Το Λιμεναρχείο Καλύμνου ενημερώνει για λήψη αυξημένων μέτρων λόγω ανέμων εντάσεως 7 μποφόρ.

1714

1.Το Λιμεναρχείο Καλύμνου σας ενημερώνει ότι συμφωνα με ως άνω σχετικό ΛΗΨΗ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΛΟΓΩ ΔΕΛΤΙΟΥ

ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ. Γενικά αίθριος καιρός. Από τις μεσημβρινές ώρες και από τα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες αρχικά στη Μακεδονία ,τη Θράκη βαθμιαία στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια με τοπικές βροχές ή όμβρους και κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στο βόρειο Ιόνιο και το νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση σε όλη την χώρα και θα επανέλθει σε κανονικές τιμές για την εποχή, Η μέγιστη τιμή της θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά και τα νησιά του βορείου Αιγαίου τους 23 με 25 βαθμούς,
στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 25 με 28 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου και τις Κυκλάδες τους 25 με 27 βαθμούς κελσίου και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 29 με 31 βαθμούς κελσίου.
Πιο αναλυτικά:

Δευτέρα (03-10-2022) ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός γενικά αίθριος. Από τις απογευματινές ώρες στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις τοπικά 7 μποφόρ με μικρή εξασθένιση στα βόρεια το απόγευμα. Θερμοκρασία από 22 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

  1. Κατόπιν τούτου:
    α) Συστήνεται στους ιδιοκτήτες και κυβερνήτες μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης και να μην αποπλεύσουν κατά το χρόνο ισχύος του έκτακτου δελτίου.
    β) Οι χειμερινοί κολυμβητές συστήνεται όπως αποφεύγουν τη λήψη θαλάσσιου λουτρού.
    γ) Ναυταθλητικοί και Αλιευτικοί σύλλογοι, παρακαλούνται για την ενημέρωση των μελών τους και να αποφύγουν την δραστηριοποίηση κατά τον χρόνο ισχύος του έκτακτου δελτίου.
    δ) Ενώσεις ρυμουλκών πλοίων και εθελοντικές οργανώσεις παρακαλούνται για την ετοιμότητά τους προς παροχή συνδρομής σε περίπτωση περιστατικού στην θάλασσα.
    ε) Ναυτικοί πράκτορες που κοινοποιείται το παρόν παρακαλούνται για την ενημέρωσή των πλοιάρχων των πλοίων που πρακτορεύουν.
    3.Υπενθυμίζουμε ότι σε περίπτωση ανάγκης, οι επικοινωνίες μεταξύ σκαφών και Υπηρεσίας μας, διενεργούνται στο Κανάλι VHF 12 και τηλεφωνικά στο Λ/Χ Καλύμνου, στα τηλ.:2243029304 – 24444.
    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣΕΜΥ (www.emy.gr).