Η Κτηματική Υπηρεσία έστειλε έγγραφο σε 5 μόνιμους κατοίκους της ακριτικής Ψερίμου ,να απομακρύνουν άμεσα τους τουριστικούς πάγκους που διατηρούν τη θερινή περίοδο.  

11293

Ανάστατοι είναι πέντε (5) μόνιμοι κάτοικοι Ψερίμου που διαθέτουν τουριστικούς πάγκους στην παραλία του ακριτικού νησιού με σφουγγάρια ,όστρακα,αναμνηστικά, ενθύμια, καρτ ποστάλ,μαντήλια και άλλα είδη κατά τη θερινή περίοδο,για τους επισκέπτες του νησιού

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr τις προηγούμενες ημέρες, έλαβαν έγγραφο από την Κτηματική Υπηρεσία Δωδεκανήσων Α΄στο οποίο αναφέρεται ότι από ελέγχους διαπιστώθηκε, η αυθαίρετη και παράνομη κατάληψη κοινοχρήστου χώρου Αιγιαλού και Παραλίας του Δημοσίου στην παραλιακή  περιοχή Ν.ΨΕΡΙΜΟΥ Δήμου Καλυμνίων.

Με το έγγραφο αυτό, καλούνται οι ιδιοκτήτες των τουριστικών πάγκων αυτών, όπως προβούν άμεσα στην απομάκρυνση από τον μη μισθωμένο κοινόχρηστο χώρο και να απέχουν από κάθε δραστηριότητα σε αυτό. Πιθανές αντιρρήσεις μπορούν να υποβάλλουν εντός 10 ημερών από λήψεως.

Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για πάγκους με τουριστικά είδη, που στήνονται από τους ιδιοκτήτες τους κατά τη θερινή περίοδο, στο χώρο της προβλήτας και στην παραλία. Οι ιδιοκτήτες τους είναι από τη Ψέριμο και οι πάγκοι στήνονται κάθε καλοκαίρι εδώ και αρκετά χρόνια. Υπάρχουν ιδιοκτήτες πάγκων που τους στήνουν εδώ και μία 15ετία. Η πραμάτεια που διαθέτουν απευθύνεται στους επισκέπτες που φτάνουν στο νησί καθημερινά τη θερινή περίοδο με τα ημερόπλοια. Τα έσοδα των ιδιοκτητών από αυτή τη δραστηριότητα είναι περιορισμένα.

Το kalymnos-news.gr επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του νεοσύστατου  “Συλλόγου Πολιτών Ψερίμου  Μιχάλη Αρβίθη,ο οποίος μας είπε ότι είναι ενήμερος για το θέμα που προέκυψε . Όπως μας είπε, οι ιδιοκτήτες των πάγκων δεν έχουν αντίρρηση να καταβάλουν κάποιο μίσθωμα για τον αντίστοιχο χώρο, αλλά απλά δεν γνωρίζουν τις διαδικασίες και που θα πρέπει να απευθυνθούν. Ως Σύλλογος θα φροντίσουν να έλθουν σε επαφή με την αρμόδια Υπηρεσία, ζητώντας ενημέρωση και κάποιο προθεσμία, αφού και η θερινή περίοδος λήγει σε λίγο χρόνο ,ώστε να υπάρξει η δυνατότητα στη συνέχεια οι ιδιοκτήτες των πάγκων να προβούν στη διαδικασία μίσθωσης του χώρου που καταλαμβάνουν.

Κλείνοντας θα πρέπει να τονίσουμε ότι οι πάγκοι αυτοί, εκτός του ότι αποτελούν μία συμπληρωματική βιοποριστική πηγή για τους ιδιοκτήτες τους, είναι και μία διαφήμιση και προβολή του νησιού στους επισκέπτες,αφού τα καταστήματα που υπάρχουν είναι ελάχιστα

 Ας ελπίσουμε ότι η Κτηματική Υπηρεσία θα δείξει κατανόηση για τους κατοίκους του ακριτικού νησιού.