Από την εκδήλωση της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου για την υποδοχή των νέων σπουδαστών/στριών

1007

Την περασμένη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022 συμπληρώθηκαν 4 χρόνια ακριβώς, που ο τότε Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκοβε την κορδέλα  στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού  Καλύμνου, η οποία «άναβε μηχανές»και «Πρόσω ολοταχώς» όλα αυτά τα χρόνιαταξίδεψε“, με τους πρώτους Πτυχιούχους Καπεταναίους να είναι γεγονός.

Ο Αλέξης Τσίπρας με τον τότε Δήμαρχο Ι.Γαλουζή, κόβουν την κορδέλα.Πίσω ο τότε Υπουργός Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης και ο τότε Αρχηγός ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σήμερα Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022, στις 12.00 το μεσημέρι,  πραγματοποιήθηκε εορταστική εκδήλωση και η τελετή υποδοχής των νέων σπουδαστών/στριων της Σχολής Πλοιάρχων της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου.

Προηγήθηκε αγιασμός που τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κκ Παϊσιος

Ακολούθησε η ανάγνωση της Ημερήσιας Διαταγής της ΑΕΝ Καλύμνου από το Διοικητή της Σχολής Πλωτάρχη ΛΣ Διονύσιο Κλάδη και το καλωσόρισμα στους νέους σπουδαστές/στριες

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Δ.Διακομιχάλης, ο Έπαρχος ΠΕ Καλύμνου Μανώλης Μουσελλής, ο Διευθυντής Σπουδών της Σχολής Εμμανουήλ Κριαράς

Επίσης ο Διοικητής της Σχολής απένειμε τιμητικές πλακέτες στον πρώτο Διοικητή της ΑΕΝ Καλύμνου Αντιπλοίαρχο ΛΣ Θεόφιλο Τσαγκάρη και στον πρώτο Διευθυντή Σπουδών Σακελλάρη Τηλιακό.

Τέλος έγινε απονομή των πτυχίων σε 2 νέους Πλοιάρχους που αποφοίτησαν επιτυχώς από την ΑΕΝ Καλύμνου. Το Γεώργιο Πιζάνια από Κάλυμνο και το Σταύρο Οικονόμου από Καπανδρίτη Αττικής.

Η όλη εκδήλωση έκλεισε με επίδειξη προσομοιωτή γέφυρας πλοίου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης κκ Παίσιος, ο Αρχιερατικός Επίτροπος πρωτ. Αμφιλόχιος,,ο Έπαρχος Μανώλης Μουσελλής, ο Δήμαρχος Δ.Διακομιχάλης, ο τέως Δήμαρχος Ιωάννης Γαλουζής, επί Δημαρχίας του οποίου λειτούργησε η ΑΕΝ Καλύμνου, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ιωάννης Μαστροκούκος, ο Αντιδήμαρχος Ν.Γιαννικουρής, η δημοτική σύμβουλος Μ.Κατέρη, ο πρώτος Διοικητής της Σχολής και Λιμενάρχης Καλύμνου Αντιπλοίαρχος ΛΣ Θεόφιλος Τσαγκάρης, ο Τχης(ΠΖ) Α.Μερισιώτης ως εκπρόσωπος του 5/42 ΣΕ,ο Διοικητής του ΑΤ Καλυμνίων Αστυνόμος Α’ Ευάγγελος Καραθάνος, ο πρώην Διευθυντής Σπουδών Σακελλάρης Τηλιακός, το Διοικητικό και Εκπαιδευτικό προσωπικό της Σχολής.

Video με αναλυτικό ρεπορτάζ και στιγμιότυπα που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς σε επόμενη ανάρτηση μας