Παραπεμπτικό βούλευμα για την πολυσυζητημένη υπόθεση υπεξαίρεσης στην ΑΝΕΚ,πριν 12 χρόνια.  

636

Με παραπεμπτικό βούλευμα, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Κω στέλνει την πολυσυζητημένη υπόθεση υπεξαίρεσης στην ΑΝΕΚ πριν 12 χρόνια, σε δίκη.

Πρόκειται για υπεξαίρεση ποσού 410.000 ευρώ περίπου, από τον τότε κεντρικό πράκτορα της ΑΝΕΚ.

Μία υπόθεση, που έφερε στο φως της δημοσιότητας η « ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ» τον Μάρτιο 2011.

Με το εν λόγω βούλευμα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr,  παραπέμπονται εκτός από τον κεντρικό πράκτορα για το αδίκημα της υπεξαίρεσης , ο τότε λογιστής και η υπάλληλος της Εταιρείας για άμεση συνέργεια στην υπεξαίρεση. Επίσης ο τότε Πρόεδρος της ΑΝΕΚ Μιχάλης Λελέκης για το αδίκημα της απιστίας.

Η παραπάνω εξέλιξη, αφορά στο ποινικό μέρος της υπόθεσης και αναμένεται να οριστεί η ημερομηνία της εκδίκασης.

Να σημειώσουμε, ότι από πλευράς αγωγών που είχαν κατατεθεί, έχει εκδοθεί τελεσίδικη δικαστική απόφαση εδώ και 5 χρόνια περίπου, για την  καταβολή από τον τότε πράκτορα εντόκως, του συνολικού ποσού, που υπεξαιρέθηκε. 

Από την προηγούμενη Διοίκηση του Ιωάννη Διαμαντή εκδηλώθηκαν,  όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες μετά την έκδοση της απόφασης για την εκτέλεση της και ήδη έχει εισπραχθεί και επιστραφεί στα Ταμεία της Εταιρείας ένα σημαντικό ποσό.

Από τη σημερινή Διοίκηση είναι άγνωστο, αν στα 2 χρόνια που βρίσκεται στο τιμόνι της ΑΝΕΚ, έχουν εκδηλωθεί ενέργειες για την εκτέλεση της απόφασης και έχει γίνει κάποια είσπραξη- επιστροφή στα Ταμεία της Εταιρείας του υπολοίπου ποσού, προκειμένου να κλείσει η υπόθεση από οικονομικής πλευράς,