κοσμούσε με το ήθος, την εργατικότητα, τη σοβαρότητα, την ευθύτητα, τον ορθολογισμό  και την προσήλωσή της στη μεγάλη ευθύνη της αποστολής της τα Συμβούλια, Νομαρχιακά  και Δημοτικά. Είχε πάντα ξεκάθαρες θέσεις για τα τοπικά ζητήματα, τις υποστήριζε με σθένος κι επιχειρήματα, αλλά είχε και το προτέρημα, αν άκουγε μια άλλη πειστική και τεκμηριωμένη αντιπρόταση να αναθεωρήσει. Αφήνει τα εγκόσμια ως Αντιδήμαρχος επί θεμάτων κοινωνικής πρόνοιας, μια θέση που τίμησε επάξια και αμισθί. 

          Διετέλεσε Πρόεδρος για χρόνια πολλά του Συλλόγου Πολυτέκνων Καλύμνου. Εργαζόταν με πάθος, αφοσίωση,  δοτικότητα και, προπάντων, δικαιοσύνη και κρυστάλλινη διαχείριση.  Ανακούφιζε διαρκώς τα μέλη του Συλλόγου της, με τη βοήθεια των συνεργατών της στα διοικητικά συμβούλια, τις πολύτεκνες οικογένειες. Πολλές μανάδες και γιαγιάδες που θα παραβρεθούν  σήμερα στην εξόδιο ακολουθία, θα αποχαιρετήσουν τη στοργική μάνα, που στάθηκε σε καιρούς χαλεπούς δίπλα τους.

          Το μεγαλύτερο επίτευγμά της είναι, οπωσδήποτε, η οικογένεια που οικοδόμησε. Το δίπλωμα που παίρνει μαζί της ως μάνα. Αυτή είναι η πολυτιμότερη, η ανεκτίμητη προσφορά της στον τόπο της. Τέσσερα αγόρια, υποδειγματικοί οικογενειάρχες, πετυχημένοι επιχειρηματίες και καλοί άνθρωποι. Σέβονται, τιμούν και αμείβουν σωστά όλους τους εργαζομένους στις επιχειρήσεις τους, τους αντιμετωπίζουν με ανθρωπιά και κατανόηση. Γι΄αυτό έχουν κερδίσει την αγάπη και την εκτίμηση της καλυμνιακής κοινωνίας και όχι μόνο.

Από σήμερα, η Σεμίραμις θα βλέπει από ψηλά μαζί με τον Τάκη της τι αφήνει πίσω της. Θα κάνουν από κοινού  τον απολογισμό τους και θα τρίβουν τα χέρια τους από αγαλλίαση για ό,τι κατάφεραν στη ζωή. Σίγουρα θα  νιώθουν τρισευτυχισμένοι για την επί της γης κοινή συμπόρευση και σπουδαία παρακαταθήκη τους.

          Υπάρχει και κάτι ακόμη, πολύ μεγάλο. Η φιλανθρωπία της εκλιπούσας.  Φανερή και αθέατη. Χορηγίες,  οικονομικές ενισχύσεις, προσφορές σε συλλόγους, σωματεία, ευαγή ιδρύματα, ενδεείς συμπατριώτες μας.  Νιώθω έντονη την ανάγκη να εκφράσω δημόσια,  την ύστατη αυτή ώρα, τις ευχαριστίες μου ως τέως πρόεδρος του Αναγνωστηρίου, γιατί δεχτήκαμε ως Σωματείο πολλάκις την αρωγή και τη συμπαράστασή της. Όσες φορές χτύπησα την πόρτα του γραφείου της ή σήκωσα το τηλέφωνο για να υποβάλω αίτημα οικονομικής ενίσχυσης, πάντα με το χαμόγελο και με ευχαρίστηση λάμβανα την ίδια καταφατική απάντηση. «Προχωρήστε και μη σκέφτεστε το οικονομικό. Θα πάρω τηλέφωνο τον Μιχάλη μου και θα το τακτοποιήσουμε το θέμα. Καλή επιτυχία».

          Πώς μπορείς, λοιπόν, να ξεχάσεις αυτόν τον άνθρωπο; Τον καλοσυνάτο, τον γενναιόδωρο, τον αλτρουιστή; Τον Άνθρωπο με άλφα κεφαλαίο, που εργάστηκε και πηδαλιούχησε τόσο τα του οίκου του, όσο και τα κοινά με εξαιρετική μαεστρία;

 Η Σεμίραμις φεύγει σήμερα χαρούμενη κι ευλογημένη. Δεν παίρνει τίποτα φθαρτό μαζί της. Κρατά μόνο ένα βαρύτιμο διαβατήριο. Σ΄αυτό είναι καταγεγραμμένες οι χριστιανικές πράξεις του ενάρετου βίου της. Επισυνάπτεται, όπως είπα και στην αρχή, η καρτέλα με τα ένσημα της ανιδιοτελούς προσφοράς της. Κι από  δω, από την Ανάληψη, θα αναληφθεί η ψυχή της και θα βρει τις πύλες του Παραδείσου ορθάνοιχτες και χιλιάδες άλλες ψυχές που θα έχουν ετοιμάσει την υποδοχή που της αξίζει.

Αντώνη, Κυριάκο, Μιχάλη και Γιάννη,

Είστε η συνέχεια αυτής της ξεχωριστής μάνας. Να είστε υπερήφανοι γι΄αυτήν. Και να μην ξεχνάτε ότι το φορτίο που επωμίζεστε είναι βαρύ και η ευθύνη πολλαπλάσια. Είμαστε βέβαιοι, ζώντας τα  πρώτα δείγματα γραφής σας, ότι θα ακολουθήσετε το δρόμο τον καλό που χάραξαν μαζί με τον αείμνηστο πατέρα σας.

Η μητέρα σας, η Σεμίραμις Ψαρομπά θα μείνει βαθιά χαραγμένη στη συλλογική μνήμη ως μια γυναίκα πρότυπο για τις μέλλουσες γενεές. Ας είναι η μνήμη της αιωνία κι ελαφρύ το χώμα της καλύμνικης γης που θα την αγκαλιάσει