Εξέλιξη τελευταίας στιγμής: Θα λειτουργήσει το Τμήμα“Διασώστης –Πλήρωμα ασθενοφόρου” στο ΔΙΕΚ Καλύμνου-Παρέμβαση Κόνσολα-Επάρχου,θετικός ο Διευθυντής.(video)

601

Εξέλιξη της τελευταίας στιγμής. Μόλις πληροφορηθήκαμε ότι μετά από παρέμβαση του βουλευτή Δωδεκανήσου Μάνου Κόνσολα και του Επάρχου Μανώλη Μουσελλή στον Γενικό Γενικό γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Δια Βίου Μάθησης, υπήρξε θετική εξέλιξη και θα λειτουργήσει κανονικά το Τμήμα “Διασώστης –Πλήρωμα ασθενοφόρου”- στο ΔΙΕΚ Καλύμνου το Α΄εξάμηνο της εκαιδευτικής περιόδου 2022-2023.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr  υπήρξε παρέμβαση στο Υπουργείο Παιδείας και επικοινωνία με το Γενικό Γενικό γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Δια Βίου Μάθησης Γεώργιο Βουτσίνο από το βουλευτή Δωδεκανήσου της ΝΔ Μάνο Κόνσολα και τον Έπαρχο ΠΕ Καλύμνου Μανώλη Μουσελλή κια έγινε δεκτό το αίτημα λειτουργίας του Τμήματος “Διασώστης –Πλήρωμα ασθενοφόρου”- στο ΔΙΕΚ Καλύμνου.

Ήδη ενημερώθηκε ο Διευθυντής του ΔΙΕΚ Καλύμνου Νικόλαος  Τσιούγκαρης και αναμένεται η έκδοση σχετικής ανακοίνωσης ότι την ερχόμενη Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022 θα ανοίξει η πλατφόρμα για την εγγραφή των ενδιαφερομένων που έχουν υποβάλλει αίτηση

Με αφορμή την έγκυρη πληροφορία την Παρασκευή, ότι δεν θα λειτουργούσε τελικά το Τμήμα “Διασώστης –Πλήρωμα ασθενοφόρου”  στο ΔΙΕΚ Καλύμνου και σχετικό   δημοσίευμα χθες Κυριακή του kalymnos-news.gr, υπήρξε σχετική κινητοποίηση.

Σήμερα Δευτέρα πρωί 19 Σεπτεμβρίου 2022, επισκεφτήκαμε και συνομιλήσαμε με το Διευθυντή του ΔΙΕΚ Καλύμνου Νικόλαο  Τσιούγκαρη ο οποίος μας επιβεβαίωσε σ την πληροφορία καθώς και τις ενέργειες που γίνονται από τον Έπαρχο προκειμένου να λειτουργήσει το εν λόγω Τμήμα. Όπως μας είπε, ο ίδιος είναι θετικός στη λειτουργία του Τμήματος έστω και με 5 άτομα. Για το λόγο αυτό έκανε προσπάθειες να επικοινωνήσει με το Υπουργείο παιδείας και να τους ενημερώσει. Τελικά μετά αυτή την θετική εξέλιξη που προαναφέραμε,να πούμε ” τέλος καλά όλα καλά”.

Δείτε τι  μας είπε ο Διευθυντής του ΔΙΕΚ Νικόλαος Τσιούγκαρης σήμερα το πρωί στο video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαϊλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

Θετικός ο Διευθυντής του ΔΙΕΚ Καλύμνου στη λειτουργία το Τμήματος“Διασώστης –Πλήρωμα ασθενοφόρου”Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός