Ο “ξεχασμένος” επικίνδυνος στύλος της ΔΕΗ καταμεσής του δρόμου στην ακριτική Ψέριμο.(video)  

721

Με το φακό του kalymnos-news.gr επισκεφτήκαμε τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023, την ακριτική Ψέριμο για μία ακόμη φορά, για να καταγράψουμε τα όποια προβλήματα υπάρχουν και να μεταφέρουμε τα αιτήματα των λιγοστών κατοίκων.

Ένα από τα προβλήματα που καταγράψαμε είναι ο «ξεχασμένος» επικίνδυνος στύλος της ΔΕΗ καταμεσής στο δρόμο. Ένας δρόμος που διαμορφώθηκε και τσιμεντοστρώθηκε πριν μερικά χρόνια με δαπάνες του μεγάλου ευεργέτη του Γιάννη Χαλίκου.

Καταμεσής του δρόμου υπήρχαν δύο στύλοι . Ένας της ΔΕΗ και ένας του ΟΤΕ. Ο ΟΤΕ απομάκρυνε το στύλο.

 Ο στύλος της ΔΕΗ εκτός του ότι συνεχίζει να παραμένει στη θέση του καταμεσής του δρόμου, καθίσταται περισσότερο επικίνδυνος ,αφού υπάρχει συρματόσχοινο για αντιστήριξη ,που μάλιστα δεν είναι εύκολα ορατό στους διερχόμενους. Ο συγκεκριμένος στύλος μαζί με το συρματόσχοινο, εγκυμονούν μεγάλους κινδύνους για την πρόκληση ατυχήματος.

Δυστυχώς όπως μας λέει ο  πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτών Ψερίμου Μιχάλης Αρβίθης, για τον επικίνδυνο αυτό στύλο, έχει ενημερωθεί αρκετές φορές, τόσο η ΔΕΗ όσο και ο Δήμος, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει γίνει η μεταφορά του. Μάλιστα έχει απευθυνθεί στη ΔΕΗ η οποία τον ενημέρωσε ότι αναμένει το Δήμο Καλυμνίων να καταβάλει το ποσό της δαπάνης(περίπου 1.500 ευρώ).

Δεν γνωρίζουμε τίνος ευθύνη και τίνος υπαιτιότητα είναι, αυτή η αδικαιολόγητη μεγάλη καθυστέρηση απομάκρυνσης του στύλου. Δήμου ή ΔΕΗ; Εμείς μεταφέρουμε το σοβαρό αυτό πρόβλημα, που εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους πρόκλησης ατυχήματος, μήπως ευαισθητοποιηθούν οι υπεύθυνοι και ενεργήσουν άμεσα για την απομάκρυνση του

Δείτε το video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

16-1-2023 Στύλος της ΔΕΗ στη μέση του δρόμου στην Ψέριμο! - Άφαντος ο Δήμος ξανά!