Σάββατο 17 Ιουνίου 2023 πρωί, συναντηθήκαμε με το δημοτικό σύμβουλο και πρώην Αντιδήμαρχο Μικέ Ρήγα, μετά από πρόκληση του,
Ο Μικές Ρήγας με αφορμή συνεντεύξεις που παραχώρησαν στο kalymnos-news.gr o αντιδήμαρχος Παντελής Ζωίδης (μπορείτε να τη δείτε πατώντας εδώ), ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ιωάννης Μαστροκούκος (μπορείτε να τη δείτε πατώντας εδώ) αλλά και σχολιασμούς του Προέδρου της ΑΝΕΚ Γεωργίου Θανάτση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης fb, έδωσε απαντήσεις και έκανε σχολιασμούς. Επίσης έκανε αναφορά και στη Δημοτική Συγκοινωνία.
Για Αντιδήμαρχο Παντελή Ζωίδη
Με καυστικό και αιχμηρό τρόπο ο Μικές Ρήγας απάντησε στον αντιδήμαρχο Παντελή Ζωίδη, για τα όσα είπε για το πρόσωπο του , αναφέροντας μεταξύ άλλων:
Με όσα είπε ο Παντελής Ζωίδης, ούτε λίγο ,ούτε πολύ “με πήρε και με σήκωσε” στη συνέντευξη του. Θα ασχοληθώ μόνο με τα θέματα της καθαριότητας που αναφέρθηκε ,τα υπόλοιπα κινούνται στη σφαίρα της φαιδρότητας. Βρίσκονται σε πανικό ,βγάζουν άναρθρες κραυγές και δεν αξίζει μερικά πράγματα ούτε καν να τα σχολιάσει κανείς. Όσο αφορά τα θέματα της καθαριότητας, να πούμε μπράβο, που μετά από 4 χρόνια κατάλαβε ότι υπάρχουν διαδικασίες. Είναι η δεύτερη του θητεία ως αντιδήμαρχος καθαριότητας και το αποτέλεσμα μιλάει από μόνο του. Είναι με τη “βούλα” ο χειρότερος Αντιδήμαρχος καθαριότητας που έχει περάσει ποτέ από τη μεταπολίτευση και μετά στο νησί μας. Όσο αφορά το γεγονός ότι πρέπει να ντρέπομαι που πήγα με το παιδί μου για καθαριότητα, νόμιζα ότι τουλάχιστον αυτό το γεγονός θα το έβλεπε θετικά, που ένας άνθρωπος που ασχολείται με την πολιτική του τόπου, προσπαθεί να περάσει το μήνυμα και στα παιδιά του. Η ντροπή μάλλον ανήκει σε αυτόν για την κατάντια που παρουσιάζει το νησί στο θέμα της καθαριότητας. Όταν δεν υπάρχει στρατηγική και απλά τρέχει κανείς θυμίζει ταινίες Θανάση Βέγγου. Τρέχει, τρέχει και το αποτέλεσμα μηδέν.
Για Πρόεδρο ΑΝΕΚ Γεώργιο Θανάτση
Σκληρή κριτική άσκησε ο Μικές Ρήγας στον Πρόεδρο της ΑΝΕΚ Γεώργιο Θανάτση αναφέροντας μεταξύ άλλων:
Αναφορικά με τους διάφορους που βγαίνουν στα μέσα κοινωνική δικτύωσης ,μεταξύ των οποίων και ο αξιότιμος Πρόεδρος της ΑΝΕΚ ,ο δόκτωρ Θανάτσης Γιώργος, ο οποίος βρίσκει χρόνο να ασχολείται με το fb και να κατακρίνει τους πάντες, όσους γράφουν οτιδήποτε κατά της Δημοτικής Αρχής και βέβαια και εμένα προσωπικά, είναι γνωστή η εμπάθεια στο πρόσωπο μου. Αναρωτιέμαι λοιπόν, ο άνθρωπος αυτός που βρίσκει το χρόνο και με ποιό θράσος σχολιάζει άλλους όταν η ΑΝΕΚ βρίσκεται στο “μάτι του κυκλώνα” εδώ και τόσο καιρό. Είναι ο Πρόεδρος ο “φυτευτός” της ΑΝΕΚ που επί των ημερών του ,η ΑΝΕΚ βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης και λουκέτου. Είναι ο Πρόεδρος που επί των ημερών του κάηκε και βούλιαξε το ένας σκάφος. Είναι ο Πρόεδρος που επί των ημερών του το “Ν.ΚΑΛΥΜΝΟΣ” μετά από 30 χρόνια παρ’ ολίγο να βγει “στην ταβέρνα του Καψουλιού για να παραγγείλει ούζο και χταπόδι”. Είναι ο Πρόεδρος που δεν δημοσιεύει τι γίνεται στην ΑΝΕΚ. Αναρωτιέμαι πότε θα βγάλει πρόσκληση για Γενική Συνέλευση, τελειώνει ο Ιούνιος πρόσκληση δεν έχουμε πάρει. Πότε επιτέλους αυτός ο άνθρωπος θα απολογηθεί για τα “πολιτικά εγκλήματα” που έχουν συντελεστεί στην ΑΝΕΚ, παρά μόνο έχει χρόνο να σχολιάζει τους πάντες στο fb; Αυτός και οι 21 που στέλνουν χεράκια ,καρδούλες και μεταξύ τους αγαπιούνται αυτοί όλοι.
Για Δημοτική συγκοινωνία
Στη συνέχει ο Μικές Ρήγας αναφέρθηκε στη Δημοτική συγκοινωνία αναφέροντας μεταξύ άλλων:
Δημοτική Συγκοινωνία ώρα μηδέν. Ούτε ένα λεωφορείο του Δήμου σε κυκλοφορία, κυκλοφορεί μόνο το ενοικιαζόμενο λεωφορείο “mini bus”. Να θυμίσω σχετικά με το δελτίο τύπου που βγάλαμε και κάποιοι έγραψαν κάποια σχόλια από κάτω, ότι αυτοί είναι τα στελέχη της Δημοτικής αρχής, που καθημερινά βρισκόντουσαν στο Αστυνομικό Τμήμα και να καταγγέλλουν τη Δημοτική αρχή του Γιάννη Γαλουζή που κατάφερε να εξασφαλίσει με δωρεά του Γιάννη Χαλίκου του μεγάλου ευεργέτη δύο νέα λεωφορεία, προκειμένου να ενισχυθεί ο στόλος, ώστε να μην βγουν γρήγορα στα δρομολόγια προς διευκόλυνση των συμπολιτών μας .Να θυμίσω ότι όταν εμείς αναλάβαμε τη Δημοτική συγκοινωνία ,το ένα λεωφορείο, το βρήκαμε σε χωράφι εγκαταλελειμμένο στην Κω. Αυτά για όσους δεν δέχονται καμία κριτική, που όλα τα κάνουν καλά, και εμείς οι προηγούμενοι ήμασταν οι κακοί.
Για τον Γιάννη Μαστροκούκο.
Κλείνοντας ο Μικές Ρήγας αναφέρθηκε στο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιάννη Μαστροκούκο δίνοντας απαντήσεις στα όσα είπε στη συνέντευξη του, για την καθαριότητα επί Δημαρχίας Γαλουζή. Ο Μικές Ρήγας του άσκησε κριτική λέγοντας μεταξύ άλλων:
Τελευταία άφησα το Γιάννη Μαστροκούκο , ο οποίος χθες παρουσίασε την εκπρόσωπο τύπου και χαίρομαι ιδιαίτερα που νέα παιδιά μπαίνουν στη διαδικασία να ασχοληθούν με την πολιτική ζωή του τόπου. Καλό βέβαια είναι, ο Γιάννης να την αφήσει να μιλήσει και λίγο γιατί από την πρώτη ημέρα την “καπέλωσε”. Επί μία ώρα ακούγαμε τον μονόλογο του.
Θα σταθώ μόνο στο σημείο της καθαριότητας που αναφέρθηκε στη δική μας θητεία. Να θυμίσω στο Γιάννη Μαστροκούκο, ότι Εμείς παραλάβαμε μία Υπηρεσία καθαριότητας διαλυμένη εντελώς, χωρίς αυτοκίνητα. Το φορτηγό που είχε χαρίσει η ΑΝΕΚ επί Διοίκησης Μιχάλη Λελέκη ,η μηχανή του βρισκόταν σε ένα βαρέλι. Εμείς το φτιάξαμε , το νομιμοποιήσαμε και το βάλαμε σε λειτουργία. Να του θυμίσω ότι τα αυτοκίνητα τα καινούργια που λειτουργούν, έχουν γίνει με δική μας μελέτη, με δική μας ένταξη στο ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, η χρηματοδότηση βρέθηκε από εμάς και απλά έγινε η δεύτερη διαγωνιστική διαδικασία από τη σημερινή δημοτική αρχή. Να του θυμίσω ότι η εργολαβία αποκομιδής στις γειτονιές ,οφείλεται στο ότι βλέποντας τις ανάγκες και την υποστελέχωση πρότεινα στο δήμαρχο Γιάννη Γαλουζή και έγινε δεκτό το αίτημα ,να δοθεί και μία εργολαβία στις γειτονιές, πράγμα που έγινε.
Όσον αφορά την ανακύκλωση, να θυμίσω στο Γιάννη Μαστροκούκο ότι εμείς που αναλάβαμε το μπάχαλο του ΧΥΤΑ που ξεδιαλύναμε ,γιατί όλες οι διαδικασίες που είχαν γίνει επί Δημαρχίας Ρούσσου, που εκείνος ήταν πρωτοκλασάτο στέλεχος, βρέθηκαν να γίνουν μέσα σε ένα ρέμα και να έχει ξοδευτεί ένα εκατομμύριο ευρώ. Εμείς αναγκαστήκαμε να κάνουμε οριοθέτηση του ρέματος, να ξεδιαλύνουμε την ιστορία, να πάμε σε ένα νέο χώρο του δήμου, δίπλα, 60 στρεμμάτων ,να φτιάξουμε τη μελέτη της ολοκληρωμένη παρέμβαση για τα απορρίμματα ύψους 4,5 εκατομμύρια ευρώ ,να αγοράσουμε το καινούργιο ερπυστριοφόρο που βρίσκεται στη Χωματερή για να προωθεί τα σκουπίδια. Ξεκινήσαμε διαγωνισμό που είχε ολοκληρωθεί με την προμήθεια 200 χρωματιστών κάδων για τέσσερα ρεύματα ,είχαμε ξεκινήσει να τοποθετούμε τις ξύλινες κατασκευές ,οι οποίες απομακρύνθηκαν μετά από τη δημαρχία Διακομιχάλη και σαπίζουν αυτή τη στιγμή στο Βιολογικό.
Άρα είναι άδικο από το Γιάννη Μαστροκούκο να κατηγορεί την προηγούμενη δημοτική αρχή ότι δεν έκανε τίποτα. Να του θυμίσω ότι στην 8ετία Ρούσσου ούτε καν άγγιξαν το θέμα της Ανακύκλωσης. Εμείς σε μία θητεία κάναμε αυτά τα πράγματα.
Να στείλω και ένα μήνυμα επειδή η ανακύκλωση για εμάς είναι προτεραιότητα ,με την ανάληψη των καθηκόντων μας και μέχρι το καλοκαίρι 2024 ,η ανακύκλωση θα λειτουργεί, τα σκουπίδια θα δεματοποιούνται και θα απομακρύνονται από το νησί μας. Είναι δέσμευση για μας, ξέρουμε τι θα κάνουμε , η Χωματερή θα πάει σε φάση σιγά-σιγά να κλείσει, αλλά το 70% των σκουπιδιών θα ανακυκλώνονται, θα δεματοποιούνται και θα απομακρύνονται. Είναι δέσμευση για μας είναι πρωταρχικός στόχος της Δημοτικής Αρχής Γαλουζή και θα υλοποιηθεί
Τέλος επειδή ο Γιάννης Μαστροκούκος εμφανίζεται ως νέος και δεν έχει διοικήσει και ότι πρέπει να του δοθεί η δυνατότητα να γίνει Δήμαρχος, να θυμίσω στον ίδιο και στον κόσμο, ότι ο Γιάννης Μαστροκούκος δεν είναι τυχαίος, πολιτεύεται 30 χρόνια, έχει ασκήσει διοίκηση και με τη δημοτική αρχή Διακομιχάλη 1994-98, έχει ασκήσει διοίκηση, πρωτοκλασάτο στέλεχος της Δημοτικής αρχής Γιώργου Ρούσσου 2002-2010 και δεν μπορεί να είναι άμοιρος ευθυνών. Είναι μέλος της Δημαρχίας Ρούσσου που άφησε 14 εκατομμύρια χρέη φεύγοντας. Αυτά για να τα θυμίσουμε στον κόσμο.
Δείτε αναλυτικά όλη τη συνέντευξη του Μικέ Ρήγα στο video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

