Ο Πρόεδρος του ΔΛΤ Καλύμνου Μιχάλης Μπούκης για το πρόβλημα που προέκυψε με τους υπαίθριους πάγκους στην ακριτική Ψέριμο.(video)  

430

Με αφορμή το δημοσίευμα του kalymnos-news.gr για το πρόβλημα που έχει προκύψει στη Ψέριμο μετά τα έγγραφα που έλαβαν ιδιοκτήτες υπαίθριων πάγκων με τουριστικά είδη, από την Κτηματική Υπηρεσία Δωδεκανήσων Α, με τα οποία καλούνται άμεσα να προβούν στην  απομάκρυνση από τον μη μισθωμένο κοινόχρηστο χώρο, επισκεφτήκαμε τον Πρόεδρο το Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλύμνου Μιχάλη Μπούκη.

Ο Μιχάλης Μπούκης ήταν ενήμερος για τα έγγραφα που στάλθηκαν από την Κτηματική Υπηρεσία και το περιεχόμενο τους. Σύμφωνα με το έγγραφα αυτά, καλούνται οι ιδιοκτήτες των τουριστικών πάγκων αυτών, όπως προβούν άμεσα στην απομάκρυνση από τον μη μισθωμένο κοινόχρηστο χώρο και να απέχουν από κάθε δραστηριότητα σε αυτό. Πιθανές αντιρρήσεις μπορούν να υποβάλλουν εντός 10 ημερών από λήψεως.

Όπως αποκάλυψε ο Μιχάλης Μπούκη έγινε καταγγελία στην Κτηματική Υπηρεσία Δωδεκανήσων, για κατάληψη χώρου χωρίς άδεια . Η Κτηματική ζήτησε από το ΑΤ Καλυμνίων σχετικό έλεγχο, όπου διαπιστώθηκε η αυθαίρετη και παράνομη κατάληψη κοινοχρήστου χώρου Αιγιαλού και Παραλίας του Δημοσίου στην παραλιακή  περιοχή Ν.ΨΕΡΙΜΟΥ. Με βάση τους ελέγχους αυτούς, η Κτηματική Υπηρεσία υποχρεώθηκε να εκδώσει σχετικά έγγραφα προς τους ιδιοκτήτες.

Ο Μιχάλης Μπούκης είπε ότι παλαιότερα είχε εκχωρηθεί ο έλεγχος του Αιγιαλού και παραλίας στο ΔΛΤ το οποίο στη συνέχεια είχε μισθώσει χώρους στους Ιδιοκτήτες.

Ο Πρόεδρος του ΔΛΤ Καλύμνου ξεκάθαρισε ότι σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να απομακρυνθούν οι υπαίθριοι πάγκοι από την παραλία της Ψερίμου και να βρεθεί λύση ώστε να γίνει μίσθωση των χώρων στους Ιδιοκτήτες. Όπως επισήμανε ,υπάρχουν λύσεις και ο ίδιος έχει προτάσεις και είναι διαθέσιμος στο να συμβάλλει να βρεθεί μία λύση και οι υπαίθριοι πάγκοι να παραμείνουν στη θέση τους.

Δείτε αναλυτικά τα όσα είπε ο Μιχάλης Μπούκης στο video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαϊλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

19-9-2022 Ο Μ.Μπούκης για το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στην ΨέριμοΣάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός