Tα 5 νησιά-εναλλακτικοί προορισμοί- που επιλέγουν οι Ολλανδοί στην Ελλάδα για το 2023.

903

Την ετήσια λίστα με τα πέντε καλύτερα ελληνικά νησιά εναλλακτικού τουρισμού για το 2023 ανακοίνωσε μετά την ολοκλήρωση της έκθεσης τουρισμού στην Ουτρέχτη και έπειτα από έρευνα, το Griekenland.net, η δημοφιλέστερη ταξιδιωτική ιστοσελίδα της Ολλανδίας για διακοπές στην Ελλάδα, που έχει εκατομμύρια αναγνώστες. Σύμφωνα με τους ειδικούς της ιστοσελίδας και του KALA Magazine, η νέα ταξιδιωτική τάση ενθαρρύνει την επιλογή μη μαζικών προορισμών που μπορούν να παρέχουν αυθεντικές εμπειρίες και διαφορετικές δραστηριότητες.

Το δημοσίευμα από το Griekenland.net (29 Ιανουαρίου 2023)

Ακόμα δεν είστε σίγουροι πού να πάτε στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι; Κατά προτίμηση όχι πολύ μαζικό και κάτι διαφορετικό; Έχουμε παραθέσει 5 συμβουλές για τα ελληνικά νησιά για το καλοκαίρι του 2023 . Αυτά παρουσιάζονται και σε εκτενές ρεπορτάζ του Περιοδικού KALA Magazine καλοκαίρι του ’23. Σίγουρα δεν έχουν όλοι δικό τους αεροδρόμιο, αλλά μπορούν να προσεγγιστούν γρήγορα και εύκολα μέσω άλλων νησιών όπως η Κω, η Σάμος και η Σαντορίνη. Ποιο ελληνικό νησί θα διαλέξεις για αυτό το καλοκαίρι;

Μαγευτικό τοπίο στην Κάρπαθο

1. Κάρπαθος – αυτό το νησί βρίσκεται μεταξύ Κρήτης και Ρόδου και έχει δικό του αεροδρόμιο που εξυπηρετείται με πτήσεις από την Ολλανδία. Η Κάρπαθος είναι χωρίς αμφιβολία ο πιο φιλόξενος προορισμός σε αυτό το ελληνικό νησί. Στα χωριά Όλυμπος, Μενετές και Διαφάνι γυρνάς τον χρόνο πίσω. Οι πιο όμορφες παραλίες της Καρπάθου βρίσκονται στην παραλία Άπελλα, στην παραλία Δαματριά και στην παραλία του Αγίου Νικολάου. Φυσικά υπάρχουν πολλοί άλλοι όμορφοι όρμοι με όμορφες παραλίες στην Κάρπαθο.

Η Αστυπάλαια ως συμβουλή για καλοκαιρινές διακοπές

Απολαύστε ηρεμία και γαλήνη στην Αστυπάλαια

2. Αστυπάλαια – Αυτό το ελληνικό νησί έχει σχήμα πεταλούδας και βρίσκεται μεταξύ Κω και Σαντορίνης. Μπορείτε να πλεύσετε απευθείας εδώ από το λιμάνι της πόλης της Κω δύο φορές την εβδομάδα. Η διέλευση διαρκεί περίπου δύο ώρες. Η Αστυπάλαια είναι το βιώσιμο νησί-πρότυπο για τη Μεσόγειο και θα πρέπει να είναι εντελώς ενεργειακά ουδέτερη μέχρι το 2025. Η γραφική πρωτεύουσα της Χώρας είναι το ωραιότερο και καλύτερο μέρος για να μείνετε στην Αστυπάλαια. Το Fun είναι μια ημερήσια εκδρομή στα νησιά Κουτσομίτη και Κουνούπι με όμορφες παραλίες.

Η Μήλος με τις αξεπέραστες παραλίες της

3. Μήλος – αυτό το νησί έχει μυστηριώδεις βραχώδεις σχηματισμούς και δεν βρίσκεται ακριβώς κοντά σε διεθνές αεροδρόμιο. Υπάρχουν καθημερινές πτήσεις από την Αθήνα, αλλά μπορείτε επίσης να πάρετε το πλοίο από τη Σαντορίνη για τη Μήλο . Μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου έχει ευχάριστη κίνηση στο λιμάνι του Αδάμαντα. Δείτε εδώ το αντίγραφο της «Venus de Milo» , της οποίας το πραγματικό μαρμάρινο άγαλμα βρέθηκε στη Μήλο το 1820. Ή επισκεφθείτε τις παλαιοχριστιανικές κατακόμβες. Το σεληνιακό τοπίο του Σαρακίνικου είναι ιδιαίτερο στη Μήλο, όπως και η πανέμορφη βραχώδης ακτή στο Κλέφτικο .

Greece tip καλοκαίρι 2023 Πάτμος

Πάτμος: Νησί της Αποκάλυψης

4. Πάτμος – αυτό είναι το ελληνικό νησί της Αποκάλυψης . Από το 1983 η Πάτμος είναι το ιερό νησί της Ελλάδας. Μπορείτε να φτάσετε εύκολα σε αυτό το νησί με πλοίο από το Πυθαγόρειο στη Σάμο. Εναλλακτικά, πάρτε το πλοίο από την Κω και μετά ταξιδέψτε στην Πάτμο μέσω Καλύμνου, Λέρου και Λειψών. Στο σπήλαιο της Αποκάλυψης, ο Ιωάννης έγραψε το Βιβλίο των Αποκαλύψεων. Αυτό είναι το τελευταίο βιβλίο της Καινής Διαθήκης. Η παραλία Πύλη Άμμος βρίσκεται στο άκρο νοτιοδυτικό τμήμα της Πάτμου. Μια συμβουλή για να περπατήσετε εδώ αν είστε εδώ για διακοπές.

5. Κάλυμνος – αυτό είναι ένα ελληνικό νησί, μόλις 40 λεπτά με το πλοίο από την Κω.  Εύκολη πρόσβαση τόσο από την πόλη της Κω όσο και από το Μαστιχάρι. Στην Κάλυμνο η σπογγαλιεία είναι ακόμα παράδοση και το νησί είναι δημοφιλές στους ορειβάτες .  Όμορφους κόλπους θα βρείτε στη Γέφυρα, στα Αργινώντα και στην παραλία της Παλιόνησου. Δεν πρέπει να χάσετε την όμορφη τοποθεσία του μοναστηριού του Αγίου Σάββα κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο νησί της Καλύμνου.

Φυσικά υπάρχουν περισσότερα ελληνικά νησιά για φιλοδώρημα για το καλοκαίρι του 2023. Επιλέξαμε αυτά τα πέντε ως tips για φέτος. Σε ένα όμορφο καλοκαίρι και δημιουργώντας μαζί νέες όμορφες αναμνήσεις.