Το όχημα- σάρωθρο που προμηθεύτηκε ο Δήμος Καλυμνίων και παραμένει εδώ και 100 ημέρες αραγμένο και αναξιοποίητο!  

1375

Το θυμάστε το όχημα της φωτογραφίας;

Πρόκειται για όχημα καθαρισμού δρόμων, τύπου σαρώθρου , που προμηθεύτηκε ο Δήμος Καλυμνίων, για την ενίσχυση της Υπηρεσίας Καθαριότητας, μέσω του Ειδικού Προγράμματος ενίσχυσης Δήμων, ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ από το οποίο χρηματοδοτείται το έργο “Προμήθεια μηχανήματος έργου και συνοδευτικού εξοπλισμού του Δήμου Καλυμνίων”, συνολικού προϋπολογισμού 150.000 ευρώ.

Ήταν στις 21 Μαρτίου 2022 όταν ήλθε στην Κάλυμνο και αμέσως με την παραλαβή του,η Δημοτική αρχή ως είθισται τελευταία, το τοποθέτησε μπροστά από το Ναυτικό Μουσείο για «λαϊκό προσκύνημα»!

Μάλιστα την ίδια ημέρα ο Δήμαρχος σε «διάγγελμα» του, ανακοίνωσε το μεγάλο επίτευγμα της Δημαρχίας λέγοντας μεταξύ άλλων, ότι το νέο όχημα που φέρνει τη σφραγίδα της Δημαρχίας του, θα καθαρίζει όλο τον κεντρικό δρόμο από την Πόθια μέχρι και το Μασούρι.

Από τότε πέρασαν 100 ημέρες και το όχημα σάρωθρο, ουδέποτε βγήκε στους δρόμους της Καλύμνου! Είναι κυριολεκτικά εξαφανισμένο.

Ψάξαμε να δούμε που βρίσκεται τελικά το σάρωθρο και το εντοπίσαμε αραγμένο στο χώρο των Τεχνικών Υπηρεσιών.

 Όπως πληροφορηθήκαμε, το νέο αυτό όχημα–σάρωθρο  δεν έχει τεθεί σε λειτουργία διότι δεν υπάρχει κατάλληλος χειριστής! Μάλιστα η Δημοτική Αρχή 100 ημέρες μετά, βρίσκεται στην αναζήτηση χειριστή!

Αν το δούμε από τη χιουμοριστική πλευρά, η περίπτωση του εν λόγω σαρώθρου θυμίζει το ανέκδοτο με την “ξανθιά που της χάρισαν Ferrari….

Δυστυχώς όμως στην πραγματικότητα, το να μένει ένα καινούργιο σάρωθρο αραγμένο και αναξιοποίητο, μεσούσης της θερινής περιόδου, το μόνο που μπορεί να δείχνει είναι Ανικανότητα –Ασχετοσύνη-Αδιαφορία-Ανευθυνότητα