Ο Β.Υψηλάντης για τον Α.Παυλίδη και τη συνάντηση του με τον Υπουργό Ναυτιλίας για θέματα Καλύμνου.(video)

195

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης εκπροσώπησε την Βουλή των Ελλήνων στις εορταστικές εκδηλώσεις στην Κάλυμνο για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Με το φακό του kalymnos-news.gr είχαμε την ευκαιρία την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022 μετά το πέρας της παρέλασης ,να έχουμε μία σύντομη αλλά ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Ο Βασίλης Υψηλάντης αναφέρθηκε στην απώλεια του Αριστοτέλη Παυλίδη αλλά και στη συνάντηση που είχε πρόσφατα με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Πλακιωτάκη για θέματα Καλύμνου

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου αναφερόμενος στον Αριστοτέλη Παυλίδη είπε:

Με οδύνη αποχαιρετάμε έναν πολιτικό που άφησε το ισχυρότερο αποτύπωμα τουλάχιστον τα 40 και πλέον έτη στην πολιτική ζωή της Δωδεκανήσου και του τόπου μας γενικότερα. ο Αριστοτέλης Παυλίδης αγωνίστηκε με όλες του τις δυνάμεις για τα νησιά μας,για τους νησιώτες,δίνοντας όλο του το είναι προκειμένου τα νησιά μας να προοδεύσουν,να πάνε μπροστά και οι νησιώτες να καλυτερεύσουν τη ζωή τους.Τον αποχαιρετούμε με το σεβασμό που πρέπει πάντα σε ένα τέτοιο άνθρωπο,σε έναν τέτοιο δάσκαλο για μένα που με οδήγησαν και μου έδειξαν το δρόμο πως να αγαπώ τα νησιά και τους νησιώτες.Θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου στους οικείους του και να του πούμε ότι θα τον σκεφτόμαστε πάντα ,είναι αλησμόνητος και αν είναι ελαφρύ το χώμα της Κωακής γής ,της Δωδεκανησιακής γής που θα τον σκεπάσει.

Επίσης αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε πρόσφατα με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Πλακιωτάκη καθώς επίσης με τον Ευάγγελο Κυριαζόπουλο Γ.Γ. Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων και για θέματα Καλύμνου.

Τα θέματα που συζητήθηκαν και αφορούσαν στην Κάλυμνο ήταν  :

 1.Το προεδρικό διάταγμα για την ίδρυση Σχολής Μηχανικών στην ΑΕΝ Καλύμνου ΠΟΥ βρίσκεται για επεξεργασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

2. Η αλλαγή πλαισίου λειτουργίας της σχολής δυτών Καλύμνου για την αναβάθμιση της.

3. Το αίτημα της Καλύμνου και ιδιαίτερα   του προέδρου του Λιμενικού Ταμείο Μιχαήλ Μπούκη, ο Υπουργός τον διαβεβαίωσε  ότι θα επιδιωχθεί η παράταση της προθεσμίας πέραν της 31.12.2022, για τουλάχιστον ένα έτος, των υπόστεγων εντός της ζώνης λιμένος  της Καλύμνου.

Δείτε όλη την ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαϊλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς.

28-10-2022 Ο Β.Υψηλάντης για τον Α.Παυλίδη και συνάντηση με Υπουργό Ναυτιλίας για θέματα Καλύμνου