Συνεχίζονται με επιτυχία οι δράσεις ενημέρωσης του Πολυδύναμου Κέντρου Καλύμνου στη σχολική κοινότητα.

164

Από το Πολυδύναμο Κέντρο Καλύμνου εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Πρόσφατα ολοκληρώθηκε η παρέμβαση για θέματα εξαρτήσεων και επικίνδυνων συμπεριφορών στην εφηβεία, σε μαθητές του 1ου Νικηφόρειου Λυκείου Καλύμνου και του 1ου ΕΠΑΛ Καλύμνου.

Μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί παρεμβάσεις σε όλους τους μαθητές των τμημάτων της Α΄ Λυκείου ενώ έχουν προγραμματιστεί σταδιακά και οι αντίστοιχες δράσεις και στις υπόλοιπες βαθμίδες. Οι δράσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της πρόληψης των εξαρτήσεων και είναι βιωματικού χαρακτήρα, στις οποίες οι μαθητές μέσα από το διάλογο και τη συζήτηση, κατανοούν τα πρώιμα σημάδια της εξάρτησης και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα άτομα με εξαρτητικές συμπεριφορές ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στα έντονα κοινωνικά φαινόμενα βίας και εκφοβισμού τόσο σε φυσική μορφή όσο και στον ψηφιακό κυβερνοχώρο (Cyberbullying).

Ευχαριστούμε θερμά τόσο τους μαθητές για την αλληλεπίδραση και την ενεργή συμμετοχή τους, καθώς επίσης τους καθηγητές τους, τον Διευθυντή του 1ου Νικηφόρειου Λυκείου, κ. Νικόλαο Κορφιά και το Διευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ Καλύμνου  κ. Ιωάννη Ιακώβου.