Ο πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός στη μνήμη του Οσίου Σάββα του εν Καλύμνω. 

1370

 

Με λαμπρότητα, κατάνυξη και μεγάλη συμμετοχή πιστών από την Κάλυμνο αλλά και τα γύρω νησιά, τελέστηκε σήμερα Σάββατο 1 Απριλίου 2023 στις 19.30 ο Μέγας πανηγυρικός εσπερινός  στη μνήμη του Οσίου Σάββα του εν Καλύμνω, στην Ιερά Μονή Αγίων Πάντων Καλύμνου όπου φυλάσσεται το χαριτόβρυτον Σκήνος του Αγίου μας.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προικοννήσου κ.κ. Ιωσήφ, συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Παϊσίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου, παρουσία του Ιερού κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως.

Παραβρέθηκαν οι  βουλευτές Δωδεκανήσου της ΝΔ Βασίλης Υψηλάντης, Μίκα Ιατρίδη, του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γάκης , ο Έπαρχος Μανώλης Μουσελλής, ο πρώην βουλευτής και υποψήφιος με το ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κασσάρας, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ιωάννης Μαστροκούκος, ο τέως Δήμαρχος Ιωάννης Γαλουζής, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γ.Μαύρος και Μικές Ρήγας, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καλύμνου Νικόλαος Φανιός, ο υποψήφιος βουλευτής με την Ελληνική Λύση Κωνσταντίνος Παπουτσής

Από τις στρατιωτικές Αρχές ο Διοικητής του 5/42 ΣΕ Συνταγματάρχης Δημήτριος Λυμπερέας και από τις Λιμενικές αρχές ο Λιμενάρχης Αντιπλοίαρχος ΛΣ Θεόφιλος Τσαγκάρης

Μετά το πέρας του Εσπερινού και περί ώρα 09:30΄ μ.μ., ξεκίνησε η τέλεση  Ιεράς  Αγρυπνίας Όρθρου και Νυκτερινής Θείας Λειτουργίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Παϊσίου(ώρα 09.30΄ μ.μ. με 2:00΄ πρωινή).

Από τον πανηγυρικό αρχιερατικό εσπερινό στη μνήμη του Οσίου Σάββα του εν Καλύμνω.