Με “βήμα σημειωτόν” η Δημαρχία Διακομιχάλη στα 3 χρόνια από τις 2 Ιουνίου 2019 που κέρδισε τις εκλογές!

681

Σήμερα Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022 και συμπληρώθηκαν ακριβώς 3 χρόνια από το βράδυ των δημοτικών εκλογών της 2ης Κυριακής που οι κάλπες ανέδειξαν Δήμαρχο Καλύμνου το Δημήτρη Διακομιχάλη με μία διαφορά 310 ψήφων από το δεύτερο Ι.Μαστροκούκο.

 Η εκλογική νίκη Διακομιχάλη  με  μικρή διαφορά σε ψήφους , σε συνδυασμό με το νέο  εκλογικό σύστημα με τη νικήτρια Παράταξη να έχει μόνο έξι(6) δημοτικούς συμβούλους όσους η μείζων και η ελάσσων μειοψηφία, σίγουρα δημιουργούσαν αμφιβολίες και ερωτηματικά , κατά πόσο θα μπορούσε να ξεπεράσει τις δυσκολίες η νέα Δημοτική Αρχή,που θα αναλάμβανε το τιμόνι του Δήμου μετά από 3 μήνες την 1η Σεπτεμβρίου 2019.

Όμως υπήρχαν και κάποιες αισιόδοξες εκτιμήσεις και ελπίδες, ότι η εμπειρία που διέθετε ο Δήμαρχος Δ.Διακομιχάλης αφού ήταν η 4η φορά που εκλεγόταν, ότι η νέα δημοτική αρχή θα υλοποιούσε τις προεκλογικές εξαγγελίες της , θα δρομολογούσε και εκτελούσε τα μεγάλα και σημαντικά  έργα υποδομής που χρειάζεται η Κάλυμνος.

Τρία χρόνια μετά, η απογοήτευση της πλειονότητας  του Καλυμνιακού λαού είναι τεράστια κατά γενική ομολογία . Μία Δημοτική Αρχή που κινείται όλα αυτά τα χρόνια με “βήμα σημειωτόν”!

Πριν ένα χρόνο είχαμε πει ότι ο απολογισμός του έργου της Δημαρχίας Διακομιχάλη  είναι μία «λευκή κόλλα». Στον ένα χρόνο που πέρασε δεν άλλαξε κάτι προς το καλύτερο, εκτός από κάποιες  διάσπαρτες καρικατούρες εργασιών, ενεργειών, μεγαλοστομιών και ανακυκλώσιμων υποσχέσεων, τα οποία ο Δήμαρχος και ο κλειστός βολεμένος περίγυρος του, με “πολιτικούς κομπασμούς” προσπαθούν να το παρουσιάσουν ως έργο 4ετίας!

Δεν χρειάζεται να επεκταθούμε  περισσότερο εισαγωγικά .

Ας κάνουμε λοιπόν ένα απολογισμό “μη έργου” με βάση τις προεκλογικές υποσχέσεις και δεσμεύσεις της σημερινής Αρχής

Για να δώσουμε μία πρώτη εικόνα για το ανύπαρχτο έργο, επιγραμματικά να απαριθμήσουμε και να θυμίσουμε  15 από κάποια σημαντικά έργα τα οποία εξαγγέλθηκαν προεκλογικά από το Δημήτρη Διακομιχάλη και την Παράταξη του και για τα οποία δεν έχει γίνει καμία ενέργεια ή έχουν ασχοληθεί επιδερμικά, αν και έχουν περάσει 33 μήνες  που βρίσκονται στο τιμόνι του Δήμου και 3 χρόνια που κέρδισαν τις εκλογές: 

1. Αντιπλημμυρικά έργα για την αντιμετώπιση των όμβριων υδάτων  στον Εμπορικό δρόμο.

2.Κατάργηση Χωματερής

3. Ανακύκλωση

4. Αξιοποίηση Θερμοπηγών

5. Αξιοποίηση Καταδυτικού Πάρκου Αργινωντών.

6. Αξιοποίηση Δημοτικής Αγοράς

7.Λειτουργία Τμήματος Σχολή Μηχανικών στην ΑΕΝ Καλύμνου

8. Δημοτική συγκοινωνία

9. Αξιοποίηση Ψερίμου

10.Αποχέτευση τουριστικών περιοχών

11. Αξιοποίηση Χωράφας Αγίου Θεολόγου

12.  Οι προβλήτες στον Εμπορειό,  Αργινώντα, Τέλενδο, Βλυχάδια αλλά και η Παλιόνησο

13. Επέκταση διαδρόμου αεροδρομίου Καλύμνου.

14. Νέο ελαιοτριβείο στο Βαθύ

15. Περιφερειακός δρόμος Θέρμα -Άγιος Σάββας

 Όλα τα παραπάνω εξαγγέλθηκαν προεκλογικά και φυσικά δεν είναι τα μοναδικά που υποσχέθηκε. Μάλιστα ο Δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης, πριν 33 μήνες κατά την τελετή ορκωμοσίας του ίδιου μαζί με τους νέους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους ,στις 28 Αυγούστου 2019 στο Ανοιχτό Θέατρο Χώρας, στην ομιλία του, με τον πιό επίσημο τρόπο επανέλαβε τις προτεραιότητες της νέας Δημοτικής Αρχής και τα έργα που θα υλοποιήσει!

Παραθέτουμε το σχετικό απόσπασμα από την ομιλία του ως εκλεγμένου πλέον Δήμαρχου για να πάρετε μία γεύση των υποσχέσεων του Δ.Διακομιχάλη

Δεσμεύσεις Δημάρχου Δ.Διακομιχάλη την ημέρα ορκωμοσίας του.

Πιο αναλυτικά να κάνουμε μία μικρή αναφορά στο καθένα από τα παραπάνω έργο στο τι έχει γίνει, αν βέβαια έχει γίνει κάτι.

1.Αντιπλημμυρικά έργα για την αντιμετώπιση των όμβριων υδάτων  στον Εμπορικό δρόμο.

Ένα χρόνιο πρόβλημα, η επίλυση του οποίου ήταν πρώτη στις δεσμεύσεις της σημερινής Δημοτικής Αρχής.

 Απλά να θυμίσουμε τι δήλωνε για το πρόβλημα αυτό ο Δήμαρχος Δ.Διακομιχάλης πριν 42 μήνες στις 29 Νοεμβρίου 2018, όταν ακόμη ήταν στην αντιπολίτευση στο φακό του kalymnos-news.gr : Θέλω να δηλώσω το εξής απλό. Εάν ο Καλυμνιακός λαό μας εμπιστευτεί στις προσεχείς εκλογές η πρώτη απόφαση τον Σεπτέμβρη θα έχει να κάνει με την αντιμετώπιση των νερών της βροχή προκειμένου να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη εικόνα. Ήδη έχω δώσει εντολή στην Αθήνα σε συγκεκριμένο γραφείο να επεξεργαστεί την πρόταση που θα φέρουμε στο ΔΣ.  Είναι μια είδηση. Υπάρχει η αναγκαιότητα και να μην πει κανένας που θα βρεθούν λεφτά. Μα από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα επενδύσεων, μα από το Περιφερειακό πρόγραμμα, λεφτά θα βρούμε. Εμείς θα έχουμε την ευθύνη και θα δώσουμε λύση.  

Τρία(3) χρόνια μετά τις εκλογές , δεν έχει γίνει κάτι το ουσιαστικό. Πριν 18 μήνες όταν το kalymnos-news.gr ανακίνησε το θέμα ο Δήμαρχος ασθμαίνων για να δημιουργήσει εντυπώσεις, έφερε στο ΔΣ θέμα για τα όμβρια ύδατα και πρόταση του συμβούλου Γιάννη Ρώτα για διακήρυξη διαγωνισμού “κατάθεσης ιδεών” για το πώς θα αντιμετωπιστεί το θέμα. Οι αντιπολιτεύσεις με πολλές επιφυλάξεις ψήφισαν το θέμα.

Στη συνέχεια «σιγή ασυρμάτου» και πριν 3 μήνες η πρόταση αυτή πήγε στον “κάλαθο αχρήστων” και ήλθε νέα πρόταση από τη Δημοτική αρχή για μελέτη που θα εκπονηθεί από τον καθηγητή Ευθύμιο Λέκκα και το Πανεπιστήμιο

2. Κατάργηση Χωματερής

Η χωματερή καπνίζει και τα απορρίμματα καίγονται, αφού η σημερινή Δημοτική Αρχή με το επιχείρημα ότι υπάρχει κίνδυνος κατολίσθησης, αν τα απορρίμματα θάβονται με χώμα, δεν συνέχισε την προσωρινή λύση της ταφής που εφάρμοζε η προηγούμενη Δημαρχία και είχε περιορίσει όσο αυτό ήταν εφικτό τις συχνές πυρκαγιές και τους καπνούς.

Η δέσμευση της σημερινής Δημοτικής αρχής ήταν, ότι  αποτελεί βασική προτεραιότητα η επίλυση αυτού το χρόνιου  προβλήματος του νησιού και με διαδικασίες εξπρές  θα προχωρήσει στην υλοποίηση της Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Απορριμμάτων με τη δημιουργία ΧΥΤΥ σε συνδυασμό με την ανακύκλωση.

Μάλιστα θα εφάρμοζε βραχυπρόθεσμα  μια  μεταβατική διαχείριση των απορριμμάτων με ανακύκλωση-δεματοποίηση μέχρι να υλοποιηθεί η σχεδιασμός.

Στα 2 χρόνια ολοκληρώθηκε και κατατέθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου “Κατασκευή και λειτουργία Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Αποβλήτων – Ο.Ε.Δ.Α. – Δήμου Καλυμνίων σε γήπεδο (δημοτική έκταση) επιφάνειας 65.315,00 m2 στην περιοχή Γιαννοχώραφα”.

Όμως η Κάλυμνος δυστυχώς έμεινε πίσω, αφού οι ρυθμοί με τους οποίους κινείται είναι χαρακτηριστικά αργοί και αναμένεται η ένταξη του εργου από τον ΦΟΔΣΑ Η γειτονική Λέρος που ξεκίνησε μετά από την Κάλυμνο, ήδη κατάφερε να ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες και ενέταξε  το αντίστοιχο έργο της  και εξασφάλισε  την απαιτούμενη χρηματοδότηση και το κυριότερο έχει έτοιμη  τη μεταβατική λύση με τη δεματοποίηση 

Το χειρότερο, εδώ στην Κάλυμνο είναι ότι καμία ολοκληρωμένη σκέψη δεν υπάρχει ή ενέργεια έχει εκδηλωθεί σε αυτά 3 χρόνια για μεταβατική διαχείριση των απορριμμάτων με ανακύκλωση-δεματοποίηση μέχρι να υλοποιηθεί η σχεδιασμός που θα  απαιτήσει κάποια χρόνια ακόμη, με τη χωματερή να συνεχίζει να καίει και να  καπνίζει.Και να τονίσουμε ότι η ενδιάμεση λύση είναι αποκλειστική ευθύνη του Δήμου Καλυμνίων

3. Ανακύκλωση

Στο μηδέν. Το μόνο που ακούμε είναι η “ανακύκλωση” των υποσχέσεων

Πριν 27 μήνες στις 14  Φεβρουάριο 2020 στην επίσημη σελίδα της Παράταξης «Κάλυμνος Δύναμη Προοπτικής»είχε γίνει η ανάρτηση με βαρύγδουπες εκφράσεις για την Ανακύκλωση στην  Κάλυμνο,που μεταξύ άλλων έλεγαν:

Με μεθοδικές κινήσεις άλλη μία δέσμευση μας παίρνει σάρκα και οστά. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ στο νησί μας επίσημα η Ανακύκλωση!   Ο σχεδιασμός ,ξεκίνησε ήδη από το καλοκαίρι και μέσα στον Μάρτιο αρχίζουμε. Λόγω της σπουδαιότητας του θέματος εντός του Φεβρουαρίου θα υπάρξει σε επίπεδο Δημοτικού συμβουλίου πλήρης ενημέρωση από τον Δήμαρχο κ. Διακομιχάλη και καλεσμένο τον σύμβουλο επικοινωνίας της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης ΑΕ¨”ΕΕΑΑ ΑΕ» κ. Δημήτριο Παπασωτηρίου.

Δυστυχώς όχι μόνο δεν  έγινε κάτι για την ανακύκλωση, αλλά και τα 41 πράσινα σημεία που σχεδίαζε η προηγούμενη Δημαρχία αποσύρθηκαν, ενώ οι 160 χρωματιστοί κάδοι διατέθηκαν για σύμμεικτα απορρίμματα.

 Η μόνη ανακύκλωση για τη δημοτική Αρχή είναι η ανακύκλωση υποσχέσεων και μεγαλοστομιών

4. Αξιοποίηση Θερμοπηγών.

Ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο, που δυστυχώς στα 3 χρόνια που πέρασαν  δεν έγινε η παραμικρή ουσιαστική  ενέργεια, παρότι εδώ και 6 χρόνια έχει γίνει η πιστοποίηση των Θερμοπηγών, που ανοίγει το δρόμο για την αξιοποίηση τους.

Τον περασμένο Δεκέμβριο,ψηφίστηκε ο νέος νόμος για τις εκμετάλλευση- αξιοποίηση των Θερμοπηγών σε όλη τη Χώρα, από το Υπουργείο Τουρισμού και σήμερα 20 ημέρες πριν εκπνεύσει η καταληκτική ημερομηνία των 6 μηνών που θέτει ο νόμος.στο “παρά 1΄” φέρνει εντελώς απροετοίμαστα το θέμα για συζήτηση στο Δημοτικό συμβούλιο.

5. Αξιοποίηση Καταδυτικού Πάρκου Αργινωντών.

Πέρασαν 2 χρόνια από τότε που έγινε νόμος του Κράτους το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού «Ειδικές μορφές τουρισμού, διατάξεις για την τουριστική ανάπτυξη και άλλες διατάξεις»

Ένας νόμος που στο πρώτο του μέρος κάνει  ειδική αναφορά  στην «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ» και ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο  για την αδειοδότηση του καταδυτικού πάρκου και τη δημιουργία του υποθαλάσσιου τμήματος για την ανάπτυξη μιας μορφής τουρισμού, που μπορεί να αποτελέσει συγκριτικό πλεονέκτημα για την Κάλυμνο. Ήταν καταλυτική  για αυτή την εξέλιξη η συμβολή του τότε Υφυπουργού Τουρισμού του Δωδεκανήσιου Μάνου Κόνσολα, ικανοποιώντας ένα δίκαιο αίτημα της Καλύμνου και δίνοντας διέξοδο στο να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια που υπήρχαν για την αδειδότηση και αξιοποίηση των επίγειων κτιριακών εγκαταστάσεων του Καταδυτικού Πάρκου και τη δρομολόγηση  δημιουργίας του Υποθαλάσσιου Τμήματος.

 Δυστυχώς και σε αυτό το θέμα η Δημοτική Αρχή στα 3 χρόνια που πέρασαν “κοιμάται τον ύπνο του δικαίου”

Πριν 10 μήνες όταν το kalymnos-news.gr ανέδειξε και πάλι το θέμα ο Δήμαρχος θυμήθηκε τον ειδικό σύμβουλο Γιάννη Ρωτα λέγοντας ότι άμεσα θα του αναθέσει να προχωρήσει τις μελέτες.

Δυστυχώς το  υπερσύγχρονο κτιριακό συγκρότημα που κατασκευάστηκε εδώ και 12 χρόνια και εγκαινιάστηκε πριν 10 χρόνια τον Ιούλιο 2012 συνεχίζει να παραμένει ανεκμετάλλευτο και αναξιοποίητο και σε πλήρη εγκατάλειψη

6. Η Αξιοποίηση Δημοτικής Αγοράς

Η Δημοτική Αγορά ανακαινισμένη από τον Ιούλιο 2014 ,παραμένει κλειστή και αναξιοποίητη.

Κάποια στιγμή η σημερινή δημοτική Αρχή έφερε στο ΔΣ το θέμα τροποποίησης χρήσης του ακινήτου, που όμως δεν συζητήθηκε μετά από πρωτοβουλία της Δημοτικής Παράταξης που ζήτησε αναβολή για δεύτερη συνεχόμενη φορά.

Επανήλθε ξανά  και πάλι η Δημοτική Αρχή το ανέβαλε. Έχουν περάσει 3 χρόνια και η  Δημοτική Αρχή δεν έχει κάνει το παραμικρό για την αξιοποίηση της . Ακόμη δεν έχει αποφασιστεί η χρήση του ακινήτου,ενώ τελευταία είπαν ότι σκέπτονται να την μετατρέψουν σε αίθουσα Δημοτικού συμβουλίου

7. Λειτουργία Τμήματος Σχολή Μηχανικών στην ΑΕΝ Καλύμνου.

Η υπόσχεση ήταν, ότι το 2020 το Τμήμα μηχανικών θα λειτουργούσε στην ΑΕΝ Καλύμνου.

 Μάλιστα στην ομιλία του ο Δήμαρχος κατά την ορκωμοσία του πριν 2 χρόνια, ανέφερε ότι άμεσα και στο πρώτο του ταξίδι στην Αθήνα, θα πρέπει να επιλυθεί το θέμα με τη ψήφιση νομοθετικής ρύθμισης

Αλλεπάλληλες ανακοινώσεις για συναντήσεις και επικοινωνίες για το θέμα ακούμε κατά καιρούς. Δύο χρόνια μετά,  δεν υπήρξε κάποια θετική εξέλιξη.  Τον περασμένο Δεκέμβριο ψηφίστηκε ομόφωνα στο ΔΣ η αγορά συγκεκριμένου κτιρίου για να στεγαστεί. Έχουν περάσει από τότε 6 μήνες και ακόμη δεν πραγματοποιήθηκε η αγορά.

8. Δημοτική Συγκοινωνία.

 Ο μικρός αριθμητικά στόλος λεωφορείων και οι συχνές βλάβες, είχαν ως αποτέλεσμα στα 2 χρόνια να χρειαστεί η δημοτική συγκοινωνία  να ενοικιάσει κάποιες φορές λεωφορεία για να εξυπηρετήσει το επιβατικό κοινό.

Και φυσικά λόγω πανδημίας, υπήρξε μειωμένη κίνηση επιβατικού κοινού και λιγότερα δρομολόγια και το πρόβλημα δεν αναδείχθηκε σε όλη του τη διάσταση

Η υπόσχεση αγοράς τουλάχιστον 2 καινούργιων λεωφορείων για τη ανανέωση του στόλου πήγε στα αζήτητα,ενώ αυτή τη χρονική περίοδο χρησιμοποιείται και ενοικιαζόμενο λεωφορείο

9. Αξιοποίηση Ψερίμου .

 Στην πρώτη σειρά των προτεραιοτήτων στα προεκλογικό πρόγραμμα της σημερινής Δημοτικής αρχής ήταν η αξιοποίηση της Ψερίμου.

Στα  3 χρόνια  ούτε κουβέντα.

10. Αποχέτευση τουριστικών περιοχών.

Μία πονεμένη αμαρτία από τα παλιά, ένα έργο που συνεχίζει να παραμένει θαμμένο  Και σε αυτά τα 3 χρόνια, καμιά συζήτηση. Ένα έργο υποδομής για τις τουριστικές περιοχές  φαίνεται να παραμένει στα αζήτητα.

11. Αξιοποίηση Χωράφας Αγίου Θεολόγου

 Ένας σημαντικός χώρος, στο κέντρο της Πόθιας  μένει αναξιοποίητος . Η μόνη ενέργεια στα 3 χρόνια που πέρασαν, για την αξιοποίηση της Χωράφας του Αγίου Θεολόγου που έχει περιέλθει στην ιδιοκτησία του Δήμου εδώ και 7 χρόνια, είναι κάποιες μελέτες τώρα τελευταία για αναπαλαίωση του υφιστάμενου κτιρίου.

12 . Οι προβλήτες στον Εμπορειό,  Αργινώντα, Τέλενδο, Βλυχάδια αλλά και η Παλιόνησο.

Υπόσχεση για αξιοποίηση του γραφικού όρμου του Εμπορειού με κατασκευή πλωτής προβλήτα για την προσέγγιση σκαφών αναψυχής.

Επίσης προβλήτες σε Αργινώντα, Τέλενδο, Βλυχάδια αλλά ακόμη και στη Παλιόνησο.  Μέχρι τώρα όλα αυτά αποτελούν μόνο προεκλογική υπόσχεση

13. Επέκταση διαδρόμου αεροδρομίου Καλύμνου.

Η επέκταση του διαδρόμου προσαπογειώσεων αεροσκαφών Κρατικού Αερολιμένα Καλύμνου ήταν και αυτό στις υποσχέσεις της σημερινής Δημοτικής Αρχής .Μέχρι τώρα  η μόνη εξέλιξη ήταν η επίσκεψη πριν 10 μήνες, Επιτροπής από την ΥΠΑ για επιτόπια αυτοψία και αναμένουμε.

14. Κατασκευή νέου Ελαιοτριβείου

Μετά την αναστολή λειτουργίας του παλαιού ελαιοτριβείου στη Χώρα Καλύμνου δόθηκε η υπόσχεση από τη σηεμρινή Δημοτική Αρχή για κατασκευή νέου υπερσύγχρονου στο Βαθύ.  Πέρασαν 3 χρόνια, χωρίς καμία ενέργεια προς την κατεύθυνση αυτή. Και φυσικά ούτε συζήτηση για  τα εκατοντάδες ελαιόδενδρα που θα προμηθευόταν ο Δήμος για να τα παραχωρήσει δωρεάν για να φυτευτούν!

Αφήσαμε στο τέλος τον  Περιφερειακό δρόμος Θέρμα -Άγιος Σάββας

 15. Περιφερειακός δρόμος Θέρμα -Άγιος Σάββας

Ένα έργο που ακούμε εδώ και πολλά χρόνια, προεκλογικά το υποσχόντουσαν όλες οι παρατάξεις. Η προηγούμενη Δημοτική αρχή του Γιάννη Γαλουζή κατάφερε μέσω του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να υπογράψει σχετική σύμβαση με την ΜΟΜΚΑ. Η σημερινή Δημοτική Αρχή ως αντιπολίτευση, είχε τις αντιρρήσεις και επιφυλάξεις για τον τρόπο κατασκευής του έργου.

Το έργο ξεκίνησε προεκλογικά το Μάιο 2019 και  μετά από κάποια καταγγελία διακόπηκαν οι εργασίες τη 2η κιόλας ημέρα.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή εξασφάλισε κάποιες συμπληρωματικές αδειοδοτήσεις και το έργο ξεκίνησε πριν 18 μήνες. Κι ενώ οι ρυθμοί αρχικά ήταν γρήγοροι και φαινόταν ότι το έργο θα προχωρούσε και θα ήταν ήταν έτοιμο στους 6 μήνες που προβλέπει η σύμβαση κάτι τέτοιο δεν έγινε, παρά τις εξαγγελίες Δημάρχου, ενώ υπήρξε και αλλαγή χάραξης. Βέβαια η όποια  διάνοιξη γίνει δεν αρκεί,  αφού για να ολοκληρωθεί το έργο του Περιφερειακού θα απαιτηθούν κι άλλες εργασίες, μελέτες και χρήματα για υδραυλικά έργα, ασφαλτοστρώσεις κα.

Το έργο συνολικά μιας  Δημοτικής Αρχής θα κριθεί στο τέλος της θητείας της.

Όμως τα 3 χρόνια που έχουν περάσει είναι αρκετά για να κρίνει κάποιος την πορεία της Δημοτικής αρχής. Και σίγουρα δεν είναι αυτή που περίμενε ο Καλυμνιακός λαός και απέχει μακράν  από τις προσδοκίες που καλλιέργησε προεκλογικά η σημερινή Δημοτική Αρχή.

Πρακτικά και με την μέχρι τώρα εμπειρία από προηγούμενες Δημοτικές θητείες, αν αφαιρέσουμε τον τελευταίο χρόνο που πάντα αποτελεί μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδο για τις Δημοτικές εκλογές , εναπομένει λιγότερο από 6 μήνες που η σημερινή Δημοτική Αρχή θα πρέπει να ξετυλίξει, να προωθήσει, να δρομολογήσει και να ολοκληρώσει το έργο της.

Στο σημερινό μας δημοσίευμα δεν θα επεκταθούμε σε άλλα θέματα αναφορικά με τη λειτουργία της Δημοτικής αρχής, τις αυταρχικές συμπεριφορές ,στην αδυναμία  της να συνεργαστεί που και αυτά έχουν πολύ ενδιαφέρον.

Ίσως να  κουράσαμε με το εκτενές δημοσίευμα και μάλιστα όταν αναγκαστικά παρουσιάσαμε απολογισμό  “μη έργου” που δυστυχώς είναι κατά πολύ μεγαλύτερος από τον απολογισμό του όποιου έργου έγινε.

Δυστυχώς, 3 χρόνια μετά τις εκλογές, η σημερινή Δημοτική Αρχή έχει ήδη καταγραφεί στη συνείδηση της πλειονότητας του Καλυμνιακού λαού ότι πρόκειται για μία Δημαρχία που επί 3 χρόνια κινείται με “βήμα σημειωτόν” και που έχει να παρουσιάσει σχεδόν μηδενικό έργο.

Κλείνοντας να ευχηθούμε σε όλους καλό μήνα και καλό καλοκαίρι.