42 άδειες πολυθέσιων ταξί στα Δωδεκάνησα υπέγραψε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου-Δεν υπήρξε ενδιαφέρον από Κάλυμνο.

1380

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα εισαγωγής για πρώτη φορά στη νομοθεσία και στους δρόμους της χώρας των πολυθέσιων ταξί ξεκινά από το Νότιο Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, όπου 42 άδειες 6θέσιων έως και 9θέσιων ταξί υπογράφησαν αρμοδίως από την Περιφερειακή Αρχή.
«Το Υπουργείο Μεταφορών εμπιστεύθηκε την Περιφέρειά μας για να εισάγει στην Ελλάδα το
καινοτόμο αυτό πρόγραμμα και σήμερα, βάσει αποτελέσματος, μπορούμε να πούμε ότι έχουμε δικαιώσει αυτή την εμπιστοσύνη. Ένα πάγιο αίτημα του κλάδου βρήκε ευήκοα ώτα και αποτελεσματική διαχείριση. Τα 6θέσια έως 9θέσια ταξί θα εμφανιστούν στους ελληνικούς
δρόμους για πρώτη φορά από τα Δωδεκάνησα», δήλωσε σχετικά ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Χρήστος Ευστρατίου.
Της έκδοσης των αδειών είχε προηγηθεί στενή συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών καθώς και με τους εκπροσώπους του κλάδου, προκειμένου για την εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου και την υλοποίηση του προγράμματος που θα αναβαθμίσει το επίπεδο εξυπηρέτησης των κατοίκων και των επισκεπτών των νησιών.
Αντίστοιχα,άδειες πολυθέσιων ταξί εξέδωσε παράλληλα η Περιφέρεια
Νοτίου Αιγαίου και στις Κυκλάδες.

Να σημειώσουμε ότι οι περισσότερες άδειες αφορούν στα νησιά Ρόδο και Κω.

Από την Κάλυμνο δεν υπήρξε ενδιαφέρον. Το kalymnos-news.gr επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Σωματείου Ράδιο ΤΑΧΙ Καλύμνου, Μιχάλη Κουλιανού, ο οποίος μας δήλωσε ότι από το νησί της Καλύμνου δεν υποβλήθηκε σχετική αίτηση από κάποιο μέλος του Σωματείου. Ο βασικός λόγος όπως είπε, είναι το υφιστάμενο οδικό δίκτυο και οι στενοί δρόμοι,ιδιαίτερα στις γειτονιές της Καλύμνου ,που δεν εξυπηρετούν την κυκλοφορία μεγάλων ΤΑΧΙ.
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός