Από τον Καλύμνιο αγιογράφο Αντώνη Καμπουράκη η αγιογράφηση του Ιερού Προσκυνήματος του Αγίου Νικηφόρου του Λεπρού, στην Κρήτη.(video)  

1376

Ο Καλύμνιος αγιογράφος Αντώνης Καμπουράκης με ανάρτηση του, εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ.κ Αμφιλόχιο  για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπο του να αναλάβει την αγιογράφηση του Ιερού προσκυνήματος του Αγίου Νικηφόρου του Λεπρού.

Να σημειώσουμε ότι τα εγκαίνια του νέου Ιερού προσκυνήματος προς τιμή του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού στη γενέτειρά του, το Σηρικάρι Κισάμου στην Κρήτη,θα τελεστούν 2 και 3 Σεπτεμβρίου 2022. Αναλυτικότερα, το μέγα αυτό πνευματικό γεγονός θα λάβει χώρα το εσπέρας της Παρασκευής, 2 Σεπτεμβρίου και ώρα 6.00 μ.μ., θα γίνει η υποδοχή των ιερών λειψάνων, τα οποία θα τοποθετηθούν εις την Αγία Τράπεζα, ακολούθως Αρχιερατικός Εσπερινός των ιερών Εγκαινίων.

Το πρωί του Σαββάτου, 3 Σεπτεμβρίου και από ώρα 7.00π.μ., ο Όρθρος, η Ακολουθία των Ιερών Εγκαινίων και Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Γέροντος Πριγκηποννήσων κ. Δημητρίου.

Ώρα 11.30π.μ. εγκαίνια του παρακείμενου κτηριακού συγκροτήματος του ιερού προσκυνήματος, το οποίο διαθέτει εξομολογητήριο, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, γραφείο, χώρο διαμονής, αποθηκευτικούς, χώρους υγιεινής, κλπ. χώρους, απαραίτητους δια την κάλυψη των αναγκών των προσκυνητών.

Επίσης στις 4 Σεπτεμβρίου και από ώρα 7.30π.μ. θα τελεσθούν ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία εις τον νέο-εγκαινιασθέντα Ι. Προσκυνηματικό Ναό.

 Φωτογραφίες από τις αγιογραφίες του Αντώνη Καμπουράκη στο Ιερό προσκύνημα Αγίου Νικηφόρου του Λεπρού.

Από την επίσκεψη μας στο εργαστήριο του Καλύμνιου αγιογράφου Αντώνη Χ. Καμπουράκη,πριν 40 ημέρες, στις 21 Ιουλίου 2022

Ο φακός του kalymnos-news.gr επισκέφτηκε την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022, το εργαστήριο του Καλύμνιου αγιογράφου Αντώνη Χ. Καμπουράκη.

Ένας χώρος γεμάτος από  εντυπωσιακές και υπέροχες δημιουργίες, δουλεμένες με πολύ μεράκι, αγάπη, καλλιτεχνική δεξιότητα και απαράμιλλη τεχνική “διά χειρός” Αντώνη Καμπουράκη.

Στον Αντώνη Καμπουράκη του άρεσε από πολύ μικρή ηλικία να ζωγραφίζει. 17 ετών   παρακολούθησε κάποια μαθήματα αγιογραφίας στο Μοναστήρι του Αγίου Κυπριανού στους Βοθύνους Καλύμνου, επί εποχής του μακαριστού Μακάριου Σμαλιού. Ως μαθητής Λυκείου πήρε μέρος σε Πανελλήνιο διαγωνισμό ζωγραφικής κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο, κάτι που αποτέλεσε το έναυσμα να ασχοληθεί συστηματικά με την βυζαντινή αγιογραφία που ήταν κάτι που τον έλκυε.

Ο Αντώνης Καμπουράκης ασχολείται με αγιογραφίες σε φορητές εικόνες όσο και με τοιχογραφίες σε Ιερούς Ναούς και μοναστήρια

Έχει λάβει μέρος σε αρκετές Εκθέσεις, ενώ έργα του κοσμούν Ιερούς Ναούς,μοναστήρια ιδιωτικές συλλογές σε Δωδεκάνησα, Αθήνα,Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Ελλάδας, σε Κωνσταντινούπολη ,Άγιο όρος, Κύπρο. Επίσης  σε Αμερική Αυστραλία, Βέλγιο ,Ελβετία καθώς και σε άλλες χώρες.

Το πηγαίο ταλέντο, η έμπνευση,η καλλιτεχνική δεξιότητα και η απαράμιλλη τεχνική του Αντώνη Καμπουράκη αποτυπώνονται σε κάθε έργο του. Έργα που χαρακτηρίζονται από μία υπέροχη ομορφιά και ζωντάνια ,από μία μοναδικότητα

Τελευταίο ολοκληρωμένο έργο του Αντώνη, η αγιογραφία “Χριστός Βασιλεύς των Βασιλέων και Μέγας Αρχιερεύς” που είναι έτοιμη για πακετάρισμα και αποστολή στην Κύπρο,με αποδέκτη τη Μονή του Μαχαιρά.

Δείτε το video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαϊλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς με όσα ενδιαφέροντα μας είπε ο Αντώνης Καμπουράκης αλλά και στη ξενάγηση στις εικόνες στο εργαστήριο

Στο εργαστήρι του Καλύμνιου αγιογράφου Αντώνη Καμπουράκη