Επιχείρηση αυτή την ώρα, απόγευμα Σαββάτου 20/5 στην Τέλενδο, για την παραλαβή σορού γυναίκας που εντοπίστηκε από αναρριχητές .

11767

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα Σάββατο 20 Μαϊου 2023 , το ΑΤ Καλυμνίων, ο Εθελοντικός Πυροσβεστικός Σταθμός Καλύμνου, η Ομάδα Διάσωσης, και το Λιμεναρχείο, ότι αναρριχητές εντόπισαν σορό γυναίκας σε υψώματα της Τελένδου.

Αυτή τη στιγμή Στελέχη του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Καλύμνου με την Ομάδα Διάσωσης, στελέχη του ΑΤ Καλυμνίων και της οικείας Λιμενική Αρχής έσπευσαν και επιχειρούν να προσεγγίσουν το σημείο όπου εντοπίστηκε η σορός για να την παραλάβουν και να την μεταφέρουν στο Νοσοκομείο Καλύμνου για αναγνώριση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr, η επιχείρηση προσέγγισης της σορού και μεταφοράς θα διαρκέσει περισσότερο από 2 ώρες λόγω του δύσβατου της περιοχής. Εκτιμάται ότι με βάση και το φωτογραφικό υλικό που στάλθηκε στους αρμοδίους ,η σορός ανήκει στην 75χρονη Αγγλίδα που χάθηκε πριν 20 ημέρες, στις 30 Απριλίου 2023,όταν με το σύζυγο της είχαν επισκεφτεί την Τέλενδο.

Η 75χρονη Σούζαν Χαρτ που δούλευε στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και ο Ελβετός σύζυγός της, Εντ, επισκέπτονται το νησί εδώ και περίπου οκτώ χρόνια για αναρρίχηση και φέτος επέστρεψαν ξανά στην Κάλυμνο μετά την πανδημία μαζί με φίλους τους. 

Στις 30 Απριλίου το ζευγάρι πήγαν με το καραβάκι για την Τέλενδο. Ο σύζυγος της Σούζαν και ένας φίλος τους πήγαν για αναρρίχηση. Η 75χρονη είπε ότι θα έμενε στο λιμάνι του νησιού, θα διάβαζε ένα βιβλίο και θα πήγαινε σε ένα εστιατόριο. Όμως όταν επέστρεψε ο σύζυγος της δεν τη βρήκε εκεί που είχαν κανονίσει να συναντηθούν. Ρώτησαν στο εστιατόριο που υποτίθεται ότι είχαν δώσει ραντεβού, όμως κανένας δεν την είχε δει. Έκτοτε αγνοούντουσαν τα ίχνη της.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη σε επόμενη ανάρτηση μας.