Ταξίδι εξοικείωσης διοργανώνει η Υπηρεσία Ε.Ο.Τ. Εξωτερικού Γαλλίας στην Κάλυμνο και στην Κω (3-10.9.2022).

243

Με ημερομηνία 29 Αυγούστου 2022, εκδόθηκε απόφαση που υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας Ε.Ο.Τ Δημήτριος Φραγκάκης με την οποία εγκρίνεται η υλοποίηση ταξιδιού εξοικείωσης που διοργανώνει η Υπηρεσία Ε.Ο.Τ. Εξωτερικού Γαλλίας στην Κάλυμνο και στην Κω από 3 έως 10 Σεπτεμβρίου 2022, με τη συμμετοχή του δημοσιογράφου φωτογράφου και επαγγελματία δύτη Stéphane Jacques Coutteel.

Στο έγγραφο της, η Υπηρεσία Ε.Ο.Τ. Εξωτερικού Γαλλίας, με το οποίο αιτείται την υλοποίηση ταξιδιού εξοικείωσης στην Κάλυμνο και στην Κω από 3 έως 10 Σεπτεμβρίου 2022,αναφέρει για τη συμμετοχή του δημοσιογράφου, φωτογράφου και επαγγελματία δύτη Stéphane Jacques Coutteel και το σκοπό τη δράσης τα παρακάτω:

Ο εν λόγω δημοσιογράφος, ο οποίος επι πολλά έτη ασχολείται με το καταδυτικό ρεπορτάζ και συνεργάζεται με το γαλλικό καταδυτικό περιοδικό SUBAQUA, έχει ήδη συνεργαστεί στο παρελθόν με τον Ε.Ο.Τ. και συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο του 2019, σε ένα πολύ επιτυχημένο ταξίδι στη Σαντορίνη και στην Αμοργό. Το SUBAQUA είναι ένα διμηνιαίο περιοδικό (6 τεύχη/χρόνο) που εκδίδεται από την FFESSM (Γαλλική Ομοσπονδία Υποβρύχιων Σπουδών και Αθλητισμού), το οποίο διανέμεται και στα περίπτερα και με συνδρομή. Πρόκειται για το επίσημο δελτίο της FFESSM και απευθύνεται σε όλους τους υπεύθυνους των συλλόγων της και των εμπορικών δομών της, στη μητροπολιτική Γαλλία καθώς και στα υπερπόντια γαλλικά διαμερίσματα. Είναι το παλαιότερο γαλλικό καταδυτικό περιοδικό, βρίσκεται στην κορυφή των περιοδικών υποβρύχιας δραστηριότητας στη Γαλλία και απευθύνεται σε 145.000 διπλωματούχους δύτες και ομοσπονδιακούς αθλητές.

Σκοπός της εν λόγω δράσης είναι η δημιουργία αφιερώματος με ημερομηνία
δημοσίευσης στις αρχές ή στα μέσα του 2023
, που θα προβάλλει τις καταδυτικές
εμπειρίες που προσφέρει η Κάλυμνος ως νησί των σφουγγαράδων
καθώς και το
πολιτιστικό προφίλ της Κω ως γενέτειρα του Ιπποκράτη, πατέρα της ιατρικής.
Επισημαίνεται ότι το εν λόγω ταξίδι εξοικείωσης πραγματοποιείται σε συνεργασία
με τους Δήμους Κω και Καλύμνου τόσο για τη διαμόρφωση του προγράμματος,
όσο και για την ανάληψη από μέρους τους εξόδων φιλοξενίας.