Σήμερα Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023, αρχή της Σαρακοστής και ο φακός του kalymnos-news.gr βρέθηκε στο Εργαστήρι των Ζαχαροπλαστείων “ΒΟΥΡΟΣ” για να καταγράψει προτάσεις για νηστήσιμες “γλυκασιές”.
Στο εργαστήρι οι διάδοχοι της οικογενειακής επιχείρησης τα δύο ξαδέλφια, με το όνομα του παππού Μικέ σε πλήρη δράση.
Ετοιμάζουν την παραδοσιακή “τρουμούλα” Καλύμνου, μιά ελαφριά κρέμα που έκαναν οι γιαγιάδες, από τα δύσκολα χρόνια της φτώχειας και της κατοχής και συνεχίζεται και σήμερα σε πιό εξελιγμένη μορφή και αποτελεί μια καλή γλυκασιά κατά την περίοδο της νηστείας.
Επίσης παρασκευάζουν το πατροπαράδοτο λουκούμι με τη μοναδική συνταγή του προπάππου τους.
Με το φακό του kalymnos-news.gr καταγράψαμε τα 2 ξαδέλφια να ετοιμάζουν “τρουμούλες” και λουκούμια.
Δείτε το “γλυκό” video που ετοίμασε ο Μάμας Χαραμαντάς.