Στις 10 Σεπτεμβρίου τα εγκαίνια της Βιβλιοθήκης Ενηλίκων “Νίκη Χούλλη-Γεωργιάδου” και έναρξη λειτουργίας του Σχολείου ως Κέντρο Επιμόρφωσης Ενηλίκων (σε 4 γλώσσες)

273

2ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛ.  ΠΟΛΕΩΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ‘ΝΙΚΗ ΧΟΥΛΛΗ-ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ’

Στο 2ο ΔΣ Πόλεως Καλύμνου εγκαινιάζουμε το Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 7μ.μ., τη  δανειστική βιβλιοθήκη για ενήλικες (εκπαιδευτικούς και γονείς), αφιερωμένη στη μνήμη μιας σημαντικής δασκάλας του σχολείου, της Νίκης Χούλλη – Γεωργιάδου.

Ταυτόχρονα, ξεκινά επίσημα η λειτουργία του Σχολείου ως   Κέντρο  Επιμόρφωσης Ενηλίκων (εκπαιδευτικών και γονέων) μέσα από ένα πρόγραμμα με τίτλο: Σχολείο-Βιβλιοθήκη- Κοινωνία: Σχέσεις και Αλληλεπιδράσεις

Ως εκπαιδευτικοί πιστεύουμε βαθιά ότι το σχολείο είναι σε συνεχή αλληλόδραση, τόσο με την τοπική όσο και με την παγκόσμια κοινωνία, καθώς αποτελεί κύτταρό της και αναπτύσσεται σε  σχέση με αυτήν.

Καλούμε όλον τον κόσμο της Καλύμνου και της Καλυμνιακής διασποράς  να παραστεί στα εγκαίνια και να συμμετέχει στο επιμορφωτικό πρόγραμμα  της βιβλιοθήκης.

Απευθύνουμε ιδιαίτερο κάλεσμα στον επιστημονικό κόσμο της Καλύμνου και της Καλυμνιακής διασποράς απανταχού της γης,  να μοιραστεί με την Καλυμνιακή Εκπαιδευτική Κοινότητα το μορφωτικό και το πολιτισμικό του κεφάλαιο, μέσα από σεμινάρια και εργαστήρια  (εκ του σύνεγγυς ή διαδικτυακά), τα οποία θα ξεκινήσουν από 1η Σεπτεμβρίου 2022.

Καλούμε επίσης κάθε επιστήμονα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που θα ήθελε να προσφέρει στο έργο της βιβλιοθήκης. 

Με τη λειτουργία της βιβλιοθήκης ως επιμορφωτικού κέντρου, πιστεύουμε ότι θα βοηθήσουμε τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς  να αναβαθμίζουν συνεχώς τις γνώσεις και τις δεξιότητες τους, για να μπορούν να  αναπτύσσονται ολιστικά και  να  βοηθήσουν με την σειρά τους τους μαθητές/τριες να εξελιχθούν σε κριτικά σκεπτόμενους ενήλικες και πολίτες του κόσμου. Στη συλλογιστική του “δρω τοπικά-σκέφτομαι παγκόσμια” θα μάθουν να καλλιεργούν  γνώσεις και ικανότητες, για  να φροντίζουν την ατομική και συλλογική ζωή τους, μέσα σε ένα παγκοσμιοποιημένο και απρόβλεπτα εξελισσόμενο κοινωνικοοικονομικό γίγνεσθαι, με κριτική σκέψη, ενσυναίσθηση,  αξιοπρέπεια  και αγάπη για τον άνθρωπο, τη Φύση, την Ιστορία και τον Πολιτισμό.

Παρακαλούμε επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας (αφορά όσους/όσες επιθυμούν να παρουσιάσουν κάποιο σχετικό θέμα ή να οργανώσουν κάποιο εργαστήριο), για να ξεκινήσουμε την συνεργασία μας και να προγραμματίσουμε  δράσεις ή συμπληρώστε την παρακάτω ηλεκτρονική φόρμα, για να επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας:

https://forms.gle/6spAtRA5GW15qPrT6

Με εκτίμηση              

Ελένη Πουλλά                                                                              Γιάννης Θεοφιλίδης

Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου                          Διευθυντής 2ου ΔΣ Πόλεως Καλύμνου

κιν. 6974384543                                                                                  κιν.  6944602488

mail: epoulla@sch.gr                                                                          mail:  2dimkalymn@sch.gr