Πρόκληση ζημιών,στον εξωτερικό χώρο στο εκκλησάκι του Αγίου Κήρυκου στην Πόθια, που έχει μετατραπεί σε στέκι παραβατικών συμπεριφορών! (video)  

1598

Το εκκλησάκι του Αγίου Κήρυκου και Ιουλλίτης που βρίσκεται αριστερά, στο δρόμο λίγο πριν το Νοσοκομείο Καλύμνου, έχει τη δική του ιστορία έχει κτιστεί πριν το 1850, έχει συντηρηθεί,ανακαινισθεί και διατηρείται σε άριστη κατάσταση, με τη φροντίδα κυρίως των περιοίκων. Τα τελευταία χρόνια τη φροντίδα και την ευθύνη επίβλεψης έχει αναλάβει ο Κλεάνθης Μαρτίνος του οποίου η οικία γειτνιάζει με το πανέμορφο εκκλησάκι.

Σήμερα Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022, μετά από τηλεφώνημα του Κλεάνθη ,ο φακός του kalymnos-news.gr βρέθηκε στην περιοχή.

 Ο Κλεάνθης με πολύ ευγένεια, αλλά και εκφράζοντας τα παράπονα του και την δικαιολογημένη αγανάκτηση του, μας είπε ότι ο μικρός δρόμος που περνά έξω από το εκκλησάκι εδώ και αρκετό καιρό έχει γίνει το στέκι νεαρών παιδιών που δυστυχώς το έχουν μετατρέψει σε χώρο παραβατικών συμπεριφορών.Από τις 1.00 το μεσημέρι μέχρι τις 3.00 μμ και όχι μόνο,συγκεντρώνονται 20-30 μαθητές δημιουργώντας απαράδεκτες καταστάσεις Όπως μας περιγράφει ο Κλεάνθης, τελευταίο “κατόρθωμα” ήταν να σπάσουν έναν εξωτερικό σωλήνα, που πήγαν να χρησιμοποιήσουν για να κάνουν μονόζυγο! Στο παρελθόν είχαν σπάσει τον προβολέα της εκκλησίας, μάρμαρα, αφήνουν σκουπίδια, μέχρι και που ουρούν μπροστά την είσοδο του Ναού. Και όλα τα παραπάνω συνοδεύονται από φωνές ,βρισιές, κοροϊδίες σε περαστικούς και περίοικους .

Ο Κλεάνθης Μαρτίνος κάνει έκκληση στους γονείς, στους καθηγητές τους, αλλά και στα ίδια τα παιδιά να σεβαστούν το χώρο.

Δείτε αναλυτικά τα όσα είπε ο Κλεάνθης Μαρτίνος στο video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

26-9-2022 Βανδαλισμοί στο εκκλησάκι του Αγίου Κήρυκου