Ο Δ.Ταυλάριος για την καθυστέρηση της διαμόρφωσης του Κέντρου Πολιτισμού και για απόφαση της οικογένεια Σ. Κόκκινου να μην ανανεωθεί η παραχώρηση των αγαλμάτων (video)  

270

Στο φακό του kalymnos-news.gr μίλησε ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου και υπεύθυνος του  “Κέντρου Πολιτισμού & Ιστορίας του Δήμου Καλυμνίων” Δρόσος Ταυλάριος,εστιάζοντας στα δύο θέματα:

1.Στην μεγάλη καθυστέρηση υλοποίησης του έργου «διαμόρφωση χώρου του κέντρου Πολιτισμού & Ιστορίας του Δήμου Καλυμνίων»

2.Στην απόφαση της οικογένειας του Σακελλάρη Κόκκινου να μην ανανεώσει την παραχώρηση των αγαλμάτων που είναι τοποθετημένα στην αίθουσα του Κέντρου.

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Για το έργο Διαμόρφωσης του χώρου να θυμίσουμε ότι εντάχθηκε στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ άπό τον Υπουργό Εσωτερικών πριν ένα χρόνο περίπου στις 20 Δεκεμβρίου 2021 με καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης την 31 Δεκεμβρίου 2022.Η χρηματοδότηση ήταν 180.000 ευρώ περίπου και το όλο  έργο χωριζόταν σε 6 υποέργα που αφορούσαν σε Διαμόρφωση εξωτερικού και εσωτερικού χώρου του Κέντρου Πολιτισμού & Ιστορίας, προμήθεια ηλεκτρονικού και λοιπού εξοπλισμού και αγορά του αγάλματος του Μιαούλη.

Δυστυχώς οι διαδικασίες καθυστέρησαν και όπως λέει ο Δρόσος Ταυλάριος «πήγαμε με βήμα σημειωτόν» δικαιολογώντας ότι ήταν θέμα υπστελέχωσης των Υπηρεσιών και γραφειοκρατίας.

Ευελπιστεί ότι θα υπάρξει παράταση ολοκλήρωσης του έργου ώστε να είναι έτοιμο μέχρι το Πάσχα 2023, ενώ ήδη έγινε νέα διακήρυξη στις 30/11/2022 του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την δημόσια σύμβαση της «Προμήθεια Ετήσιου Τεχνολογικού Εξοπλισμού & Εξοπλισμού διαμόρφωση χώρου του κέντρου Πολιτισμού & Ιστορίας του Δήμου Καλυμνίων» που αφορά σε 3 υποέργα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΑΓΑΛΜΑΤΩΝ

Για την απόφαση της οικογένειας του Σακελλάρη Κόκκινου να μην ανανεώσει την παραχώρηση των αγαλμάτων που είναι τοποθετημένα στην αίθουσα του Κέντρου, ο Δρόσος Ταυλάριος επιβεβαίωσε την πληροφορία του kalymnos-news.gr και όπως μας είπε γίνονται επαφές με την οικογένεια για να ανανεωθεί η παραχώρηση των αγαλμάτων.

Δείτε αναλυτικά τα όσα είπε ο Δρόσος Ταλαύριος στο video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαϊλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς.

5-12-2022 Συνέντευξη με τον Δρόσο Ταυλάριο