– Οφειλόμενη τιμή- στην τ.Πρόεδρο Λυκείου Ελληνίδων Καλύμνου Πόπη Μαύρου-Γράφει ο Γεώργιος Ι.Χατζηθεοδώρου*

397
Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι %CE%A7%CE%B1%CF%84%CE%B6%CE%B7%CE%B8%CE%B5%CE%BF%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%BF-%CE%B3%CF%81%CE%B1.jpg

Πριν από λίγες ημέρες, το Λύκειο Ελληνίδων (παράρτημα Καλύμνου), διοργάνωσε  μια τιμητική βραδιά στην τέως πρόεδρό του κ.Πόπη Μαύρου

Η όλη διοργάνωση είχε από όλους χαρακτήρα εντελώς φιλικό και παραδοσιακό κατά το καλυμνιακό έθος (χοροί, τραγούδια, φαγητό) και κυρίως τιμητική και αγαπητική διάθεση προς το πρόσωπο της τιμώμενης τέως προέδρου.

Είναι εξαιρετικό γεγονός  το ότι τιμήθηκε, άμα τη αποχωρήσει του, από το περιβάλλον του Λυκείου ένα πρόσωπο, το οποίο προσέφερε πλείστα όσα τόσο στο ίδιο το Λύκειο, όσο, το και σημαντικότερο, στην εν γένει παράδοση του νησιού μας.

Η κ. Πόπη  Μαύρου για περισσότερο από 30 χρόνια, ως πρόεδρος του Λυκείου, με τη βοήθεια ασφαλώς των αξίων συμπαραστατριών της, προσέφερε σ’αυτό ανεκτίμητες υπηρεσίες. Υπηρεσίες που το καθιέρωσαν στη δύσκολη καλυμνιακή συνείδηση και το έκαναν να διακριθεί μεταξύ των αντιστοίχων Λυκείων της χώρας.

Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και η Πόπη παρέδωσε τα ηνία του Λυκείου στην επίσης εξαίρετη δασκάλα Πόπη Κασσάρα. Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι, παρά την αποχώρησής της από την  ενεργό δράση στο Λύκειο, της παραχωρήθηκε, τιμής ένεκεν, να παρίσταται σε όλες τις συνεδριάσεις του Δ/Σ – δίχως βέβαια δικαίωμα ψήφου- και να συμμετέχει συμβουλευτικά στις Αποφάσεις του. Αυτό από μόνο του φανερώνει την εκτίμηση και την αγάπη που επάξια απολαβάνει το πρόσωπο και ο έργο της τέως προέδρου, μεταξύ των υπολοίπων μελών του Λυκείου

Θεωρώ πολύ σπουδαία την απόφαση του Δ/Σ του Λυκείου να τιμήσει εν ζωή την τέως πρόεδρό και να παραδώσει έτσι στους μεταγενεστέρους τη ζώσα μαρτυρία του για την προφορά της κ. Μαύρου στο Λύκειο και όπως προείπα στην εν γένει πολιτιστική παράδοση της Καλύμνου.

Εξαίρετη, επίσης πράξη, που με τη ευκαιρία ήρθε στην επιφάνεια, η πριν από χρόνια πρόταση του  τότε προϊσταμένου Α/θμιας Εκπαίδευσης Νικήτα Καραφυλλάκη  – άλλο σημαίνον πρόσωπο της Εκπαίδευσης και της κουλτούρας στην Κάλυμνο – , που υλοποιήθηκε και αποδόθηκε εύφημη μνεία από το Υπουργείο Παιδείας στην κ. Πόπη Μαύρου, για την εκπαιδευτική και εν γένει κοινωνική δραστηριότητα της.

Το ότι σήμερα όλες σχεδόν οι οικογένειες της Καλύμνου έχουν και κάποια παραδοσιακή φορεσιά του νησιού μας στη ντουλάπα του σπιτιού τους, και ότι πάρα πολλοί νέοι και νέες χορεύουν με αξιώσεις χορούς της ιδιαίτερης μας και όχι μόνο πατρίδας, και τραγουδούν τους σκοπούς και τα τραγούδα της, οφείλεται στο Λύκειο Ελληνίδων Καλύμνου και κυρίως στην άοκνη δράση της απελθούσας προέδρου του.

Θερμά συγχαρητήρια σε όσες και όσους είχαν την πρωτοβουλία της διοργάνωσης τιμητικής βραδιάς στην κ. Μαύρου.

Μαζί με τα συγχαρητήρια μου ενώνω και τις ευχές μου· η κ. Πόπη Μαύρου να μακροημερεύσει εν υγεία και να εξακολουθήσει να προσφέρει από την πολύτιμη  και πολύχρονη πείρα της στον παραδοσιακό πολιτισμό της Καλύμνου