Στη “μικρή μόνιμη δεξαμενή Βασιλειάδη” επέστρεψε το πλοίο “Ν.ΚΑΛΥΜΝΟΣ” από την Πέμπτη 26/1 για την ολοκλήρωση επισκευής και ετήσιας συντήρησης.  

2698
H φωτογραφία είναι από το site “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ κατά τον πρώτο δεξαμενισμό.

Στη “Μικρή Μόνιμη Δεξαμενή στην Ακτή Βασιλειάδη – Δραπετσώνα” επέστρεψε από την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023  το πρωί, το πλοίο «Ν.ΚΑΛΥΜΝΟΣ» της ΑΝΕΚ για δεξαμενισμό και ολοκλήρωση των επισκευών και της ετήσιας συντήρησης.

Η φωτογραφία από τη ρυμούλκηση του “Ν.ΚΑΛΥΜΝΟΣ” κατά τη μετακίνηση του στη δεξαμενή την Πέμπτη 26/1. Μας την έστειλε φίλος αναγνώστης που την “τράβηξε¨ από το μπαλκόνι του σπιτιού του.

Να θυμίσουμε ότι το πλοίο « Ν. ΚΑΛΥΜΝΟΣ» από τις 6 Δεκεμβρίου 2022 βρίσκεται στην Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στον Πειραιά. Το πλοίο μεταφέρθηκε ρυμουλκούμενο  για να επισκευαστεί και να αποκατασταθούν οι σημαντικές υλικές ζημιές που προκλήθηκαν κατά την πρόσκρουση του σε βραχώδη περιοχή στη θαλάσσια περιοχή δυτικά ν. Τελένδου, τις νυκτερινές ώρες της Δευτέρας, 28 Νοεμβρίου 2022.

Σε πρώτη φάση το πλοίο εισήλθε για δεξαμενισμό στη “Μικρή Μόνιμη Δεξαμενή στην Ακτή Βασιλειάδη – Δραπετσώνα” και μετά από 10ήμερο ,στις 16 Δεκεμβρίου 2022 μετακινήθηκε σε Ναυπηγείο στο Πέραμα, όπους συνεχίστηκαν οι εργασίες επισκευών και συντήρησης, και επανήλθε στη δεξαμενή όπως προαναφέραμε για την ολοκλήρωση των εργασιών την Πέμπτη 26/1/2023

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, αναμένεται οι εργασίες να έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι 10 Φεβρουαρίου 2023, προκειμένου να επιστρέψει στην Κάλυμνο και να επαναδρομολογηθεί στα επιδοτούμενα δρομολόγια των γραμμών προς Σάμο και Αστυπάλαια.