Στην 3η θέση η Ακαδημία Καλύμνου στο Final-4 Παμπαίδων.

279

Με κορυφαίο τον εξαιρετικό στο δεύτερο μέρος Νίκο Τσαγκάρη, η Ακαδημία Καλύμνου επικράτησε με 54-49 του Έσπερου Κω στον μικρό τελικό που διεξήχθη στο Ροδίων Παιδεία και κατέκτησε την τρίτη θέση του παμπαιδικου Πρωταθλήματος. Επέστρεψαν από το -11 οι Καλύμνιοι που ανέβασαν αισθητά την απόδοση τους μετά το δεύτερο δεκάλεπτο. 

Καλύτερα ξεκίνησε το πρώτο δεκάλεπτο ο Έσπερος Κω, που είχε κορυφαίο τον Βελισσαρίου και όπλο του την καλή άμυνα. Οι Κώοι περιόρισαν αρκετά τον Τσαγκάρη και κατάφεραν στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου να πάρουν προβάδισμα εννέα πόντων (4-13). Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Καλύμνιοι κατάφεραν να ανατρέψουν την διαφορά, έχοντας ως αιχμή του δόρατος τον Χρήστο Κοιλιά που ανέλαβε τα ηνία στο σκοράρισμα. Πολύ γρήγορα η ομάδα του Ζάχου Καρδούλια ανέτρεψε το -11 στο οποίο βρέθηκε στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου (4-15) και μάλιστα στο φινάλε του ημιχρόνου κατάφερε να προσπεράσει με 23-21. 

Στο δεύτερο μέρος το ματς ήταν πραγματικό ντέρμπι και υπήρξε συνεχής εναλλαγή στο σκορ. Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι, ωστόσο ο Νίκος Τσαγκάρης ήταν αυτός που ανέλαβε δράση για την Ακαδημία Καλύμνου. Το φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με σκορ 33-33. Το σκορ κινήθηκε στα ίδια επίπεδα και στην τέταρτη περίοδο με την Ακαδημία να δείχνει μεγαλύτερη συνοχή στον φινάλε και τον Τσαγκάρη να κάνει την διαφορά ολοκληρώνοντας το ματς με 26 πόντους. Στα τελευταία λεπτά οι Καλύμνιοι ήταν εύστοχοι από την γραμμή και κατέκτησαν την τρίτη θέση επικρατώντας με 54-49. 

Τα δεκάλεπτα:

4-13, 23-21, 33-33, 54-49.

Διαιτητές:

Αντωνίου – Μελλίνη

Oι ομάδες: 

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΛΥΜΝΟΥ (Ζαχαρίας Καρδούλιας): Κουλλιάς Π 10 (2), Κούρος, Κουλλιάς Σ, Τσαγκάρης 26 (1), Κουλλιάς Χ 16, Μπούζαλης, Μαγριπλής, Έλληνας, Χαντζάρας 2, Τηλιακός, Κλήμης, Μπουλαφέντης.

ΕΣΠΕΡΟΣ ΚΩ (Δημήτρης Χατζηστέργος):  Ποταμιανός, Χατζηστέργος Θ, Καραμήτσος 11 (1), Χατζηστέργος Μ, Σπατιώτης, Χότζα 3 (1), Μπαϊμάκος 6, Λαουμζής, Παπαχρόνης, Βελισσαρίου 12, Πούλιου, Αηδονίδης 17

(ΠΗΓΗ: www.giafkasports.gr)