ΚΟΒ Καλύμνου ΚΚΕ: Να βρεθεί τώρα λύση στο πρόβλημα καρκινοπαθούς στο νησί μας που την αποκλείουν από το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

848

Ανακοίνωση της ΚΟΒ Καλύμνου του ΚΚΕ, για την απαράδεκτη κατάσταση στα Νοσοκομεία και ιδιαίτερα με αφορμή την καταγγελία συμπατριώτισσας μας καρκινοπαθούς.

Ως Εδώ! Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!

Να βρεθεί τώρα λύση στο πρόβλημα καρκινοπαθούς στο νησί μας που την αποκλείουν από το Δημόσιο Σύστημα Υγείας!

Θυμό και αγανάκτηση προκαλεί η κραυγή αγωνίας της συντοπίτισσας μας, καρκινοπαθούς, που καταγγέλλει την εγκληματική καθυστέρηση και τον ουσιαστικά αποκλεισμό της από το δημόσιο σύστημα υγείας για την αντιμετώπιση του προβλήματος της.

Δυστυχώς, στο νησί της Καλύμνου που τα σκουπίδια ακόμα  καίγονται , χωρίς να ξέρουμε το αποτύπωμα της καύσης τους  στην υγεία μας, υπάρχουν πολλά τέτοια περιστατικά!

Χρειάζεται αλήθεια μεγάλο  θράσος όλοι όσοι κυβέρνησαν μέχρι σήμερα και ρήμαξαν τα δημόσια νοσοκομεία, να βγαίνουν προεκλογικά και να καμαρώνουν σαν τα κοκόρια για τα καλά που τάχα μου έκαναν για την υγεία.

Όλοι μαζί ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ ψήφισαν νόμους που έκαναν την υγεία εμπόρευμα ώστε οι ασθενείς να είναι  πελάτες και  να βγαίνουν τα αμύθητα  κέρδη των μεγάλων ιδιωτικών δομών υγείας. 

Τι να πρωτοθυμηθούμε;

· Τις επιδοτήσεις στους κλινικάρχες (αντί να επιτάξουν τα ιδιωτικά ιατρεία) και τις απολύσεις προσωπικού την περίοδο της πανδημίας από τη ΝΔ;

· Τη λειτουργία των νοσοκομείων ως «αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες», όπως το Γεν. Ν. Θήρας που εγκαινίασε ο ΣΥΡΙΖΑ και λειτουργεί σαν μια Ανώνυμη Εταιρία;

· Το νόμο της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, που εφάρμοσε και ο ΣΥΡΙΖΑ για αλλαγή του τρόπου χρηματοδότησης των νοσοκομείων με βάση την ικανότητα προσέλκυσης πελατών και την επίτευξη οικονομικής αποδοτικότητας;

· Που έχουν αφήσει το Λαό μας χωρίς φάρμακα, για να τα πουλάνε πιο ακριβά στο εξωτερικό;

Τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, όπως και του νησιού μας, στενάζουν με  τις τραγικές ελλείψεις.Η δουλειά στα νοσοκομεία βγαίνει (στο βαθμό που μπορεί) μόνο χάρη στην αυτοθυσία των ίδιων των εργαζόμενων.

Το ΚΚΕ μαζί με υγειονομικούς ,εργαζόμενους και βιοπαλαιστές παλεύει για να γίνουν τα αιτήματα τους πραγματικότητα . Για να θωρακιστεί το δημόσιο σύστημα υγείας, να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό, να χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό, να απαγορευτεί η ιδιωτική επιχειρηματικότητα στον τομέα αυτό. Τέτοιο περιεχόμενο είχε και η πρόσφατη ερώτηση που κατατέθηκε στην Βουλή για το Βουβάλειο Νοσοκομείο Καλύμνου.  

Φτάνει πια! Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι!

Το ΚΚΕ απαιτεί άμεσα

Να βρεθεί λύση ώστε η κ. Φανή να κάνει όλες τις εξετάσεις και όποια αγωγή  χρειάζεται χωρίς κόστος για την ίδια και την οικογένεια της.

Να γίνουν  όλες οι μόνιμες προσλήψεις στο Νοσοκομείο ώστε να μην κινδυνεύσει κανένας .

Τώρα φαίνεται πιο καθαρά γιατί έχει σημασία η ενίσχυση του ΚΚΕ και στις εκλογές και παντού, για να μπορούμε να σηκώσουμε ακόμα πιο μαζικούς αγώνες, ανυποχώρητα, μέχρι τη μέρα που δεν θα ξανακούσουμε κανέναν βουρκωμένο να μιλά για τα αυτονόητα, μέχρι που το δίκιο μας να γίνει πράξη.