Το 2ο ΔΣ Πόλεως Καλύμνου για τα εγκαίνια της Βιβλιοθήκης Ενηλίκων “Νίκη Χούλη-Γεωργιάδου”

371

Από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Καλύμνου εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου για τα εγκαίνια της Βιβλιοθήκης Ενηλίκων “Νίκη Χούλη-Γεωργιάδου”

Στις 12 Σεπτεμβρίου 2022 εγκαινιάσθηκε η Βιβλιοθήκη Ενηλίκων “Νίκη Χούλη-Γεωργιάδου” στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Καλύμνου.

Στόχος της Βιβλιοθήκης είναι να λειτουργήσει ως Επιμορφωτικό Κέντρο για τα μέλη της Εκπαιδευτικής Κοινότητας ( εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές/τριες) και ως ζωντανό κοινωνικό κύτταρο με κύριο μέλημα τη συνεργατική καλλιέργεια γνώσεων, δεξιοτήτων και σχέσεων στην τοπική και παγκόσμια κοινότητα.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην σύνδεση των Καλυμνίων της Ομογένειας με την Βιβλιοθήκη, μέσα από την συνδιοργάνωση σεμιναρίων, εργαστηρίων και εκδηλώσεων. Καλούμε όλες/όλους τις/τους Καλύμνιες/ους, που ζουν στο νησί, να επικοινωνήσουν μαζί μας για να διερευνήσουμε τρόπους συνεργασίας και ενεργής συμμετοχής στη λειτουργία της βιβλιοθήκης.

Ιδιαίτερα καλούμε τον πνευματικό κόσμο που ζει στο νησί, στην Ελλάδα και εξωτερικό ( συγγραφείς, ποιητές, επιστήμονες, καλλιτέχνες) να μοιραστούν μαζί μας τις γνώσεις και το έργο τους μέσα από εκδηλώσεις που θα διοργανώσουμε διαδικτυακά ή εκ του σύνεγγυς μέσω της βιβλιοθήκης.