Γ. Νικητιάδης από τη Νίσυρο: Από την Κυριακή 21 Μαΐου τα νησιά μας θα αποκτήσουν ξανά φωνή!

96

Το μήνυμα ότι η Δωδεκάνησος θα αποκτήσει ξανά φωνή στη Βουλή έστειλε και η Νίσυρος, κατά τη διάρκεια της πολιτικής εκδηλώσης του τ. υφυπουργού και υποψηφίου βουλευτή Γιώργου Νικητιάδη, από την καταμέστη αίθουσα του «Ζωσιμοπούλειου», το απόγευμα της Παρασκευής 12 Μαΐου. 

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ Νικητιάδης εξαπέλυσε επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, επιρρίπτοντάς της τεράστιες ευθύνες για την πλήρη εγκατάλειψη των νησιών μας σε όλους τους τομείς, ζητώντας παράλληλα ισχυρή εντολή για το ΠΑΣΟΚ από την πρώτη Κυριακή για να αλλάξει αυτή η κατάσταση. 

Στον τομέα υγείας, σημείωσε ο κ Νικητιάδης, όλες οι δομές των νησιών είναι χωρίς γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό και με τεράστιες ελλείψεις σε τεχνολογικό εξοπλισμό. 

Το κόστος ζωής των νησιωτών είναι ιδιαιτέρως αυξημένο, υποβαθμίζοντας το βιοτικό τους επίπεδο και δημιουργώντας ανασφάλεια για το μέλλον τους, τόνισε ο τ.υφυπουργός υπενθυμίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ κατήργησε το καθεστώς των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και η ΝΔ, παρά τις υποσχέσεις της, δεν το επανέφερε. Η συγκοινωνία μεταξύ των νησιών μας είναι δύσκολη και σε πολλές περιπτώσεις ανύπαρκτη. 

Ο κ. Νικητιαδης καυτηριάσε την έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού για τον τουρισμό. Αναφερόμενος στη Νίσυρο ο υποψήφιος βουλευτής υπογράμμισε τα ιδιαίτερα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά που της προσδίδει το ηφαίστειο, σημειώνοντας ότι στο νησί είχε αναπτυχθεί προ ετών ακόμη και ο ιαματικός τουρισμός, που σήμερα αποτελεί παρελθόν. 

Το ΠΑΣΟΚ, είπε ο κ. Νικητιάδης, έχει ήδη καταθέσει ένα πλήρες πρόγραμμα που περιλαμβάνει και τον στρατηγικό σχεδιασμό για τον τουρισμό και παράλληλα δίνει λύσεις στα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία.  Η προστασία της πρώτης κατοικίας, η ορθή κατανομή του ταμείου Ανάκαμψης, η δημιουργία κοινωνικών κατοικιών για τα νέα ζευγάρια, η επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά και μια σειρά άλλων μέτρων αποτελούν τις κόκκινες γραμμές του ΠΑΣΟΚ για τη δημιουργία συμμαχικής κυβέρνησης με σοσιαλδημοκρατικό πρόσημο. 

Η έλλειψη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ από τα Δωδεκάνησα, σημείωσε ο τ. υφυπουργός επιδείνωσε την κατάσταση και ζήτησε τη στήριξη των Νισυρίων για να αποκτήσουν ξανά φωνή τα νησιά μας στο Εθνικό Κοινοβούλιο.