Ι.Μαστροκούκος σε επιστολή του: Καλώ το δήμαρχο Δ.Διακομιχάλη να επαναφέρει στην τάξη τον πρόεδρο της ΑΝΕΚ Γ. Θανάτση.

1142

Επιστολή με θέμα: “Διαμαρτυρία για συμπεριφορές και ενέργειες του Προέδρου ΔΣ
ΑΝΕΚ”
έστειλε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Καλυμνίων Ιωάννης Μαστροκούκος με αφορμή όπως σημειώνει “το απαράδεκτο και προκλητικό ύφος από το οποίο χαρακτηρίζεται” επιστολή που έλαβε από τον Πρόεδρο του ΔΣ της ΑΝΕΚ Γ.Θανάτση ,ως απάντηση σε ερωτήματα που έθεσε εγγράφως στη Γενική Συνέλευση την περασμένη Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022.

Την επιστολή ο Ι. Μαστροκούκος απευθύνει στο Δήμαρχο και μέλος του ΔΣ της ΑΝΕΚ Δημήτριο Διακομιχάλη και στον Πρόεδρο του ΔΣ της ΑΝΕΚ Γ.Θανάτση,ενώ την κοινοποιεί σε όλα τα μέλη του ΔΣ της ΑΝΕΚ και στα τοπικά ΜΜΕ .

Ο Ι.Μαστροκούκος μιλά για “απαράδεκτο και προκλητικό ύφος από το οποίο χαρακτηρίζεται η επιστολή” Γ.Θανάτση, τον οποίο καλεί να είναι περισσότερο προσεκτικός.

Αναφερόμενος στο περιεχόμενο της επιστολής μιλά για αοριστολογίες, με ανόητα επιχειρήματα, με υπεκφυγές, με υπονοούμενα ,με ύβρεις, με ψεύδη, με συκοφαντικές αναφορές σε βάρος του προσώπου μου, αλλά και της Δημοτικής Παράταξης και κάνει γνωστό ότι θα ασκήσει κάθε νόμιμο μέσο για να ενημερωθεί, αλλά και υπερασπιστεί την αξιοπρέπεια του.

Αναφορικά με τη ναυπήγηση του νέου σκάφους επισημαίνει ότι το ποσό του 1.550.000 ευρώ είναι πολύ μεγάλο,ενώ με μονομερείς επικίνδυνες αποφάσεις, με αδιαφανείς ενέργειες, χωρίς καμία οικονομοτεχνική μελέτη βιωσιμότητας, οδηγούν την εταιρεία με μαθηματική ακρίβεια σε υπερχρεώσεις με ορατό τον κίνδυνο στο εγγύς μέλλον να βάλει λουκέτο.

Ακολούθως ο Ι.Μαστροκούκος καλεί το Δήμαρχο Δ.Διακομιχάλη να επαναφέρει το Γ.Θανάτση στην τάξη και να αναλάβει ο ίδιος να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο και τον Καλυμνιακό λαό για το τι συνέβη με την ολική καταστροφή του «ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ», για το νέος σκάφος που ναυπηγείται, αλλά και το υπερβολικά μεγάλο ποσό που θα στοιχίσει.

Κλείνοντας, καλεί τα μέλη του ΔΣ της ΑΝΕΚ να λάβουν θέση για τις συμπεριφορές και τον
τρόπο λειτουργίας του Γ.Θανάτση και να μην συγκαλύπτουν τις μονομερείς αποφάσεις για τις οποίες λαμβάνουν γνώση εκ των υστέρων.

Ολόκληρη την επιστολή του Ι.Μαστροκούκου την παραθέτουμε παρακάτω:

Προς: 1.Δήμαρχο Καλυμνίων και μέλος ΔΣ ΑΝΕΚ Δημήτριο Διακομιχάλη

2.Πρόεδρο ΔΣ ΑΝΕΚ Γεώργιο Θανάτση

Κοιν: 1. Αντιπρόεδρο ΔΣ ΑΝΕΚ Ευάγγελο Κόττορο

2. Γραμματέα ΔΣ ΑΝΕΚ Αλέξανδρο Σιδερή

3.Μέλος ΔΣ ΔΣ ΑΝΕΚ Νικόλαο Γαβαλά

4. Μέλος ΔΣ ΔΣ ΑΝΕΚ Νικήτα Γιαννικουρή

5. Μέλος ΔΣ ΔΣ ΑΝΕΚ Παντελή Ζωίδη

6. Μέλος ΔΣ ΔΣ ΑΝΕΚ Γεώργιο Μαύρο

– Τοπικά ΜΜΕ

Κάλυμνος, 13 Σεπτεμβρίου 2022

Θέμα: “Διαμαρτυρία για συμπεριφορές και ενέργειες του Προέδρου ΔΣ ΑΝΕΚ”

Σχετ: Α. Η από 9 Σεπτεμβρίου 2022 επιστολή μου με τίτλο «Ολική καταστροφή του σκάφους “ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ” και ναυπήγηση νέου σκάφους» 

Β.Η από 12 Σεπτεμβρίου 2022 απαντητική επιστολή της ΑΝΕΚ που υπογράφει ο Γ.Θανάτσης

Μετά την απαντητική επιστολή του Προέδρου του ΔΣ της ΑΝΕΚ Γεωργίου Θανάτση (β σχετικό) ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ έντονα και σας γνωρίζω τα παρακάτω:

1.Το διορισμένο  Πρόεδρο του ΔΣ της ΑΝΕΚ Γεώργιο Θανάτση, με αφορμή το απαράδεκτο και προκλητικό ύφος από το οποίο χαρακτηρίζεται η επιστολή που μου έστειλε (β σχετικό), με ημερομηνία 12 Σεπτεμβρίου 2022,ως απάντηση αντίστοιχης δικής μου, που κατέθεσα στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας στις 9 Σεπτεμβρίου 2022(α σχετικό), με θέμα: «Ολική καταστροφή του σκάφους “ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ”και ναυπήγηση νέου σκάφους» με την οποία έθετα ουσιαστικά,καίρια και συγκεκριμένα ερωτήματα, καλώ να είναι περισσότερο προσεκτικός.

  2. Με αοριστολογίες, με ανόητα επιχειρήματα, με υπεκφυγές, με υπονοούμενα ,με ύβρεις, με ψεύδη, με συκοφαντικές αναφορές σε βάρος του προσώπου μου, αλλά και της Δημοτικής Παράταξης που εκπροσωπώ,επιχειρεί να αποφύγει στο να δώσει  ουσιαστικές απαντήσεις.

3. Του γνωρίζω λοιπόν, ότι προκειμένου να ενημερωθώ, τόσο εγώ όσο και ο Καλυμνιακός λαός, για τα αίτια της ολικής καταστροφής του σκάφους της Εταιρείας ¨ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ¨και για τη ναυπήγηση του νέου σκάφους,αφού ο ίδιος δεν το πράττει, θα ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμα μου.

4.Επίσης θα υπερασπιστώ την αξιοπρέπεια ,την τιμή και την υπόληψη τη δική μου, αλλά και των μελών της Παράταξης μου από τις ύβρεις και συκοφαντικές αναφορές του,που περιλαμβάνονται στην απαντητική επιστολή του, όσο και στις αναρτήσεις που συχνά-πυκνά, κάνει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 5.Αναφορικά με τη ναυπήγηση του νέου σκάφους ,με μονομερείς επικίνδυνες αποφάσεις, με αδιαφανείς ενέργειες , χωρίς καμία οικονομοτεχνική μελέτη βιωσιμότητας , που  οδηγούν την εταιρεία με μαθηματική ακρίβεια σε υπερχρεώσεις με ορατό τον κίνδυνο στο εγγύς μέλλον να βάλει λουκέτο, θα μιλήσουμε και θα ενημερώσουμε σύντομα,τον Καλυμνιακό λαό, αναλυτικά  και με στοιχεία

6. Είναι θεσμική υποχρέωση μου, ως εκλεγμένος από το Καλυμνιακό λαό και υπηρετώντας  τον θεσμό του  επικεφαλής της μείζονος  μειοψηφίας, αλλά και εκπροσωπώντας μετοχές του Δήμου να ενημερώσω τόσο τον Καλυμνιακό  Λαό, αλλά και να προβώ σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για τη διαφύλαξη του κύρους και των συμφερόντων της ΑΝΕΚ. 

7. Το 1.550.000 ευρώ(διπλάσιο ποσό από την αποζημίωση που λέτε ότι πήρατε)  που όπως είπατε θα στοιχίσει το υπό κατασκευή πλαστικό σκάφος,να σας επισημάνουμε ότι είναι εκτός των οικονομικών δυνατοτήτων  της ΑΝΕΚ και θα δημιουργήσει μετά βεβαιότητας ανυπέρβλητα οικονομικά προβλήματα στην Εταιρεία. Είναι πολλά τα λεφτά κ. Θάνάτση!! 

8. Καλώ το Δήμαρχο Δ.Διακομιχάλη που φέρει και την αποκλειστική ευθύνη επιλογής του κ. Θανάτση (μη αιρετού από τον καλυμνιακό λαό) ως Προέδρου του ΔΣ της ΑΝΕΚ, να τον επαναφέρει στην τάξη.

9.Επίσης να αναλάβει προσωπικά ο ίδιος να ενημερώσει  το Δημοτικό συμβούλιο και τον Καλυμνιακό λαό για το τι συνέβη με την ολική καταστροφή του «ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ», για το νέος σκάφος που ναυπηγείται, αλλά και του περβολικά μεγάλο ποσό που θα στοιχίσει.

10. Τέλος καλώ τα μέλη του ΔΣ της ΑΝΕΚ αιρετούς και μη, που κοινοποιείται η παρούσα, να λάβουν θέση για τις συμπεριφορές και τον τρόπο λειτουργίας του Γ.Θανάτση και να μην συγκαλύπτουν τις μονομερείς αποφάσεις για τις οποίες λαμβάνουν γνώση εκ των υστέρων. Αν δεν το πράξουν, λυπάμαι, αλλά τους λέω ότι και αυτοί θα είναι  συνυπεύθυνοι για την υπερχρέωση της εταιρείας που θα την οδηγήσει σε λουκέτο 

Ιωάννης Μαστροκούκος

Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας Δήμου Καλυμνίων

Εκπρόσωπος μετοχών Δήμου Καλυμνίων