Αιχμές κατά της ΑΝΕΚ από το Δήμαρχο Λειψών Φώτη Μάγγο μετά την αναστολή των δρομολογίων του “ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΚΙΑΔΕΝΗ”

1371

Αιχμές κατά της ΑΝΕ Καλύμνου από το Δήμαρχο Λειψών Φώτη Μάγγο, σε ανάρτηση του στην προσωπική σελίδα στο fb, μετά την αναστολή των δρομολογίων του πλοίου “ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΚΙΑΔΕΝΗ” της DODEKANISOS SEAWAYS, μέχρι την έκδοση απόφασης της Ενιαίας Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Α.ΔΗ.ΣΥ) επί της Προδικαστικής Προσφυγής, από 13 Απριλίου 2023, που κατατέθηκε από την ΑΝΕΚ.

Ο Δήμαρχος των Λειψών μεταξύ άλλων αναφέρει:

Μετά από την εντελώς ακατανόητη, αφού δεν αποκομίζει κανένα όφελος, κατάθεση προσφυγής και ασφαλιστικών μέτρων της ΑΝΕ ΚΑΛΥΜΝΟΥ κατά της προσωρινής απευθείας ανάθεσης της γραμμής Κάλυμνος-Λέρος-Λειψοί-Πάτμος-Αρκοί-Αγαθονήσι-Σάμος του Υπουργείου Ναυτιλίας στην εταιρεία Dodekanisos Seaways, διακόπτεται άμεσα η σύμβαση του υπουργείου με την εταιρεία και κατά συνέπεια σταματούν τα δρομολόγια του “Παναγία Σκιαδενή” μέχρι την εξέταση των δύο προσφυγών της ΑΝΕΚ από την ΕΑΑΔΗΣΥ.

….κατανοούμε απόλυτα ότι η θεμιτή προάσπιση των επιχειρηματικών και μόνον συμφερόντων, διαλύει κάθε δημόσια δήλωση εκπροσώπων της ΑΝΕ Καλύμνου για ευαισθησία και προσφορά στις κοινωνίες των λοιπών νησιών. Εμείς συνεχίζουμε να προασπιζόμαστε τα κοινωνικά συμφέροντα των κατοίκων των νησιών, όσο άλλοι προσπαθούν να καλύψουν λάθη και παραλείψεις ατομικών επιχειρηματικών αποφάσεων που ουδόλως στοχεύουν στη συνοχή των νησιών μας.

Η ανάρτηση καταλήγει:

Κάποιοι θέλουν αντί να πάμε μπροστά να γυρίσουμε πίσω.

Σύσσωμη η κοινωνία των μικρών νησιών είναι ομόθυμη στην κατεύθυνση της εξέλιξης και της προόδου και όχι στην υποβάθμιση των ακτοπλοϊκών συνδέσεων του βορείου συγκροτήματος.

Ο θυμόσοφος λαός μας πολύ σωστά λέει: “Λαγός τη φτέρη κούναγε κακό της κεφαλής του”.

Παραθέτουμε την πλήρη ανάρτηση του Δημάρχου Λειψών Φώτη Μάγγου :