Μηνυτήρια αναφορά του Δήμου Καλυμνίων κατ’αγνώστων για κλοπή 2 αυτοκινήτων που την φύλαξη τους είχε αναλάβει σε δικό του χώρο.  

1402
φώτο αρχείου

Από το Δήμο Καλυμνίων εξουσιοδοτήθηκε η Νομική Υπηρεσία, όπως καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά αγνώστου αριθμού δραστών, οι οποίοι αφαίρεσαν κρυφίως και παρανόμως ιδιοποιήθηκαν 2 οχήματα.

1)TOYOTA TERCEL KOKKINO

2) HYUNDAI PONY (ΓΚΡΙ) .

Πρόκειται για 2 παλαιά οχήματα ιδιοκτησίας ΑΑΔΕ(απο κατασχέσεις) που το Τελωνείο Καλύμνου,μαζί με άλλα τέσσερα(4) αυτοκίνητα,συνολικά έξι(6) ,τα παρέδωσε με πρωτόκολλο φύλαξης στις 25 Απριλίου 2020, στο δήμο Καλυμνίων για φύλαξη σε δικό του χώρο, ώστε να φύγουν από το πάρκινκ του κεντρικού λιμένα,όπου ήταν σταθμευμένα.

Το Τελωνείο  Καλύμνου στη συνέχεια διενέργησε πλειοδοτικό διαγωνισμό για τα  οχήματα-μηχανάκια που είχε στην κατοχή του, μεταξύ των οποίων και τα έξι(6) που είχε παραδώσει στο Δήμο Καλυμνίων προς φύλαξη.

Όταν ήλθε ο πλειοδότης που αναδείχθηκε να παραλάβει τα οχήματα, διαπιστώθηκε ότι από τα έξι(6)οχήματα που είχε αναλάβει ο Δήμος προς φύλαξη,υπήρχαν μόνο τα τέσσερα(4). Όπως διαπιστώθηκε από την Υπηρεσία Καθαριότητας, τα 2 οχήματα είχαν κλαπεί από το χώρο του Δήμου. Από έρευνα του Δήμου ,για τον εντοπισμό των 2 οχημάτων, αυτό δεν κατέστη δυνατόν.

 Με έγγραφο στις 16 Σεπτεμβρίου 2022, ο Αντιδήμαρχος Παντελής Ζωίδης, αναφέρεται στην κλοπή των 2 οχημάτων. Μετά από εισήγηση της Νομικής Υπηρεσίας, αποφασίστηκε η υποβολή μηνυτήριας αναφοράς κατά αγνώστων για κλοπή των 2 αυτοκινήτων.